"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 18-05-2004 Yaş: 38
| Re: ' adet HX2 için yardım
peki arkadaşlar 2 adet 38 cmlik hx2 bassa tek başına kafa tutcak aynı kategoride bass söylermisiniz bana?hx2den bahsediyoruz farkındasınız deilmi?bir tanesi bile vurdumu deprem olan bass yani
|
| | |
| | #12 |
| renaultsport | Re: ' adet HX2 için yardım
valla rf pek bilmem ama almak istediğim bas benim jbl in gti serisinden birşey...w15 mesela...
|
| | |
| Reklam |
| | #13 | |
| Senior Member | Re: ' adet HX2 için yardım Alıntı:
peki şimdi bi daha düşünelim yeterince beslenmiş 2 tane rf hx2 mi yoksa istediğin kadar besleyebildiğin w 15 gti mı? hangisini dersin bi woofer a o kadar para vermiş olsam dağları taşları yıkmasını isterim buda tek 38 cm lik w 15 gti la!!!! olmayacağına göre neden w 15 gti ? 2 tene 38 lik almak hatta aynı paraya daha iyi değilmi? | |
| | |
| | #14 |
| 306 420 507 Kayıt Tarihi: 31-05-2004 Yaş: 26
merhaba, demek istediğim şu, 2 tane 38 lik punch hx2'ye toplam 1000 watt rms güç verirsin ok, ancak tek bir power hx2'ye 1000 watt rms verirsin öncekinden daha iyi ses alırsın, ama gelirsin bir tane w15 gti'a 1000 watt rms verirsin önceki ikisindende daha iyi ses alırsın, bu söylediklerim kesin, jbl gti'lar kesinlikler hx2lerden daha iyi. Önemli olan bir sürü sub almak değil, iyi bir subı iyi bir güçle sürmek. 2 tane punch hx2 ile paranı boşa harcama arkadaşım. |
| | |
| | #15 |
bahsettiğimiz güç 2 adet p2 amfiden alacağımız 950+950 watt yetmezmi?
|
| | |
| | #16 |
ayrıca arkadaşlar kızmasınlar ama rockford ile jbl i kıyaslamak ne kadar doğru?bass istiyosan rf ten şaşmıyacan bence üst modollerde kendi şahsi fikrim ama kızmayın |
| | |
| | #17 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004
Silver söylediğin bazı şeylere katılıyorum.İyi sürülememiş 2 tane 15" bass'a göre (ki ben bu konuda xetec'den pekte umutlu değilim ) iyi sürülmüş tek bir 38 çok daha iyi sonuç verecektir.Şunuda unutmayınki mesela 2 tane 15" i besliyorsunuz ama amplinizin atıyorum 100 Watt daha vermesi gerekiyor bu bassları tam performansta çalıştırabilmeniz için.Sorun mu sizce bu?Bence sorun.Bir amplinin maksimum verebileceği RMS değerin yanında bunun THD (Toplam Harmonik Distorsiyonu) da çok önemlidir.Ampli maksimum değerde çalıştırıldığı zaman çıkışına kırpılmış sinyaller gönderirki bu bir bass için ölümcül bir olaydır.Bir anda olmasada zamanla bassınızın ömründen çalmaya başlar.Ve bir gün ...... Çok dramatik oldu ama durum tamda böyleYani bu paragraftan çıkaracağımız ana düşünce (ÖSS gibi oldu ) eğer toplam 1000 Watt RMS değeri olan 2 bassımız varsa bunu 900 Watt'la beslemek her ne kadar kulak için sorun yaratmayacaksada amplinizin ve bassınızın ömrünü yavaş yavaş çürütür.Peki tam 1000 Watt RMS vermek doğru mu?Teorik ve gerçekte pratik olarak bu da doğru değil.Bazı amplilerin üzerinde "Clip" yada "Clipping" diye bir LED vardır.İşte amplinin sesi bozmaya yani çıkıştaki sinyalin (Kendi Amplinizi Kendiniz yapın yazı dizimi okuyanlar daha iyi anlayacaklar ) tepe değerlerini kırpmaya başladığı ve çıkıştaki hoparlöre kara dalgaya yakın bir işaret göndermeye başladığı zaman bu LED yanar.Demekki yapmamız gereken nedir?Amplinin Gain ("Kazanç") ayarını yaparken bu LED'in yanmayacağı şekilde ayar yapmak gerekiyor.Üstteki sinyalin orjinal hali alttaki ise kırpılmış (bozulmuş,distorsiyona uğramış) hali.Umarım konu yeterince anlaşılmıştır.Ben size daha ne yapiim,ders notlarımı karıştırdım sizin için taaa eskilerden ( resim için )
|
| | |
| | #18 |
| 306 420 507 Kayıt Tarihi: 31-05-2004 Yaş: 26
ben elektronik müh öğrencisiyim ancak dediklerinin ilgisini anlıyamadım galiba uykuluyum ondan konuyu çok uzatmadan, illa rf diyorsanki 1 tane power hx2 al... fakat yine tekrar ediyim jbl gti sınıfı pahalı ve çok kaliteli bir sınıftır ve hx2 ile gerçekten aynı sınıfta değil, çok daha kaliteli... sen almadan önce bi şekli şemali gör ve dinle kesin alacaksın ancak biraz pahalı 700$ civarı idi... |
| | |
| Reklam |
| | #19 |
| Senior Member | Re: ' adet HX2 için yardım
arkadaş hx2 punch ne kadar ? ve power hx2 ne kadar ona göre w15 gti la kıyaslama yapalım dime 700$ biraz uçuk bi rakam bence 2 adet 30 cm lik punch hx2 yle daha temiz ses ve daha çok bas alabilirsin w15 gti göre yani kısacası benim görüşüm yani bence!!!!!!! 700$ ona verene kadar 2 x 30 lukla daha iyi bas alabilirsin beslemede sorun yaşamadan iyi beslenmiş!!!! kaliteli!!!! 2 tane 30 cm lik woofer la w15 gti pek kapışamaz kimse boşuna iddia etmesin bence....!!!
|
| | |
| | #20 |
38 cm rf punch serisi 360 euro power serisi 550 euro sizin dediğiniz jblin fiyatıda tam olarak 800 dolar
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|