"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de Müzik | |||
| Evet,Türkiye'de Müziği kaliteli buluyorum ve dünya çapında iyi yerlerde diyorum | | 4 | 12.12% |
| Hayır,Türkiye'de genel olarak kalitesiz müzik hakim ve dünya çapında iyi yerlerde değil | | 22 | 66.67% |
| Ben anlamam,ne çalarsa dinlerim.Kaliteli-Kalitesiz farketmez,kulağa hoş gelsin dinlerim... | | 7 | 21.21% |
| Oy Verenler: 33. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
| | Konu Seçenekleri |
| | #1 |
| Born in Sant' Agata Kayıt Tarihi: 24-01-2006
| Türkiye'de Müzik Arkadaşlar uzun süredir böyle bir konu açmak istiyordum fırsat şimdiyeymiş. ![]() Türkiyedeki müzik kalitesini nasıl buluyorsunuz?Kaliteli müzik yapan,beste-söz yapan kişiler ve gruplar var mı sizce? Ama ''gerçek müzisyen'' diyebileceğimiz birileri. Dünya çapında türkiyede kimse yok mesela çok üzücü bir durum.İngilizce albüm yok mesela.Dünyada Türk müziği sizce ne alemde?Türkülerimiz olsun pop parçalarımız olsun rock,rap vs. Bence türkiye müzik konusunda dünyada iyi bir yerde değil. mükemmel melodilerimiz ezgilerimiz ve söylemek için süper namelerimiz var.sizce bunlar kullanılıyomu?Yaptığımız müzikler kalitelimi?Yazılan sözler nasıl? mesela birsürü festival yapılıyo türkiyede.fakat ilgi genelde 14-23 yaş arası yoğunluğu.belki daha daha düşüktür yaş ortalamaları. Aslında güzel müzik yapan elemanlar çıktı yeni. TV ler müziğe mi destek veriyor yoksa genel magazinemi? Müzik kanalları mesela pek organizasyon destekleyicisi değil.Dream tv var bi organizasyonlara bulaşan.ama mesela o kanalında sahibi traj peşi olaylarndaymış.mesela asla anadolu rock a yer vermezmiş.haluk levent vs. neyse. Bu konu hakkında sizin fikirlerinizi dinlemek istedim. Saygılar...
__________________ Fix It Again Tony Mesajı son düzenleyen MarcelloGandini : 09-09-2007 - 05:16 |
| | |
| | #2 |
| Psychedelic | Re: Türkiye'de Müzik
yazıyorum yazıyorum siliyorum en iyisi yazmıyayım ya...daha bazı şeylerden haberdar değiliz atlamayalım sazan gibi. 2. şıkkı işaretledim..yani türkiyede bildiklerim ürünler arasında beni cezbeden off çok güzelmiş diyerek diğerlerinin arasına koyabildiğim birtanesi yok.kaliteli bazıları var ama yeterli değil. eğitim şart diyesim geldi her anlamda..
__________________ |
| | |
| | #3 |
| ѕιη¢є 1967 | Re: Türkiye'de Müzik
türk popu geç zaten sabah erken kalkan kaset yapıyor.. sanat müziğinde ve halk müziğinde zaten abuk sabukluk olmaz pek altyapısı belli .. arabesk te keza aynı şekil her kesime hitap etmese de en azından sözleri anlamlı insan kendinden bişeyler bulabiliyor(orhan baba rulez )..anadolu rock yapanlarının çoğunu başarılı buluyorum kötü olanlar zaten silinip gidiyor.. normal rock sevmem pek o yüzden yorum yapamayacağım..dünya çapında müziğimizi tanıtamadığımız ve iyi yerlerde olmadığımız aşikar ![]() ağırlıklı branş türk pop popülarite olarak.. e türk pop ta da abuk sabuk yorumcu ve şarkılar bi hayli fazla olduğundan haliyle başarısız bir müzik sektörümüz var diyebiliriz.. yorumcu kirliliğinin hat safha da olması da bunun en güzel ispatı değil mi zaten |
| | |
| | #4 |
| Senior Member | Re: Türkiye'de Müzik
kesinlikle hayır türkiyede enstrumanla yapılan müziğe değer verilmiyor malesef yapanlar ise kazanamıyor kazanamayınca ne oluyor populer kültüre kayıyorlar (örnek:teoman) herkes değişiyor dırf buyüzden aklıma başka örnek geldi burak kut eskiden rock gibi bişeydi en azından ama şimdi kople kople kople tikiyiz insanlar bu işi yapmak istiyor ama gerekli desteği bulamıyor barlarda kaybolup gidiyorlar malesef... |
| | |
| | #5 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
| Re: Türkiye'de Müzik
Genel olarak dendiği için hayırı işaretledim. Bazen kral tv yi açıyorum ve izlediğim şeylere inanamıyorum..
