"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Member Kayıt Tarihi: 28-05-2008
| gitar kullananlar bakabilirler mi ? arkadaşlar bir kaç ay sonra gitar alıcam fakat ne marka alcagımı bilemiyorum..ilk çalacagımdan fazla tuzlu olmasın istiyorum..sonra ögrendikten sonra iyi bişey alırım.sesi güzel çıksa yeterli benim için.ve klasik gitarla akustik gitar arasında ne fark var ? valencia alayım diyorum ben...cevaplarınızı ve yorumlarınıızı bekliyorum.. |
| | |
| | #2 |
| AOVGFG Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: uçar gider
|
Klasik ile akustik gitar arasındaki temel fark tellerindedir. Klasik gitarda ince teller naylon (misina) dan yapılmıştır. Kalın teller ise sargılıdır. pek üzerine çelik sarımlıdırlar. Akustik gitarda ise teller tamamen çelikten yapılmıştır. Tel takımının inceliğine kalınlığına göre bazen değişse de genel olarak kalın 4 tel çelik üzerine çelik sarımlı, ince 2 tel ise sarimsiz çeliktir. Teknik olarak klasik gitarlar parmaklarla, daha doğrusu tırnaklarla, akustik gitarlar ise pena ile çalınırlar. Ancak bu bir kural değildir. Bazı gitaristler klasik gitarı penayla, akustik gitarı parmakla çalarlar. Her iki gitarın da klavye düzenleri aynıdır, yani notalar aynı şekilde dizilmişlerdir. Klasik ve akustik gitarlar tarz olarak da oldukça farklıdırlar. Genelde klasik gitarla klasik gitar için yazılmış parçalar çalınır. Klasik gitarın kullanıldığı diğer tarz ise flamenko’dur. Akustik gitarlar genelde rock, blues, jazz ve bunların türevleri müziklerin harmonik yapılarında yer alırlar. Yani akorlardan sorumludurlar. Tabi bu arada basta fill’ler (doldurmalar) olmak üzere solo gitar olarak da çokça kullanılırlar. Bunun yanında akustik gitar için pek çok teknik de geliştirilmiştir. kaynak: Gitar Dersleri (yeni başlayanlar için) | Emrah Yumuk - Seyir Defterim |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 13-09-2006 Şehir: İzmir Yaş: 30 Otomobil: corolla d4d mmt
|
ben de merak sardım gitar hadisesine.. 2 gün önce satın aldım. 30 yaşımdan sonra gitar çalmayı öğreniyorum . parmaklarım nasıl yanıyor anlatamam |
| | |
| | #4 |
| aslan parçası Kayıt Tarihi: 10-04-2007 Şehir: trabzon Otomobil: fabia
|
alacağınız ucuz gitarlardaki hataları en aza indirmek, ses, ton vs açısından bir bilenle gitmekte fayda var.
|
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 13-09-2006 Şehir: İzmir Yaş: 30 Otomobil: corolla d4d mmt
|
ben de aynı şeyi düşünüyorum. ben tek gittim almaya. hiç anlamam gitardan . çalmayı da bilmem . aslında hata yani. biraz forumları dolaştım. daha önce bir tanıdığımın başına gelmişti. elektro diye tutturdu, sonra gidip çin malı fender gibi bişey aldı çok kalitesiz bir gitardı . direk gitardan soğudu. çünkü ses doğru dürüst çıkmıyordu. bu şekil bişey başıma gelmesin diye tavsiye ile aldım açıkçası. yamaha pacifica 012 |
| | |
| | #6 |
| Pişman Değilim |
100 ytl civarında bir arkadaşın tavsiyesiyle suzuki gitar aldık geçenlerde, tavsiye ederim, sanırım en ucuzları 50 liradan başlıyor
__________________ Mesajı son düzenleyen pisman : 07-06-2008 - 19:45 |
| | |
| Reklam |
| | #7 |
|
walla karman çorman gidiyorum bir heves. gitar anfiye , anfi b sayara , b sayar kulaklığa kulaklık bana bağlı. içeriden çağıracaklar diye ödüm kopuyor. ayağa kalkacak durumda değilim |
| | |
| | #8 |
| Member Kayıt Tarihi: 28-05-2008
|
valla ben rock , pop tarzı mzk çalmak istiyom ama klasik gitar alayım diyorum..ama böyle müzik türlerinin akustik çalındıgını söyledi arkadaşım..elbette klasiklede çalınır ama hangisinden daha iyi randıman alacagım şüpheli bana göre
|
| | |
| | #9 |
| Rott ;) |
ilk zamanlar bir rodriquez rc serisi klasik aldım...yaklaşık 6 sene oldu hala daha kullanırım... ses konusunda sap kalınlığı konusunda çok rahat...ilk ve orta seviye için ideal yani...fiyatıda uygun...tavsiye ederim
|
| | |
| | #10 |
| Doctor |
hayırlı olsun barış abi ![]() @afacan öle çok pahalı bişi alma.ucuzla başla baktın çaldığın anlaşılabiliyor ve dinlenebiliyorsun+gitar seni kesmiyor ve geçici bi heves olmadığını anladın,ozaman orjinal fender veya yamaha alabilirsin
__________________ B161B-B18C-C32B-F20C-K20A-13B REW-4G63T-SR20DET-RB26DETT-VR38DETT-4AGE-1JZGTE-2JZGTE |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|