"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| GGT Kayıt Tarihi: 07-11-2004 Yaş: 25
| Amfi Seçimi
Merhaba arkadaşlar.Bir araba için amfi almayı düşünüyoruz.teypte 37watt*4 ( double din type 37x4 yazıyor) çıkış degeri mevcut.Hoparlorler ise 4 adet ve her biri 100watt.. Nasıl ve ne güçte bir amfi almalıyız? Atıyorum bazı amfiler 400w diyor ve 4 çıkış diyor yani 1 kanala 100 watt güç saglıyormu demek bu? Benim anladıgım şu yanlışsam düzeltin lütfen.teyp max 37w kanal başına güç saglıyor ve biz amfi alınca amfi 400 w lik ise bu 37 w dgerini kanal başına 100w a kadar yukseltcek .öylemi acaba.? |
| | |
| | #2 |
| Senior Member | Re: Amfi Seçimi
anfi alırken bakacağın ilk şey rms değeri ve en önemlisi markası ama elindeki kolonların rms değeri 100w olmayabilir belkide peak değeridir rms değerlerine göre anfi seçmelisin
|
| | |
| | #3 |
| Re: Amfi Seçimi
tamam anladım peki.bahsettigim mantık dogrumu : Benim anladıgım şu yanlışsam düzeltin lütfen.teyp max 37w kanal başına güç saglıyor ve biz amfi alınca amfi 400 w lik ise bu 37 w degerini kanal başına 100w a kadar yukseltcek .öylemi acaba.?
|
| | |
| | #4 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 14-10-2004 Yaş: 24
Teybin 4*37 w çıkışı aynı kalacak...O watt değerleri amfi kullanmadan direk teybin çıkışından hop. beslemek istersen diye verilmiş..Eğer güçlü ve kaliteli ses almak istiyorsan amfi kullanmalısın...Elinde bulunan hop.lar ın marka ve modeli söylersen sana rms değerleri hakkında bilgi verebilirim...Rms değerlerine görede bi amfi seçeriz..
|
| | |
| | #5 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 14-12-2004 Yaş: 25
| Re: Amfi Seçimi Alıntı:
Öncelikle o 37w yazısını teypin önünden mi okudun? Bu değerler max mu? yoksa rms değerleri mi? Tahminim o teypin max değeridir. Rms değeri o değerden çok daha düşüktür. Ayrıca hoparlölerinde kapı içi hoparlörü ise onlarında rms değeri 100w değildir. Eğer sen ampliyi bu hoparlörlere bağlamak için alacaksan hiç gerek yok. Çünkü teypte o hoparlörleri besleyebilir. Eğer ben hoparlörlerimi güçlendireceğim diyorsan sana component yani mid-tiz takımı öneririm. Kaliteli bi şeyler alırsan buna bi ampli bağlaman gerekir. Ayrıca dediğin gibi ampli gücü kanal sayısına göre eşit şekilde bölüşür(Tabi bu sadece 2 ve 4 kanal için geçerli.) Ama sana tavsiyem ampli,component alırken rms değerlerini dikkate al ve kaliteli birşeyler al. Yoksa bu işlemin sana pek bi faydası olmaz. | |
| | |
| | #6 |
amfi kendim için değil hoparlor ve teybin modellerini tam olarak öğrenip en kısa zamanda yazacağım.Ama hoparlıorler fabrika çıkışı deil,2 si pioneer ,2 si jbl........en kısa zamanda detaylı bilgi veririm.
|
| | |
| Reklam |
| | #7 |
| 08' X3 2.0d Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 30 Otomobil: 08' X3 2.0d
Amfi 37 watt ı 100 watt a çıkarmaz. Teybin preout çıkışından aldığı sesi yükseltir, yani teybin amfisi devre dışı kalır.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|