Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Müzik

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 17-04-2007, 21:09   #1
Uur

hellboy258 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Gitar Alıcam Yardım Edermisiniz???

Arkadaşlar uzun suredir para bitiktirmeye çalışıorum ve akustik gitar alıcam kullananlar varsa hangi markayı tavsiye eder ben takamine düşünüorum yada fender,ibanez flan akustik önemli bence he bide amfi çıkışı olursa ii olur

hellboy258 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-04-2007, 21:12   #2
ѕιη¢є 1967

forza61 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206
Blog Kayıtları: 1
Re: Gitar Alıcam Yardım Edermisiniz???

çalmak için mi

forza61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-04-2007, 21:21   #3
Uur

boynuma asıp gezicem sadece

Eski 07-05-2007, 02:56   #4
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

yamaha nın akustikleri mükemmeldir...onnara bak.çoğu sanatçı onu çalar akustikte.çokta hoş sesi var...

Eski 09-05-2007, 02:22   #5
the essence of racing

Akustik dediğinin zaten amfi çıkışı olur
Aslında olmaz, amfi çıkışı olan ve sol-si-mi telleri metal olanına elektro-akustik denir, asıl akustik klasik gitarın adıdır, ama senin kastettiğinin o olmadığı belli

Öncelikle neden akustik diye sorasım geliyor. Amfiye bağladığında o sesi alamayacaksın zaten, doğal amfilendirme dışında gelmez o ses, zaten o tarz gitarların asıl işi de o flamenko tadını vermesidir, onu da metal tel ile güzel veremezler.
Ya klasik almalı, ya da elektro diyorum ben. Ha sakin blues çalacağım dersen olabilir mesela, kısık amfi ile kendi sesi hoş olur.
Neyse ;

Takamine veya Yamaha işini görecektir, ne süperler ne çok kalitesizler. Zaten ilk gitarını da böyle seçmelisin, çok kötü olanlar senin gelişmeni engeller, çok kaliteli bir gitar da muhtemelen elinde kötü olur

Bu arada, asıl amacım elektro gitar çalmak ama öğrenmek için akustik alıyorum diyorsan, o düşünceyi bir unut derim
Direk elektroya geçen adamdan daha fazla uğraşır akustik ile başlayan..

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-05-2007, 19:54   #6
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad Mesajı Göster

Bu arada, asıl amacım elektro gitar çalmak ama öğrenmek için akustik alıyorum diyorsan, o düşünceyi bir unut derim
Direk elektroya geçen adamdan daha fazla uğraşır akustik ile başlayan..

kesinlikle...çok dooru söylemişsin...
bende klasikle boş ve solosuz 2 sene geçirdim...

Eski 29-05-2007, 01:18   #7
Aktif Üye

ben solist takılıcam kendı kendıme eglenıcem..yerı geldımı kızlara pat dıye havamı atarım (hiç yapmadım) turkce sarkı calarım yanımda amfi dolastırmam ama bulursamda pat dıye gıtarımı baglarım ve elktroya gerek yok dıyorsan (bunlar ıcın gerek yok) iyi bir akustik al...hatta mumkunsa ovation tarzı bir akustık alkı her ortama rahat gıtsın...ben sahsen akustik gitar seven birisi olarak (elektroya hıc meraklanmadım) en cok tad aldıgım gıtar ovation kasa gıtarlardı...evlendık ıs mıs derken 3 ay once sattım elektro akustıgımı hemde 150ylye sırf bırıne yarasın kenarda kalmasın diye (almanyadan gelmıstı ve gercekten ıyıydı)..keske o zaman tanıssaydık sana yarardı...

AstinaGT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2007, 02:01   #8
the essence of racing

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MarcelloGandini Mesajı Göster
kesinlikle...çok dooru söylemişsin...
bende klasikle boş ve solosuz 2 sene geçirdim...
Ben bayağı bir zorladım..
Annem sağa sola sorup hemen "önce klasikle" başlasın safsatasını duymuş. Benden duymadığı her hangi bir şeyi genel geçer doğru kabul ettiği için çok kafamı ütülemişti. Sonra bir kaç erbab ile konuşturdum ikna oldu.

Kesinlikle önce klasik ile başlamak faydalı falan değildir. Hatta kesinlikle ve kesinlikle zararlıdır. Elektro gitar tekniklerindeki ilk gelişiminizi çok feci şekilde baltalar, önce zor gelir sonra süper olur ama falan da değil.
Tutuşu mutuşu her şeyi çok farklı bu gitarların, çalma teknikkleri çok farklı.
hele de mesela benim gitar gibi, viperlar gibi esp explorer gibi kendi farklılıkları olan klasik elektrolardan bile farklı gitarlar kullanacaksanız daha da vahm.
ben mesela yıllardır bcrich warlock kullandığım için klasik kasa bir elektro çalamam, palm mute asla yapamam mesela ya kaçırırım sesleri ya da direk pena çınlaması gelir. olmaz yani.

ha, klasik eline alınca insan genelde akor basar gamları dener falan öğrenici moda girer ispanyol ruhu alır. Onun faidesi vardır elbette, aklı olan bunları elektro ile de yapar.
benim hiç işim olmadı mesela höt diye pena egzersizlerie girdim. hiçte eksikliğini çekmedim. hani iyi gitar çalarım demiyorum ama, akor basılan şarkılarla çok işim yok ki zaten napiim her 7liği kusursuz basıp. onun yerine sol parmaklarım açılsın dha iyi

bi gitar için bu kadar laf edilir mi yaaa

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2007, 02:29   #9
Uur

Ben gerçekten Elektro alıorum arkadaşlar ama 400 Ytl ye ve kredi kartıyla ne alabilirim akustik fikrim tamammen değişti elektro alıcam solosuz geçirmek istemiorum hayatımı klasikle başla moduyna benide soktular daha 3 ay bile olmadı klasikten sıkıldım ondan ben direk elektro alıcam sizce blues tonlarına giden ne alabilrim?? Yeri geldiğinde distortion sesinide alabiliceğim H-S-S manyetikli ne alabilirim sizce???

1- >Squier fender affinity Kore malı nerden bulurum k.kartıyla alcım ve nekadar???

Eski 29-05-2007, 05:09   #10
Ferrari-Honda Fan

andora - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bosver akustigi . al bi fender bide marshall amfi ver coskuyu

taksim tunelin orda muzik aleti satan bir suru dukkan var ordan bulabilirsin

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları