"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 01-07-2005 Yaş: 32
| Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri Alıntı:
anfinin koruması devreye girebilir.... anfinde soğuk lehim oluşmuş olabilir..... basslarından biri bozulmaya başlamış olabilir..... öncelikle bassların nasıl bağlı ardından basslardan değişik cızırtı gibi sesler geliyormu bir de soğuk lehim olma olasılığına karşı anfinin vida bağlantılarını sök ve biras sarsıntı halinde anfin yine aynı şeyi yaparsa soğul lehim olma olasılığıda vardır......
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. | |
| | |
| | #42 |
| artı_caraudio | Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri
benım baslardan cd caların frekans bozuklugu nun cızırtı seslerı gelıyo ama bana kalırsa teyıbın koruması devreye gırıyo bı ara baslardam bı ohmaj alayım o gosterır artık bıde sana sunu sorıyım ben bu aksam 2 tane tup bass almayı dusundum kendı uzerınde amfısı olanlardan tavsıyen varmı avantajlarını ve dezavantajlarını soylersen sevınırım barb alone kardesım
__________________ ![]() BENİM İCİN HAYAT 1000 RMS DEN SONRA BASLAR |
| | |
| | #43 |
| Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri
walla avantajları ayrıca kutu ve anfi istemes kolay montelidir dez avantajları elde yapılmış bass sistemlerine göre daha güçsüzdür ve sedan arabalarda performans alman zor olur .....
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. |
| | |
| | #44 |
| Şizofren | Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri
süper bir fikir bencede bu fikrinden dolayı seni tebrik ediyorum barb_alone
|
| | |
| | #45 |
barb alone desene kardes bıze yıne kabınlı bass tan baskası haram bı tane jbl nın orjınal kabını ıle 30 cm alacam o zaman bıde amfi sini takarız pesıne o zaman oyle olur jbl nın orjınal kabını ıle daha tok bas alırım heralde ne dersın ? o basa uygun olan jbl amfiyi bana bı yazarsan sevınırım barb alone ama hayeller suya dustu tup bas fıkı aklıma cok yatmıstı hem tesısatın seklınden hem amfi olayı ıstememesı muthıs ve cazıp gelmıstı ama jbl den baskası olmuyo bu alemde heralde ) sony den vaz gececez ama sony nın cd calarından vaz gecmek mumkun degıl sence cok saol
| | |
| | #46 |
| Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri
cd çalarından vaz geçme zaten anaünite olarak lafım yok sony'e ama hoparlör konusunda biras soğuk kalırım ama zevkler ve renkler tartışılmas ..... 30cm bass ve anfi istiyorsun anladığım kadarıyla sana bir tavsiye daha orjinal kabin alacağına ölçülerine uygun yapılmış profesyonel imalatı bir kabin kullan bu arada bütçeni belirt yardımcı olayım illa jbl markasına takılma derim piyasada 30cm olarak çok kaliteli basslar var bu da seçimi genişletiyor ..... ama illa jbl ise seçim kullandığın comp. veya coax. hoparlörlerinle uyumlu bir model seçilir .......
__________________ BENİM YARADILIŞIMDA BİR FEVKALADELİK VARSA ODA TÜRKLÜĞÜMDENDİR.... M.KEMAL ATATÜRK. |
| | |
| | #47 |
comp daha sonra gelecek ben sımdılık sadece 30 cm jbl orjınal kabınıyle bır denıyecem performans alabılırsem devamını getırecem bakalım nasıl olacak ama bende sunu soylıyım bende sogudum sony den artık 38 cm ıstemıyorum nedenı kabının hacmı dolayısıyla kapladıgı yer daha cok oluyo buda halıyle bagajın ıyıce kapanması demek oluyo ama 30 cm kullanan arkadaslarım cok ovuyo bakalım umarım bende memlun kalırım ılk etapla sadece bas uzerınde calısacam sonra compları gelır jbl den memlun kalırsam devam ederım jbl e. butce demıssın de bakalım buyuk ıhtımal kredi kartına gırerım bass la kabını aradan cıkartıyım amfiyı alırım arkasından umarım benı mutlu eder comp. olarak neyı tavsıye edıyosun aklımda yıne jbl var arkadasım aldı 2 takım 150 dolara ama ben o kadar acılmam senın comp. tavsıyen nedır ?
| | |
| | #48 |
yalnıs yazmısın 2arkadasınım aldıgı 2 takım 300 dolar yanı
| | |
| | #49 |
| Re: Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri ucus dersen GZ var jbl e alternatif bir arkadaş kullanıo memnun da rms değerleride yüksek jble göre tebi bu yükseklik aynı fiyat kategorisi içinde yannış hatırlamıyosam 130ytl idi GZ ler linkini bulursam eklerim tabi jbl kötü demek deil sölediğim sadece alternatif ....... bass konusunda hep savunduğum bişi var eğer yarışmaya katılma amacı yoksa ve yürüyen hoparlör olmak istenmiyorsa (yani dışarıda da aynı ses istenmiyorsa) bence tek 30cm yeterlidir yada 2 adet 25cm her zaman arabanın içini ve senin vucudunu bass sesi içinde bırakır ..... ve bence yine arabaya rms 300watt tan yukarı bass hoparlörüne gerek yok .... normal bir tesisat için 4x60 watt comp.lar için 300-400watt arasında tek bass zaten 2-3m2 olan arabanın içini yeterince ses içinde bırakır ki zaten sölediğim şekilde olursa 4x60watt comp. 1x300watt bass toplamda 540watt rms güç olurki araba içinde bence yeterinden fazla ses ....... ve yine bana göre bu gücü sağlayacak bir çok 5 kanal anfiler var piyasada bu anfiler bence iki tane anfi kullanmaktan daha çok işe yara gibi geliyor bana ..... zaten kısıtlı paralarımızı bir 4 kanal bir mono anfiye harcıcamıza bir tane orta kalite 5 kanal anfi en mantıklı seçim oluyor......
| | |
| | #50 |
barb alone ben arabamdan cıkan basın dısarıdan tok bır sekılde duyulmasını ıstıyorum bunun ıcın amfı degılde sana bas bazında konusıyım tek 30 cm jbl ve orjınal jbl kabını ıse yarar bence bası ıstedıgım gıbı alacagıma emınım desem yerı var benım kanımca. ama complar ıcın bısey soyleyemem dusundugum jbl olsun dıyorum 13 cm comp. lar yetecek gıbı gorunuyo aklımdan gecen amfı comp. lar ıcın elımde olan sony ı kullanacam bas ıcın sadece bası besleyecek jbl bp 600.1 veya gto 755.6 tarzı amfiler ama sen bana orta kalıte hangı amfıyı tavsıye edıyosun ılla jbl e amfide gıdıp carpılmayalım dıyorum bı bakınacam orta hallı bı amfi ismi soylesen ıyı olur kardes ya
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|