Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Müzik

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 06-01-2007, 03:12   #41
Ikon The Verbal Hologram*

|Unique| - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: gelmiş geçmiş en iyi müzik topluluğu sizce hangisi?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL Mesajı Göster
benim sorduğum o değil. rap te müzik unsuru varmı? adamlar konuşuyor. abuk subuk metalcilrinde yaptığı müzik değil adamlar böğürüyor doğru. da rock müzik ile bahsi geçen metal türleri aynı değilki?

mesela pinkfloyd protest rock yapıyor bu müzik değilmi? queen poprock yapıyordu? scorpions harbi rock yapar. bryan adams american rock yapar. vs gibi. satriani rock çalar. bunlar müzik değilmi mesela o zaman. ben amatör müzisyenim çocukluğumdan beri de müzikle büyüdüm. yanlış anlaşılmazsın amacım rap vs kötüdür dinleyenler birşey bilmez demek değil.
Yok yanlış anladın, ciddi söylemedim ben zaten.
Ha genel olarak rock müziği sevmem, bazı metal gruplarını, daha doğrusu bazı grupların bazı şarkılarını severim o kadar. Orası ayrı.
Ama müzik tarzı değildir falan demem, diyemem.
Sen rap bir müzik tarzı değildir deyince, takıldım ben de.

Gelelim rap müziğe.
Şimdi çok klasik olacak ama; rap sadece bıdı bıdı konuşmaktan ibaret değildir.
Artık rap hızlı konuşmak demek değildir falan demiyorum, öyledir diyenlere cevap vermeye tenezzül bile etmiyorum.
Flex denir ona, ve o bir tarzdır. Gangsta gibi, hardcore gibi, trip-hop gibi..
Evet rap sadece konuşmak değildir. Bir rap şarkısı yapmak için öncelikle adam gibi bir beat hazırlamak gerekir.
Melodik birşey olabilir bu, bir sample olabilir, funk bir beat olabilir.
Ve bunun üzerine söz yazmak gerekir, ki genel görüş olarak daha önemli olan kısım budur.
Boş, anlamsız, saçma sözler size nasıl itici geliyorsa, bize de öyle gelir.
Kimisi siyasi yazar, kimisi dertlerini yazar, kimisi hayatın adaletsizliğini yazar, kimisi sadece eğlendirmek için yazar..
Sözlerin kalitesi, ilgili oldukları konunun yanında içerdiği rhyme'lar (kafiye) ve flow(bunu tam olarak çeviremiyorum)'larla da alakalıdır.
Hatta flow'u yakaladıktan sonra kafiyelerin bile pek bir önemi kalmaz, çünkü söylenenler kulağa hoş gelmeye başlar, kendini dinletir.
Sonuçta burada biz de oturup sayfalarca aynı kafiyeyi yapabiliriz, ama başlı başına bu müzikal bir değer taşır mı orası tartışılır.
Ben şahsen seviyorum, müzik tarzı mı değil mi diye sorgulamayı da gereksiz buluyorum.
Seviyorum ve dinliyorum, bu kadar basit.
Bu arada rap müzik hakkındaki bu olumsuz düşünceler yanlış insanların tanınmasından, tanıtılmasından kaynaklanıyor.
Biri çıkıyor ''yaz geldi her gece klüpte kopuyoruz hey hey ne kadar enerjiğiz'' diye şarkı yapıyor. E bakıyorsun en çok da bunun reklamı yapılıyor.
Böyle olunca insanlar olumsuz düşünmekte de haklı oluyor.
Bu işi gerçekten iyi yapanlar da arada kaynamış oluyor haliyle.
Amerika'da da durum farklı değil. Daha doğrusu Türkiye'de son zamanlarda türeyen bu tipler Amerika'daki popüler rapçilerin kopyaları olmaktan öteye gidemiyor.
Ege Çubukçu'ya soruyorlar, kimleri dinlersin?
Jay-Z, Kanye West..
Fazla birşey de istemiyorum ama, senin Vinnie Paz'den, Q-Unique'ten, Immortal Technique'ten, Sabac Red'den, falandan filandan haberin yok mu?
Hadi underground isimleri geçtim, Rza, Gza, Ghostface Killah, Guru, Rakim, Method Man, Keith Murray, Mobb Deep, Jadakiss, Raekwon, Kool G Rap.. Bunlardan da mı haberin yok?
Yaptığı müziği tanımayan, geçmişini bilmeyen insandan ne beklenir ki?
Nerede 2pac, A Tribe Called Quest, The Roots, Wu-Tang, Gang Starr, hatta NWA, Public Enemy, Masta Ace, Run DMC, Grandmaster Flash, KRS-One, Channel Live, Boogie Down Productions.. Nerede Nelly, 50 Cent, Kanye West, Jay-Z..

Dolmuşum ben de baya

Mesajı son düzenleyen |Unique| : 06-01-2007 - 03:41
|Unique| Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-11-2008, 18:45   #42
Junior Member

Otomobil: şahin
mfö,duman,linkin park,wu-tang clan.bunlar gelmiş geçmiş
gelecekteki ise garp klan ve kadıköy acil

fessatboy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 19-11-2008, 18:56   #43
Yılmaz SÖYLEYİCİ

ShootMyRide - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CL65AMG Mesajı Göster
Soru sizce olduğuna göre bende benceye göre cevap veriyorum

Guns N Roses

Boney M

N.W.A (Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren, DJ Yella, The D.O.C., Arabian Prince)

Wu-Tang Clan (RZA, GZA, Ghostface Killah, Ol' Dirty Bastard, Raekwon, Method Man, U-God, Inspectah Deck, Masta Killa)

Westside Connection (Cube, Mack 10, and WC, aka The Gangsta, The Killa, and The Dope Dealer)

Tupac (2Pac) ve Snoop Dog içinde hemen ayak üstü bir grup kursak?

Olmazmı?... Tupac ötesi yok
Hah müzikten anlayan bi adam var aramızda

Ben de Grandmaster Flash and The Furious Five ekleyeyim tam olsun...

Eski 19-11-2008, 23:56   #44
arıza

grupları bilmem ama dido bna göre en iyi sanatçıdır bnm zamanımın vede bnm dinleme fırsatı buldugum sanatçıların arasında...onun dışında pink floyd ve queen e de sempatim vardır ablam sayesinde...

Eski 20-11-2008, 00:17   #45
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
gelmiş geçmiş en iyi solistlerden birisidir freddy mercury zaten. toprağı bol olsun. keşke uçkuruna sahip olabilseymiş. ölmemesi gereken bir adamdı. ben 11 yaşımdayken öldüğünü radyoda duymuştum. şarkı tekniği ve sesiyle ilah. unutulmaz.

KLL Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-11-2008, 00:57   #46
Senior Member

Otomobil: Corolla HB
Metallica desem ayıp olmaz dimi

BlackEmperor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları