"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 01-07-2005 Yaş: 32 | Re: Subwoofer TÜm Konular
şimdi arkadaşlar kullanılcak sistemlere göre besleme işinde bası arkadaşlarımın kafası karışıyo örnek olarak 4ohm ve 2ohm olayı kafa karıştırıyo anladığım kadarıyla montajda daha fazla güç üretmek için kullanılan bir yöntem olan hoparlörleri farklı bir şekilde bağlamak. Bunlar seri ve paralel olarak ikiye ayrılabilir.Aslında genel olarak bütün frekans aralıklarını alkabilmek için hoparlörleri 4ohm sürmek gerekmekte ama spl (yüksek db ve güç) sistemlerde bu çok göz önüne alınan bir durum deildir bu tip sistemlerde anfilerden daha fazla güç alabilmek için hoparlörler 2ohm sürülerek akım gücü düşürülür ve üretilen güç miktarı artar bu genel olarak 4ohm olan iki bassı seri olarak bağlarsak oluşacak bir olaydır yani bassların + uçlarını anfinin + çıkışına - uçların - çıkışlara bağlantısında 2ohm da yüksek güç elde ederis bunun haricinde dual 4ohm (4+4 ohm) olan basslarda durum biras değişik olur bu tip iki bass ta bağlantı şekline göre hem 4ohm hemde 2ohm bağlantı yapabiliris genel olarak kaynak istenirse sizlere yardımcı olacak bir link mevcut ayrıca bu linkte kafası karışan veya anlamadığı yer olan arkadaşların bana sormaları yardım miktarımızı arttıracak tır kolay gelsin www.audiobahn.com/tech/tech.html
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. |
| | |
| | #12 |
| The Pﮮäץboy | Re: Subwoofer TÜm Konular
aynen şimdi bi soru suruyorum... ![]() kicker L7 4+4 ve 2+2 olarak ikiye ayrılıyo hangisini almam lazım L7 4+4'ü anfiye girersem 2ohma düşcek ki benim istediğim de bu... L7 2+2 bağlarsam bi çıkışı açıktamı kalacak?? anlat yahu ![]() ![]()
__________________ Yarııııılllll..l..l..l..l... |
| | |
| | #13 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: - | Re: Subwoofer TÜm Konular
Push-Pull u anlatabilir misiniz? Avantajı var mıdır? Dezavantajı var mıdır? Kullandınız mı? Yorumunuz nedir? |
| | |
| | #15 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 01-07-2005 Yaş: 32 | Re: Subwoofer TÜm Konular Alıntı:
L7 2+2ohm olursa anfiye 1ohm olarak bağlanır anfiden daha fazla güç emilir ama bu empedans değerinde çalışabilecek anfiler pahalı ve az seçeneğin olur diye sana 4+4ohm olan model tercih et demişlerdir ayrıca bunu 4 kanal anfiyi 3 kanala köprüleyip kullanacaksan ki galiba öle 4 kanal anfilerde 1ohmda çalışan modeller az sayıda bulunmakta anfi seçeneğin çok olması için 4+4ohm luk olan modelini tercih sebebidir çünkü çoğu anfi ki hepsi aşağı yukarı 2ohm da çalışabilir buda sana seçenek bolluğu yaratır ayrıca mono anfi kullanacaksan ki seçimi ona göre yapılabilir o zaman 1ohmda çalışabilen bir anfi seçilir buda sana 2+2ohm olan modelini tercih ettirir ama aküne binecek yük miktarı artacaktır bu gibi durumlarda kapasitör bile bu açığı kapatamayabilir sana kolay gelsin
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. | |
| | |
| | #16 |
ayrıca teknik sorularıda buradan alabiliriz dimi? ahmet bey ![]()
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. |
| | |
| | #17 | |
| Team audi Kayıt Tarihi: 21-06-2005 Yaş: 30 | Re: Subwoofer TÜm Konular Alıntı:
Süper eywallah hocam
__________________ | |
| | |
| | #18 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 01-07-2005 Yaş: 32 | Re: Subwoofer TÜm Konular Alıntı:
http://www.geocities.com/bobdanielak/project.html bir baq eğer anlamadığın nokta olursa yardımcı olurum eğer push-pull dan anladığım bu ise eğer deilse daha biras detay ver yardımcı olmaya çalışıyım
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. | |
| | |
| | #19 |
walla kimsenin problemi yok galiba bass la ilgili ne kadar güzel amman kimseninde olmasın
| | |
| | #20 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 12-05-2004 Yaş: 25 | Re: Subwoofer TÜm Konular
var arkadaşım problemsiz insan olurmu ya ben hala şaşkınım bugün biyerde bi woofer gördüm markası BOSS http://www.cardomain.com/item/BOSIQC12 linkte bu sizde bakın 250$ diyo gerçi sitede 129$ ama yur dışı galiba tam bilmiyorum sizce nasıl?
|
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|