Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Genel Otomobil Konuları / Sohbet

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 15-08-2008, 14:58   #1
306 420 507

silver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Galeriler niçin sıfır distribütör aracı satar?

Şimdi bir borusan bayisindeyiz, iki tane adam geliyor üstü başı dökülüyor, tip direk at hırsızı neyse adamlar iki 320d bir tane de 520d almaya geldiğini duyunca hafif şok geçiriyoruz Hatta bayide duran bir aracın kaputunu açtırıp motora bakıyorlar
motor güzelmiş diyorlar, bunuda alalım diyorlar , soruyoruz oradaki abla iş adamı diyor bariz bir galericinin adamları alıp satacaklar araçları çok belli...

Neyse bayilerde distribitör çıkışlı araçları baya bir görmeye başladım, misal; SSMotors 3 tane borusan çıkışlı X6 35d'yi okkalı fiyata satıyor...

S&S Motors

S&S Motors

S&S Motors

Öteki galeri araçlarından pahalı satılıyor orası belli, şimdi anlamadığım galeri neden sıfır distribitör aracı satar? Hem fiyat pahalı, hem galeriden alınıyor, paşa paşa gidilip niçin distribitörden alınmaz ki araç? İstediğin araca hemen distribütör garantili olarak ulaşmanın yolu desek bence yine mantıklı değil....

silver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 15:09   #2
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
vergi mergi bi sebebi vardır. 0 km araç alanların birşeyi inceleniyodur filan

Stalker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 15:12   #3
HKS bluewolf :)

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
bazı sehirlerde yetkili bayi olmadıgı zaman galeriler sıfır araba getırtıp satıyorlar(dı) eskiden...
hala daha bu sistemle calışan sehırler var Bir diğer durum ise galericiler araclar gelmeden yazılıyorlar ve ilk partılerı kendılerı alıp isteyene gazlıyorlar iyi fiyattan buyuk sehırlerde neden bayıden almazlarda galericilerden alırlar anlamam

Eski 15-08-2008, 15:20   #4
ultrAslan Member

eReN1905 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Bi de şöyle bişey galeri aracı aldığında bizde ondan aldığımızda aracın 2.sahibi durumuna düşmüyomuyuz?Eğer böyle değilse bayi satış yapmadan arabayı nasıl teslim ediyo?

eReN1905 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 15:24   #5
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
Daha esnek takas yapılabilmesi ve 0km alıcakların aradıkları aracı bayide bulamayınca araba beklemek yerine gidip bunlardan hemen alabilmesi olabilir.

Eski 15-08-2008, 15:50   #6
Team Lada

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 03-samara00-vega
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
aracı bayi çıkışlı almak alıcının belki işine gelmiyo nerden buldun hesabına belki kara parasını aklamak istiyo onun için maşa kullanıyo yani galeri.. galeri sattığı arabaya evrak düzenliyomu bilmiyorum ama benim kanaatim bu şekilde olduğu yolunda L

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 16:46   #7
Senior Member

bunun 785973489573485734899 tane sebebi olabilir..ben sana en belirginini söyleyeyim...borusan ve doğuş oto yolalrda araç getiririken baya bi hadise çıkarıolar
tabi bunu kullanıcı bilmiyor
geçenlerde bi ilan gördüm doğuş çıkışlı bi 997 4S ön tampon değişmiş ..sebep ise getirirken yolda çizmişler baştan başa
ayrıca eskiden BMWleri Almanyada yüklerken takla atırıp burada sağlam diye satarlardı..sanki Almanya da toplayınca arabayı burada anlaşılmıcak kazalı olduğu..vs.vs.vs.vs

ayrıca aylarca beklemek de cabası

diğer olaya gelelim ...galeriler araçları satıyorlar..bence bunun da en belirgin sebebi şudur
adam gider doğuş a....bilader ben bu araçları satarım en kısa zamanda.ama birazx pahalıya satıcam o da bana kar olsun der..ve satılığa çıkarır

bence olur böyle şeyler ..daha hiç karşılaşmadım

Avcılardaki doğuş servisinde BEyaz jantlı beyaz renkli özel bir seride sıfır km bir Range rover vardı....sadece bir gün kaldı ...interette ilanını da hiç görmedim..işte satışı kolay olanları ..kendileri satıyorlar..vs vs

hepinize saygılar..iş yerinde bu kadar yazabilyorumm ..yoksa yazmak istediğim çok şeyler var

Ferrari_N-zo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 18:08   #8
Senior Member

fq340 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bazi Galerilerin sadece onlardan araba alan musterileri oldugunu biliyorum. Hizli teslim, uygun fyat, gizlilik gibi konulara ozen gosteren, garantiye kalmadan zaten satacak olan birisi icin daha uygunlar saniyorum..

