"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| DeVil Member | Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
arkadaşlar kabin yalıtımında hangi madde kullanılmalı elyafmı yoksa izocammı ve nasıl izole edilmeli kabinin içini tamamen doldursak bir zararı
|
| | |
| | #2 |
| the fresh spider | Re: Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
kabin izolasyonu konusu altında bu konu açılmıştı ama kimse ilgilenmedi saolsun.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| DeVil Member | Re: Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
arkadaşlar lütfen acele yardıma hitiyaacımızvar bildiklerimizi paaylaşalım
|
| | |
| | #4 |
| Senior Member | Re: Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
sanırım elyafı daha çok kullanıyorlar.. ben en cok elyaflı kabin gördüm...
__________________ ~~CLuB MoDiFiYeM ÇoRLu~~ |
| | |
| | #5 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Yaş: 35
| Re: Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
oncelikle kabin yalitimi ne demek onun tartisilmasi lazim... Kutu marangozda adam gibi yapildiktan sonra yapilacak en iyi sey icinin fiber ile kaplanmasidir. Bu fiberin uzerine mantar kaplamasi yapilabilinir ama bu oldukca zahmetli ve pahali bir is olacagindan bunun yerine ozel uretilmis akustiuk malzemelerde kullanilabilinir. Bunlarin amaci sesin arkaya gecmesini engellemek ve yansimasinide minimuma indirmektir. Internetten plain chaint diye aratirsaniz bu is icin uretilmis bir suru urun oldugunu gorursunuz. Bazilari bunun icin haliflexte kulanabiliyor ama etkin faydasi tartisilir... Ondan sonra eger kapali kutu yapilacaksa icine hacimsel efekt yaratmasi icin elyaf koyulur. Ama bu da kutu hacmine bagli olarak orantili olmali ve elyaf iceride rahatlikla hareket edebilmelidir. Elyaf ile sıkı sıkıya doldurup kas yaparken goz cikartilmamaya dikkat edilmelidir. Bundan sonrada eger tasarlanan kutu kapali (closed) ise sub takilirken sub'in oturdugu zemin iyice temizlenerek one bakan yuzeyine cift tarafli bant ile ve yan cidarida silikon sıkılmak sureti ile buradanda hava sizdirmazligi saglanmalidir. Kablo baglantisinin oldugu yer mutlak bu is icin yapilmis ozel konnektorler kullanilmalidir. Portlu kutuda bunlar cok kritik ogeler olmasada kapali kutularda bunlar son derece onemli noktalardir. Son olarak (aslinda ilk olara) kutu alelade bir marangoza yaptirilmamali, bu isi yapan insanalra yaptirilmalidir. Aksi taktirde bu ise girismeden once kose kolon nedir? , gemici tutkali nedir? , 12 lik vida ne anlama gelir, MDF nin anlami nedir gibi sorularin cevabinin hali hazirda biliniyor olmasi sart olacaktir... Mesajı son düzenleyen merruse : 12-06-2004 - 13:17 |
| | |
| | #6 |
| necronomicon | Re: Kabin izlasyonunda hangimadde lütfen yardım acele???!!!
once kabinin ici polüoretan ile izole edilir. sonra ince bi tabaka elyaf cekilir. sonra kral sen olursun. portlu yapma ama.
|
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|