|
| | |
| | #6 |
| Alcatraz Her Yanda ... Kayıt Tarihi: 26-01-2007 Şehir: İskenderun Otomobil: )
Türkiye müzik ![]() ![]() çok komik yhaaa 1.Pop dediğimiz oLay nedir yhaa hergün poLemik zart zurt 2.Ben We arkLarım rockcıLarı sewmiyoruz GeneLLde DissLerimiz o yöne doğru gidiyo rock we Pop a 3.Rap ide iyi buLmuyorum ben Tr çünkü destek yok... |
| | |
| Reklam |
| | #7 | |
| Born in Sant' Agata Kayıt Tarihi: 24-01-2006
| Re: Türkiye'de Müzik Alıntı:
yaşın kaç bilmiyorum ama ''rockçıları sevmiyoruz genelde'' demişsin.niye böyle birşey söyledin bi açıklasana. böyle müzik eleştirisi yapma bence.müzik evrensel bişeydir.yani benimde rap rop kop hoşuma gitmiyo olabilir.ama xxxxsmall adamların xxxxxlarge kıyafetler içinde görünce ''hey adamım'' diyesim gelmiyor değil.veya kafasını kaldıramiyacağı kadar boynunu takı ile dolduruyolar komik geliyo.veya dalga geçesim gelmiyor değil. aynı şey rock içinde geçerli.yaşam tarzı bu olmayan insan için dünyanın en gereksiz şeyidir belki bir müzik türüne göre imaj yapmak veya bir imajı müzik türüne yakıştırmak,uydurmak. yok clubber şöyle olur yok rockçı böyle rapçi şöyle.dediğim gibi yaşam tarzın buysa tamam eywallah.ama yaşam tarzın bu değilse garip. bence müzik eleştrini ''rockçı ları sevmeyiz'' veya ''rapçileri sevmeyiz'' diyerek basitleştirme.ve bende çıkıp ''bilgisayarla yapıılan müziğe hayır'' diyebilirim.ki herzaman derim bilgisayar ve elektronik müziğe hayır diye.fakat bu tür müziklerinde bi dinleyici kitlesi var çok sağlam bi şekilde.inanılmaz büyük party ler yapılıyo,organizasyonlar falan.gönül ister her tür müzik için böyle büyük işler yapılsın. ama değer verildiğini düşünmüyorum tr de müziğe.traj olsunda iki ''dum'' bi ''tıs'' yeter... başka müzik türü dinleyenleri hor görme veya tarzlarını geripseme.çünkü aynısını onlar senin için düşünebillir hatta dalga bile geçebilir...buda hoş bişey değil. daha kaliteli eleştri yaparsan sevinirim...
__________________ Fix It Again Tony | |
| | |
| | #8 |
| Alcatraz Her Yanda ... Kayıt Tarihi: 26-01-2007 Şehir: İskenderun Otomobil: )
Erdi abi ben 14 yaşındayım 1.sorunun cevabı RockcıLarı sewmem Tabiri şöLe tabi bazı sewdiğim rockCıLar war asLında oraya söz mecLis dışı yazıcakdım unuttum Bende dinLERİm Rock tek bi yerde sabit kaLmam İllede rap değiL benim için hayat ama Hayko çepkin geçenLerde rap çiLer için bir sürü şey söLedi we biz rapçiLER oLark bişi demedik yoksa bire Dİsslİk işiwar herneyse Ben rockcıLarada saygı duyarım..sonucada Bir emek war ortada(emeğe saygı )Yani şöLe dicem Şimdi benim bLog da war Türkiyede RAp çilere karşı düşünce orda yazdıkLarım aynısı nerdeyse rockCuLar İÇİnde geçerLi biz bu 2 müzüik türünü müzik oLarak görüyoruz SölüyenlERİ şarkıcı oLarak ama dışardan bi gözLe baktığında rapçİlER uyuşturucu kuLLanıyo zart zurt we ben hep duyuyorum rockCılar şöLe böLe bunLarı artık bu füşünceyi artık Türkiye yenmeLi...Yani...Benden bÜyüksün abi her türLi saygım war sana Sen bana burda bişi diosan ben ders aLıyım bişiLer öğrenim die diosun yoksa dersinKi banane yhaa ben işime bakarım...SağoL abi inan Bu yazından Ders ALdımSaygıLarımLa THE N_O_S(Archie) |
| | |
| | #9 |
| moruk naber ? Kayıt Tarihi: 09-04-2006 Şehir: istanbul Yaş: 24 Otomobil: 74 camaro - astra
haha bi ben kaliteli bulmuşum müziği bence çoğunluğu kaliteli
__________________ |
| | |
| | #10 |
| 400D Kayıt Tarihi: 30-06-2005 Şehir: Gelibolu Yaş: 20 Otomobil: Golf V Captiva
Blog Kayıtları: 4 | Re: Türkiye'de Müzik
podyumda manken kalmadı hepsi şarkıcı oldu her önüne gelen kaset cd yaptı 6 7 ay içinde silindier gittiler kendilerini kanıtlamış olanlar piyasada
__________________ Canon Nikon kardeştir, ayrım yapan kalleştir... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|