Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-10-2004, 19:05   #11
Aktif Üye

Re: fikir paylaşımı

1.si ben adama başka ölçülerde bir kabin yap demiyorum
2.ben bunca yıldır home sistemlerle ve multimedia aksesuarlarla uğraşıyorum bir tane içinde trafo olanını görmedim ayrıca küçük boyutlu olduğundan içine trafo koyarlarsa bobinlerinden dolayı problem yaratıe
3.anfi çıkışından deil direk kulaklık çıkışına girip çok rahat sürebilir
4.bass seslerini içeri taşıması için ben kabini yeniden tasarlamasını öneriyorum kabin büyük ihtimalle plastik olduğu içi pandizorun altına konumlandırırsa temiz ses alabileceğinide sanmıyorum

ayrıca o basslar senin düşündüğün kadar ölçülü değildir çünki akustik parçalar deildir yani sen kabinin lt sini olduğundan küçültmediğin sürece ses bozulmaz hatta daha büyük bir kabinden daha derin bass alma ihtimalin var (tabi ihtimal akışı boğabilirsinde)

şunuda unutma o anfilerin hepsi sigortalıdır yani öyle kolay kolay yanmaz pratik olarak anfiyi son seste tutup teyipten sesi yavaş yavaş yükselttiğinde ses daılmaya başladığındada ses açmayı kestiğinde bir problem olacağını sanmıyorum.

Eski 25-10-2004, 18:13   #12
necronomicon

erci - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

ben ses sistemleri uzerine ihtisas yaptim. piyasada bulunan sistemlerin yuzde 80'inde trf ve-veya dogrultucu devre sub'un içinde ve hemen hemen bu oranın yarısında sigorta yok. ha bide kulaklık çıkışındaki sinyal 1/2 voltun uzerinde oldugu için hem ses kalitesi duşer hem yuksek degerlerde anfiyi yakma riski vardır unutma sigortalar devreleri tam anlamıyla koruyamaz. ısınan bir transistor nominal akımın altında bile olsa yanabilir.

erci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 25-10-2004, 18:53   #13
Aktif Üye

yok abicim olmaz yanlışın var bak ben tecaın creative in jass ın philipsin kileri biliyorum daha ne kaldıkı ayrıca subda bobinli içerde trafo olması b ihtimalle bobinlerden dolayı problem yaratacaktır neticede bir avuç kutuları var

Eski 25-10-2004, 22:34   #14
xxx

Otomobil için onlarca markanın bir sürü hoparlör serisi varken 4+1 hoparlörü takmak bence çok saçma. Onun yerine öne ve arkaya Pioneer E-Motion serisi hoparlör takıp 4+1'in vereceği ses kalitesinin 2 katını alırım.

Eski 26-10-2004, 16:55   #15
necronomicon

erci - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

band geciren kutu olursa hic bi zararı yok trafonun icerde olmasının. ayrıca butip cihazlardaki trafolar e tipidir yani manyetik alanı sızdırmazlar ve pek zararları yoktur. trafo dısarıda bile olsa bazılarında diotlar içerdedir bunlarıda sokmeden dc ile besleyemez zaten. neyse ben arkadaşın amacını hala anlamıs degilim.

erci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2004, 19:23   #16
Aktif Üye

arkadaşın amacı konusunda hem fikirim diotlar içerdemi bilmiyom bi tane var bende söküp bakacam

Eski 11-11-2004, 04:23   #17
pro skater ツ

TNtuning - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: mondeo

amma muhabbet olmuş yaa cok mu zor bi amfi bi bas alıp kutulayıp koymak annamadım....ne istiyonuz zavallı 4+1 den??onun olayı bilgisayara hizmet sadece ev içi....neyse yinede iyi şanslar... ____ ____

TNtuning Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları