"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Member Kayıt Tarihi: 23-02-2007
|
iyi geceler benim sorum şu ustalardan yardım bekliyorum şimdi pioneer 307 d2 ve d4 çif bobin baslar var d2 sinimi alayım d4 ünümü hangisi daha iyi vurur daha iyi ses alırım ortalıgı yıksın bas önerilerinizide bekliyorum marka model?
|
| | |
| | #2 |
| HkN&BhR Kayıt Tarihi: 10-04-2005 Şehir: İstanbul-Bahçeköy/ Sanayi Mahallesi Yaş: 26
|
En iyi bass modeli göreceli bir kavramdır. Kimisine göre bir marka iyi ise diğerine göre başka marka iyi. Ama kaliteli bir çok marka vardır. Sınıflarda ayrıdır Sendeki bass da d2 d4 olayı ise dual 2 ohm yada dual 4 ohm bobinli anlamındadır Yani ikisinde de çift bobin var ama birisinde bobinler 2 ohm elektrik direncine sahipken diğerinde 4 ohm direncine sahip. Bunun ses ile alakası var ama besleme ilede alakası var. Mesela 2+2 ( d2) ohm luk bass ı paralel bağlantıda 1 ohmda yada seri bağlantıda 4 ohmda çalıştırırsın 4+4 ohm (d4) ise paralelde 2 ohm seride 8 ohmda çalıştırırsın. Buda amfi seçiminde etkendir
__________________ O Şimdi Asker- İzmir Gaziemir Ulş. Okulu Bitti Afyon İkmal K.lığı Revir. Sıhhıye Er Land Ambls Sof. |
| | |
| | #3 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 27-02-2008
|
JBL P1222 30 CM SUBWOOFER al 2 tane bunlar zaten çift bobin birde bunları besleyecek JBL GTO-1201.1 OTO AMPLİFİKATÖRÜ MONO amfi al bak ozaman nasıl bas çıkıyo bende var arabam transporter içinde durulmuyor ses 3/1 iken çok memnunum tavsiye ederim. ama seçim senin dinle al derim ben arkadaşım kolay gelsin |
| | |
| | #4 |
| Senior Member |
307d2 veya d4 le ortalık yıkılmaz |
| | |
| | #5 |
| Member Kayıt Tarihi: 08-01-2008
|
bende 2 tane 307d2 bas anfi olarak da jbl 1201 1 var gayet iyi çalıyor.Garibime giden bi nokta oldu basslar paralel yani + + ya - - ye bağlı bütün bağlantı böyle oluştu.baslar 1 ohma düşüyor. 2 bası birbirine paralel bağladımı ohm dengesi 0.5 ohm düşer yanılmıyorsam canavar gibi çaldı.2 bası 1 ohm yapıp seri bağladımı ohm olarak da anfinin çıkışı 2 ohm yükseldi ses alamadım nasıl oldu bu iş bilen varsa beni aydınlatsın sevinirim
|
| | |
| | #6 |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
|
Ortalığı yıkacaksan kicker L5...jbl 1200.1 e bağladın mı istediğin inlemeyi alırsın...
__________________ Kingdom of drift |
| | |
| Reklam |
| | #7 | |
| HkN&BhR Kayıt Tarihi: 10-04-2005 Şehir: İstanbul-Bahçeköy/ Sanayi Mahallesi Yaş: 26
| Alıntı:
Anlamadım tam olarak ne yaptığını maalesef acayip karıştım Yalnız 1201.1 bildiğim kadarıyla 1 ohmda pek sağlıklı vermiyor.
__________________ O Şimdi Asker- İzmir Gaziemir Ulş. Okulu Bitti Afyon İkmal K.lığı Revir. Sıhhıye Er Land Ambls Sof. | |
| | |
| | #8 |
|
tamam şimdi anladım Sen d2 olan bassı kendi içlerinde paralel bağladın ve normal de 1 ohm olan 2 bassı da paralel bağlayınca mantık olarak 0.5 ohm oldu daha sonra paralel bağlı yani 1 ohmda olan bassları birbirine seri bağladın ve 2 ohm sürdün daha kötü çaldı diyorsun. Aslında her şekilde de çalması gerekli. sonuçta o amfi kuvvetli bir amfi ve 2 ohm da yaklaşık 1100 rms veriyor. Ama seri ve paralel bağlantılarda tonlama değişebilir belkide ondan olabilir
__________________ O Şimdi Asker- İzmir Gaziemir Ulş. Okulu Bitti Afyon İkmal K.lığı Revir. Sıhhıye Er Land Ambls Sof. |
| | |
| | #9 |
| Member Kayıt Tarihi: 08-01-2008
|
ataman olayı anlamışsın.Bassların ohm larını paralel bağlantıyla 1 ohm düşürdüm.1 ohm düşen 2 bassı birbirine paralel başladım (0.5 ohm) düşürdüm harika çalıyor.Anfi 2 ohm kendi içinde paralel bağlantıyla 1 ohm olan 2 adet bası birbirine seri bağlantıyla 2 ohm yaptım kötü ses verdi.bilidiğiniz 4 ohm 2 adet ses kolonunu ters bağlayarak tek kanala girdimi nasıl teneke gibi bi ses verirse 2 ohmda aynı sesi verdi.Anfide sağlam bi anfi 2 ohm 1110 rms veriyor bassların nominal gücü 800w nasıl işbu ohm dengesine benimde kafam allak bullak oldu.Bu arada bassları 2 ohm yaptığımda fazla yüklenemedim anfi kesme yaptı.Şuanda 0.5 ohmda bağlı ne kesme yapıyor ne bişey canavar gibi
Mesajı son düzenleyen ufuk05 : 20-03-2008 - 19:33 |
| | |
| | #10 |
| SARMAN | ![]() ![]() en iyisi diye sormuşsun |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|