"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Die S Klasse Kayıt Tarihi: 20-04-2007 Şehir: İstanbul/Kadıköy/Göztepe Otomobil: Mercedes Benz W140 300 SEL 3,2
| ![]() samand Long |
| | |
| | #12 |
| Member | Pride Bu arac ilk once ABD`nin Ford fabrikasi tarafindan Siesta adiyla 3 akpili ve hatchback olarak tasarlandi,daha sonar Korenin Kia fabrikasi bu aracin lisansini Ford`dan aldi ve Iranin Saipa fabrikasini 1993 yilin`da Strategik ortagi ve OrtaDogu uretim mekezi oalrak belirledi, Bu arac iranda degisik Modellerde uretiliyor,bunlarin bir kaci: Nasim – Nasim safari (station) – Saba – Saipa 141 – Saipa 132. Saipa Co Suriye ve Venezuella`da Pride`in uretim hattini kurmos dorumda ve bu sayinin 2.5 yilda (1390`a kadar – Iran Yili – Hicri Semsi) 5 ulkeye ulasmasi bekleniyor. Saipa Co. bu aracin uertimini (iran`da) 2011-2012 kadar (1390 – Iran yili) sona erdirecek. Simdi bu arabanin bazi modelleri Suriye,Guney Kore ve bazi diger ulkelere Ihrac ediliyor. Simdi iran`da Pride`lar daha cok 2 yakitli oalrak uretiliyor (Benzin ve CNG). Pride iran`da eski arabalari degisim progesini`de en iyi alternative olarak belirlenmis dorumda. Bu araba peykanin uretim durdorulmadan once son yillarda uretim sayisi peykani gecmisti.Bu araba daha cok dar gelirli kesimlere hitap ediyor (fiyati yaklasik 9000 $).Ilk yillarda arabanin parcalari daha cok Kore`de uretiliyordu ama simdi tumune yakini Iran`da uretiliyor. Pride gencler arasinda da cok popular ve cogu genc pride`larini cok paralar ahrcayarak modifiye ediyor.Bazilari 6000 – 7000 $ para harcayarak arabasini modifiye ediyor (arbanin degeri 8500 - 9000 $) Not:Iran Trafik polisinin dedigina gore Pride Iran`da (hala uretilenler arasinda) Guvenigi en az olan arabadir. Teknik ozellikler: Saipa 141 (EN): SAIPACORP Saipa141 details Saipa 132 (FA): SAIPA Pride Saba (EN): SAIPACORP Pride SABA details Pride Nasim (EN): SAIPACORP Pride NASIM details Resimler ve Videolar: Saipa 132 (GTX): Bu Arabadan 2.000.000 adet uretildi ve 500.000 Guney koreye ve 50.000 Suriyeye ihrac edildi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uretilen 2.000.000. Pride 132 ![]() Saipa 141 (Kia – Pride): ![]() ![]() ![]() Pride Saba: ![]() Pride Nasim: ![]() ![]() Video ve modifiye edilmis resimleri daha sonra ekliyicegim. |
| | |
| | #13 |
| Member | Evet IKCO Peugeot la isbirligi yapiyor (ortak),IKCO ayrica dunyanin diger buyuk araba ureticileriyle de ortaklik yapiypor,Iran`da Peugeotun 405,206,206 SD,Pars Modelleri uretiliyor.206 SD IKCO tarafin`dan tasarlanip ve uretildi! 1-2 araba daha var,bunlari diger forumlar`da daha once yazmistim ona gore hizla ekliyorum |
| | |
| | #14 |
| Member | Peugeot 206 Peugeot 206 Iran ve peugeot`un Strategik isbirligi 20 yil oncesine dayaniyor,Peugeot`un iran`da 206 – 206 SD – 405 – Pars – Roa modelleri uretiliyor,yakin bir zamanda 407 lerin`de iran`da uretimi soz konusu (Ilk asama`da iran`a ithal edilecek daha sonar da uretilecek). 206 lar 2000-2001 yilindan beri iran`da uretiliyor,206 modelleri simdilik Tahran (ana fabrika) ve Mashhad`de uretiliyor (Mashhad`de uretilen 206 lar daha cok orta asya – rusya ve kafkas`lara ihrac ediliyor. 206`lar iran`da 6 tip (model) de uretiliyordu ama simdilik sadece 4 tip de uretiliyor (2,3,5,6 tipleri), Bu tiplerin farki motor, electronic sistemleri, ic donanim,vites,firen ve… lerde. Mesela 1 ve 2 tip ler`de ABS firenleri bulunmiyor, bazi modellerde ic donanim, digital kilima sistemi ve …. Bulunmiyor. Modellerin fiyatlari da modele gore artiyor.Simdi 206 2.tipi iran`da yaklasik 14000 $ ve 6. tip yaklasik 19000 $. Bu araba 30.000 Km garntiyle satiliyor. Bu araba`da gencler arasinda cok populer,ve cogu gencler 206`larini modifiye edip ve kac bin dolarlik muzik sistemleri takip oyle kullaniliyorlar.Bu araba da iran`da uretilen diger arabalar kimin 2 yakitli olarak`da uretiliyor. Iran`da uretilen Peugeot 206`larin teknik ozellikleri: Iran Khodro Industrial Group:206 Resimler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #15 |
| Die S Klasse Kayıt Tarihi: 20-04-2007 Şehir: İstanbul/Kadıköy/Göztepe Otomobil: Mercedes Benz W140 300 SEL 3,2
|
bu uzun sasi samandlara kim biniyor peki ? saka bir yana cok hosuma gitti alet. |
| | |
| | #16 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
işçilik çok zayıf ama ya hele ilk peykanlar filan montaj ve işçilik hataları çok fazla arabaya bakınca hiçbir bütünlük yok
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #17 |
| nuriQocca |
ama araba markanız varmı diye soruLduğunda var diyebiLiyorLar ![]() 206 sedan da kompLe iran da mı üretiLiyor?yoksa sadece montaj mı?
__________________ |
| | |
| | #18 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| Bir ülkede fabriikası varsa sadece montaj olması mümkün değil abi. yani en azından gövde panelleri tamponlar plastik aksamlar ufak mekanik parçalar falan hep çevre firmalar(iranda) tarafından üretilip araca monte ediliyodur.
|
| | |
| | #19 |
| aT_hIrsIzI™ |
bu arabalar olduktan sonra ülke olarak araba üretiyoruz demek utanç verici olmalı iranlılar için
__________________ |
| | |
| | #20 |
| Farkımız Olmalı ! |
bence genede cok kötümsenecek bi durum değil.gene geliştiriyorlar azda olsa kendilerini. biz ne yaptık doğan-şahin - kartal -serçe - hacı muro yıllardır bir insan kasa tipini hiç deiştirip 1 adım öne falan geçmezmi zaten 2000 de de imalatı durdu sanırım.mısırda yapılıyormus hala
__________________ ![]() 135 Hp Desem İnanma Artık 1.4Bar 160 Hp![]() |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|