Dolayisiyla gerek yukarida bir mesajda bahsedilen takas kolayligi saglamak: Adam Ferrariyi birakiyo porsche alicak ustune para yerine ufak bir araba (3 serisi mesela) yada kisi gecirmek icin X3 filan veriyo olabilirler. "Abi Borusanin arabasi, ayni mal ayni fiyat, hem garantilide" filan degince zaten galeriyi taniyan ve forsu olan ama borusanin kapisindan gecmemis adam aliyodur.

Gerek musteriyi baska yere kaptirmamak: Ilk defa geliyo arabayi bozduracak/kucultecek, sadece superspor olursa grayde musteri ne yapacak ya bayiiye kacacak musteri yada kendi satacak. Her halukarda takastan elde edilecek gelir galerici icin kacmis olacak.

Gerek yasal islemlerden kacinmak: Tamamen tahmin ama, gray market, bir borusandan daha gevsek tutabiliyordur bu isleri diye dusunuyorum..

Beklemeden almakta olabilir tabi: Misal ilk posta 12 tane X6 geldi, bunlari galeriler kapatti diyelim (siparisli olmayanlari), yetkili bayi yada gray farketmeyen bir kullanici kisi yada yazi gecirmek icin alacagi bir arabaya borusanin "3 ay bekleyin kasim sonu gelecek yeni posta" lafini dinleyecek degil, dolayisiyla 3-5 fazla verip aliyordur.

Ama dogustan 6 ay once rs4 yada r8 getiren galerilerinde baglantilarina hayran kalmamak elde degil acikcasi, burada sadece galerilere cakal yada gray market (kotu anlamda) demek haksizlik olur, sen koca distributor avrupanin en cok gelisin en cok cayenne satilan pazari ol 1 tane GT3 getireme olacak olan budur.. (Scud getiren galeri yok mesela, dimi, var mi yoksa?)

Ha, su da var, tam sorunun cevabi degil ama;
Gecen sene Dogusa gittim GT3 icin, kotamiz yok dediler, kös kös gray'e gittim.
Hatirlarsiniz beyaz bir gt3 vardi 1500km de, "sifir bulabilirmiyiz" dedim (biraz kuskulandim, gray araba hic almamis bir insan olarak, araba gt3 ama rs cikartmalari var diye, acaba carrera sde icine rollbar cakip gt3 diye satiliyo olmasin diye), adamlar "getirebiliriz" dediler. Daha ne olsun al sana sebep yani.
Ama, akabinde dogusa gittim yine "hani kota yoktu" dedim, garanti vermeyiz dediler baydim bende tabi. Aslinda iyi yapiyolar baska turlu gray'i durduramazlar (hadi yavaslatmak diyelim)

Hepsi tahmin tabi, destekli sallamak diyelim, olabilir de olmayabilir de, kimsenin gunahini almayayim..

fq340 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 18:37   #9
membran member

CrKN - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
Galerilerin sattıgı araçlar distribütörden mi alınıyor yoksa galericiler kendileri mi ithal ediyorlar ?
İlk mesaja göre distribütörden gibi anladım da Garip yani

Mesajı son düzenleyen CrKN : 15-08-2008 - 18:41
CrKN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 23:09   #10
Senior Member

discovery - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi emp:) Mesajı Göster
Daha esnek takas yapılabilmesi ve 0km alıcakların aradıkları aracı bayide bulamayınca araba beklemek yerine gidip bunlardan hemen alabilmesi olabilir.
kesinlikle katılıyorum ama birde şu durum var bu tip galerilerin (S&S, nasyonel, aşkın, arsel vs) kalın müşterileri var ve adam geliyor elini kolunu sallaya sallaya altında zaten cayenne, fx45, 911 vs her hangi bi sağlam cihaz soruyor galericiye yeni ne var kardeşim galeri de diyor ahanda bu var birader yeni çıktı oda iyi tamam alak bitane diyor hemen alıyor altındakinide bırakıyor galeriye farkını ödüyor bu tip müşterilerin oranı fazla olduğu içinde arkadaşın bahsettiği kişilerde bu tip müşteriler için vitrin hazırlıyor..( tabi bu benim yorumum)

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları