"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 18-05-2004 Yaş: 38
| ' adet HX2 için yardım
arakdaşlar tesisatımı HX2 üzerine kurmayı planlıyorum.Bunun için 2 adet punch serisi 38 cmlik alcam.Fakat amfi olarak ne düşünebilirim?RMS değeri 600 watt ama çift bobin sanırım buna göre bir amfi önerebilirmisiniz. Mesela 2 adet Xetec P2 falan nasıl olur?Yanlız bu amfinin değerlerini yanlış bilebilirim Austin arakadaşım bir yazarsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler |
| | |
| | #2 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004
| Re: ' adet HX2 için yardım
O ampli 2 ohm'da 950 watt veriyor.Kicker'ın bir amplisi vardı üzerinde digital crossover falan vardı.yanlış hatırlamıyorsam 1200 watt (RMS) değer verebiliyordu.Austin arkadaşımız kullanıyordu.O seni tatmin eder.eğer para sorunum yok dersen RF'in Bd1500 amplisini kullan. @2 ohm 1500 Watt RMS
|
| | |
| | #3 |
yok abi rockford falan aşarda beni ben tek amfiden peki bassa 950 watt gönderebilirmiyim?2 ohmda yanlış hatırlamyosam 2x550 watt veriyodu. çift bobin olduğu için ben bunu tek bassta 2x550 watt olarak kullanabilirmiyim? Mesajı son düzenleyen djserhan : 19-06-2004 - 13:40 |
| | |
| | #4 |
| Senior Member | Re: ' adet HX2 için yardım
eğer woofer 600 w rms e sahip ise fiyat olarak makul olan( kıcker ve rf anfiye göre) xetec p2 yi seçebilirsin belki tamı tamına hakkını vermez ama kesinlikle tatmin eder 2x550 w rms i var o anfinin (woofer başına 50 w rms açıkta kalır )
|
| | |
| | #5 |
Eğer bu basslar çift bobin ve 2 ohm'a düşebiliyorsa benim görüşüm bu ikisini paralel bağlayıp "hakkıyla" 1 ohm'da çalışabilecek mono bir bass amplisi alman.Yada arkadaşların dediği gibi 2 ohm'da kanal başına 500-600 Watt RMS verebilen 2 kanallı bir ampli alman.Marka ve model çok , seçim senin.Ama kesinlikle tavsiyem amerikan bir ampli alman...
|
| | |
| | #6 |
xetec p2 olmuyomu abi işte?
|
| | |
| Reklam |
| | #7 |
| Senior Member | Re: ' adet HX2 için yardım
evet 1 tane xetec p2 oluyo 2x550 w rms verebiliyo fakat 100 w rms açığın oluyo lakin tek anfiyle ve fiyat olarak en makul oduğu için senin için en iyi seçim budur
|
| | |
| | #8 |
| 306 420 507 Kayıt Tarihi: 31-05-2004 Yaş: 26
merhaba, bence rf lerden vazgeçmelisin, hem çok yer kaplayacak hemde insanların tek bir 38likle senden daha iyi ses aldığını görünce canın sıkılacak, herzaman tek subwoofer ve onu hakkıyla sürecek bir veya birkaç ampli en iyi çözümdür, ülkemizde subwooferda ses kalitesi diye bir kavram da yok ancak subları alıp birde araya ampli sıkıştırmakta yanlış, yani power hx2 ve 1000 watt rms civarı güç verecek iyi bir ampli ok, sana tavsiyem bir adet jbl w15 gti olacak gerek spl/sq her ikisindede rf'den daha iyi, dirençleri abidik olan (3-12 ohm) bu sub için jbl bpx1100.1 uygun olacaktır...
Mesajı son düzenleyen silver : 19-06-2004 - 22:16 |
| | |
| | #9 |
2 adet hx2 ye karşı tek başına kafa tutcak aynı modelde bass tanımıyorum varsa sölermisin?bide o kadar güç elde etmişlken 100 watt rms açık pek bişey farketmez heralde öle deilmi?nası olsa dediğiiz gibi olsa bile sesi açamıycam.db olayınada girmeyeceğime göre sorun yok yer olayıoda o kadar önemli deil
|
| | |
| | #10 | |
| Re: ' adet HX2 için yardım Alıntı:
Silver söylediğin çoğu şeye katılıyorum ama türkiye rekorunu bu bass ların kırmış olmasına rağmen JBL'e dört dörtlük sq anlayışıyla yaklaşamıyorum.Bence RF olmayacaksa JBL'de onun halefi olamaz.Kaldıki hx2 ve w15 gti'ın katogorilerinin aynı olmadığını düşünüyorum.Ve tabiki maddi açıdan büyük külfet.. Bu arada Xetec ok çok iyi değerler verebiliyor hemde çok iyi fiyatlara.Ama nedense sahibinden.com p2 satanlarla doldu bi aralar.Düşünmek lazım biraz neden diye.Hem Class D bir mono ampli yakışır bu sisteme.... Mesajı son düzenleyen clubiin : 20-06-2004 - 13:13 | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|