Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Oto Müzik ve Görüntüleme Sistemleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-05-2005, 12:36   #11
Mr.db

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Astra Coupe'yi navigasyonladık

hayırlı olsun allah güle güle kullanmayı nasip etsin

SparCoO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2005, 13:38   #12
Cem the NAFTALIN SLAYER

s40euro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi E=m.c2
bende onu merak ettim ... 3 4 ay once televizyonda vardı 2 firma vardı .. istanbulun navigasyon haritasını çıkartıyorlardı ... sanırım bitmiştir ... birde bilgisi olanlara bu tür sistemler hep böyle pahalımı ... mesela bir araba monitorumüz olsa basit bir GPS le olmazmı yokmu böyle bir sistem .... söyle 500 600 dolarlık filan ???
Iki Nokta diye bir firma var onlarda Turkiye`nin buyuk bir kisminin haritasi var ve yakin zamanda cadde sokak database`ininde yaptilar.Bir kismini yazdigimiz program icin demo olarak aldik adamlardan.

Karakoy`de baytekin ticaret var bu GPS leri getiren onlarda Garmin GPS ler uzerine Iki Nokta ile beraber kurmuslar ve ciddi guzel calisiyor.

Daha basit bir sey istersen laptopa ihtiyacin var ve GPSS diye bir program ile kullanabiliyorsun. Programi yazan bir Ingiliz abi ucretsiz veriyor daha sonra elindeki normal kagit haritalari bmp veya jpg olarak programa atip register ediyorsun. Yani resim uzerinde 3 yada 4 noktanin koordinatini el ile giriyorsun ve program diger noktalari kendisi hesapliyor fakat bu sefer cadde sokak bilgileri tam olmuyor.

s40euro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2005, 14:26   #13
HALİT %100 LAZ %1000 TÜRK

E=m.c2 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

birde bu telefonlar için olanlar var ... bu symbian işletim sistemli olanlar için 6600 filn yani.... yanlız bir tane GPS alati alıyorsun çakmak kadar birşey zaten 140 dolardı sanırım .... birde program var 20 dolarmı neydi .... wayfinder sanırım ... buna çekiyorsun haritaları yüklüyorsun gps le birlikte çalisiyor .... ama şimdi nu navilerin sadece yolu göstermesi yetmiyor .. hangi yol dolu hangisi boş .. yolllarda kazı çalışması varmı filan en yakın benzinci otel yada başkabirsey .. yurtdışında böyle .. ama bu devlet sağlıyor galiba ama bize yolları göstersin yeter .... sesli olanalrıda var ... ilerden sol yap düz git ... park ederken topla gel hooopp filan )) ..... hatta BMW nin head-disiplay mı ne vardı cama yansıtıyordu goruntuyu cok sıktı......

Eski 05-05-2005, 18:24   #14
GERMANCARS

türkiyede yoldaki kazı çalışmalarını göstermesi bayaı komik olurdu
erifler canları sıkılınca kazıyolar çünkü

Eski 05-05-2005, 19:01   #15
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta

arkadaşlar mesela bir Mercedes E 200 Kompressor aldık orjinalden Nav koyduk o gösterirmi?onada mı program koycaz?

onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2005, 19:15   #16

şimdi dostum orginallerin bir yerınde bir kart girisi var sanırım ordan bulunduğun şehirin haritasını yukliceksin ... yada sistem uygun değilse bu işi yapan yerler yapıyor galiba ... bu konu Turkiyede yani olduğundan pek bilgimiz yok .... ama bence lazım özellikle kadın sürücüler için 10 numara bir olay... birde hazıfa özellikleri var sanırım yani evim işim filan nerde olursan ol basıyorsun evıne götürüyor seni ......

Eski 05-05-2005, 19:59   #17
Aktif Üye

goldenheart - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arkadaslar navigasyonun yerini doldura bilecek bazi aletler oldugunu duydum bascuda da falan satiliyordu siz bir arastirin yada bilgisi olanlar bir biraz bilig versinler benim aklima yatti su aletler hem portatifte calinmazda yaniiiii

http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?...E=0&MAXPRICE=0

goldenheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-05-2005, 20:12   #18

Güzel aletlerde hem anternatif sporlar için galiba yani dağcılık kamping filan ... söyle arabaya yakışan birsey olsa ... işte telefonlar için olanı var gps alıyorsun telefona yukluyorsun aynı .... hem kit le cok sik durur bance

Eski 05-05-2005, 22:44   #19
Une Dernière Danse...

Warsteiner - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 650i - Audi S4 Cabriolet

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi PASSATCI
arkadaşlar mesela bir Mercedes E 200 Kompressor aldık orjinalden Nav koyduk o gösterirmi?onada mı program koycaz?
W211 kasadan bahsediyorsan, Comand APS'li alacaksın, sonra Nav Türkiye GPS DVD (daha çıktımı bilmiyorum) takacaksın ve yoluna bakacaksın. Başka yapman gereken birşey yok. Ama DVD şart..

Eski 06-05-2005, 10:24   #20
Cem the NAFTALIN SLAYER

s40euro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi goldenheart
arkadaslar navigasyonun yerini doldura bilecek bazi aletler oldugunu duydum bascuda da falan satiliyordu siz bir arastirin yada bilgisi olanlar bir biraz bilig versinler benim aklima yatti su aletler hem portatifte calinmazda yaniiiii

http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?...E=0&MAXPRICE=0

Onlar tek baina fazla bir ise yaramaz ustunkoru baktim sadece 2 yad 3 alete detayli olmayan harita yukleyebiliyorsun.

Mesela bende Garmin 3+ var map source cd sini de almistim zamaninda hala TEM ve FSM koprusunun bir kismi yok.

Arac navigasyon sistemeleride zaten GPS ile calisiyor.

Arabada bundle bir gps var ve Tugka`in da dedigi gibi harita olarak CD veya DVD formatinda o sistemler icin hazir databaseler var onu alip takiyorsun yoluna bakiyorsun

Fakat bizim ulkemizin dogru durust haritasi maalesef yok hatta projeksiyonu bile belli degil ne kullanildigina dair askeriye ser veriyor sir vermiyor.

Ama AMerika`dan Turkiyenin 1/25000 (4cm = 1 km.) lik haritalarini universite kutuphanesinde fotokopi ile cogaltabiliyorsun

AB icin gerekli sartlardan biride ful detayli harita ama yok. Buda boyle bir ikilem

s40euro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları