Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 11-03-2005, 01:53   #1
XSi
Aktif Üye

XSi - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Bir soru bir cevap :)

bende bu konularda bilgisiz biri olarak bişi sorucam;

şimdi ben teybi deiştirdim arkadaşım saolsun amerikadan pioneer 7600 mp getirdi, standart hoparlörler artık daha ii çalıyo fln filan, ama bası fazla olan şarkılarda bası çok açamıyorum, diğer türlü ses kalitesinden memnunum..

esas sormak istediğim, ufak bir subwoofer ve ufak bir anfi alsam ve bunları teybin mevcut bas çıkışından (alette 3 anfi çıkışı var, ön arka ve bas) teybe bağlatsam, şu anda kapılardaki kolonlardan çıkan bas sesler artık subwoofer dan mı gelcek?

derdim bası fazla olan şarkılarıda yüksek sesle dinleyebilmek

yardımlarınız esirgemeyin şu bilgi fakiri arkadaşınıza

XSi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-03-2005, 05:31   #2
Aktif Üye

Re: Bir soru bir cevap :)

Kapıdaki kolonlardan çıkan ses değişmez..Çünkü onlar teybin çıkışından direk besleniyor...Amfi ve sub alman,bassları daha taminkar edici şekilde duymanı sağlıyacak...Ama bu durumda sub ın orjinal kolonları bastırabilir...Böle bi sistem alman,sesi daha fazla açmanı sağlamaz çünkü ses açıldığında kapılardaki kolonlar yine bass seslerinde bozma yapacaktır...

saffron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2005, 03:22   #3
08' X3 2.0d

EmreF1 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 08' X3 2.0d
Re: Bir soru bir cevap :)

Sub ve ona uygun bir amfi alırsan normal full range çalan speaker'ların bas seviyesini cd çaların eq sundan kısabilirsin. Böylece std. speakerların artık daha az bas lı ve daha çok mid-tiz li çalacaktır, sonuçta yüksek seviyelerde bozulma azalır. Bass sesleri duyma olayı, sub menüsünden crossover frekansını ayarlamanla ilişkili eğer frekansı yükseltirsen normalde kapılardan gelmesi gereken sesleri tabikide sub' dan duyabilirsin ve daha yüksek volumelerde dinleyebilirsin. Tabi böyle bir kombinasyonda çok mükemmel bir ses bekleme ama eskisine nazaran daha ölçülü ve daha rahat bir sisteme sahip olacağın kesin.
Ayrıca sana bir öneri yapabilirim, ufak bir bas için bas alacaksın kutu yaptıracaksın, ayrıca amfi alacaksın yine az paran gitmeyecek, bagajında daralacak. Onun yerine 3 ünü bir arada sağlayan infinity'nin basslink veya blaupunkt'un aktif sub bas olan modelini alabilirsin. Gayet küçük, küçük olmasına rağmen performanslı ve çok temiz ses üreten ürünlerdir. İnfinity biraz daha ucuzdur, malum dolar da baya düştü tavsiye ederim. Şirinevlerdeki yılmaz pandizotda infinity olması lazım, eğer düşünürsen hüseyin abi var orda yardımcı olur.

EmreF1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları