"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| F0RUM ÖZEL SORUNLUSU | uyan ey gözlerim gafletten uyan
Geçenlerde Zara 'dan dinlemiştim bu parçayı çok hoşuma gitti, klip de çekilmiş. beni asıl etkileyen bunun hikayesi, rivayete göre Sultan III. Murat Han bir sabah namazını kaçırmış. Üzüntüsünden Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan'ı yazmış. ilahi olarak söyleniyor Zara Yorumu [YOUTUBE]rBCxSA2PXF4[/YOUTUBE] Mersin Devlet Opera ve Balesi Korosu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Yorumu [YOUTUBE]VnWTFRUzrpU[/YOUTUBE] sözleri şöyle Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan Azrail’in kastı canadır, inan. Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan Seherde uyanırlar cümle kuşlar Dill-u dillerince tesbihe başlar Tevhid eyler dağlar taşlar ağaçlar Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan Semâvâtın kapuların açarlar. Mü’minlere rahmet suyun saçarlar… Seherde kalkana hülle biçerler. Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan Bu dünya fanidir sakın aldanma. Mağrur olup tac-u tahta dayanma. Yedi iklim benim deyu güvenme. Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan Benim, Murad kulun, suçumu affet. Suçum bağışlayub günahım ref’ et. Rasûl’ün sancağı dibinde haşret. Uyan ey gözlerim gafletten uyan! Uyan uykusu çok gözlerim uyan sözleri çok etkileyici. hatta bir de internet sitesi var http://www.uyaneygozlerim.com diye. hoşuma gitti paylaşayım dedim.
__________________ Aptalca Hayaller Peşinde Koşmayan Bir Kalp Gösterin, Ben De Size Mutlu Bir İnsan Göstereyim. |
| | |
| | #2 |
| AC Schnitzer Kayıt Tarihi: 15-05-2006 Şehir: Mersin Otomobil: E36
| Re: uyan ey gözlerim gafletten uyan
aynı zamanda kendisi neyzendir sabah ezanını kaçırdıktan sonra yazdığı söylentisi var evet. inanılmaz anlamlı ve güzeldir sözleri. çok severim bende bu eseri.zara'nın ve operanın yorumu kendilerince yapılmış. Notasına göre icraa edilişini buradan izleyebilirsin bak. makamına göre derler ya.. ![]() Ayrıca bu güzel eseri bir kez daha hatırlattığın için sonsuz teşekkür [YOUTUBE]cxKBC1etQxE[/YOUTUBE]
__________________ - Project E36 - Mesajı son düzenleyen BmwStyle : 12-10-2007 - 01:04 |
| | |
| | #3 |
| F0RUM ÖZEL SORUNLUSU | Re: uyan ey gözlerim gafletten uyan
Fırat direkt link verirmisin, video görünmüyor.
__________________ Aptalca Hayaller Peşinde Koşmayan Bir Kalp Gösterin, Ben De Size Mutlu Bir İnsan Göstereyim. |
| | |
| | #4 |
| AC Schnitzer Kayıt Tarihi: 15-05-2006 Şehir: Mersin Otomobil: E36
| Re: uyan ey gözlerim gafletten uyan
artık görünüo
__________________ - Project E36 - |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|