"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 | |
| Ikon The Verbal Hologram* Kayıt Tarihi: 05-07-2005
| Re: gelmiş geçmiş en iyi müzik topluluğu sizce hangisi? Alıntı:
Ha genel olarak rock müziği sevmem, bazı metal gruplarını, daha doğrusu bazı grupların bazı şarkılarını severim o kadar. Orası ayrı. Ama müzik tarzı değildir falan demem, diyemem. Sen rap bir müzik tarzı değildir deyince, takıldım ben de. Gelelim rap müziğe. Şimdi çok klasik olacak ama; rap sadece bıdı bıdı konuşmaktan ibaret değildir. Artık rap hızlı konuşmak demek değildir falan demiyorum, öyledir diyenlere cevap vermeye tenezzül bile etmiyorum. Flex denir ona, ve o bir tarzdır. Gangsta gibi, hardcore gibi, trip-hop gibi.. Evet rap sadece konuşmak değildir. Bir rap şarkısı yapmak için öncelikle adam gibi bir beat hazırlamak gerekir. Melodik birşey olabilir bu, bir sample olabilir, funk bir beat olabilir. Ve bunun üzerine söz yazmak gerekir, ki genel görüş olarak daha önemli olan kısım budur. Boş, anlamsız, saçma sözler size nasıl itici geliyorsa, bize de öyle gelir. Kimisi siyasi yazar, kimisi dertlerini yazar, kimisi hayatın adaletsizliğini yazar, kimisi sadece eğlendirmek için yazar.. Sözlerin kalitesi, ilgili oldukları konunun yanında içerdiği rhyme'lar (kafiye) ve flow(bunu tam olarak çeviremiyorum)'larla da alakalıdır. Hatta flow'u yakaladıktan sonra kafiyelerin bile pek bir önemi kalmaz, çünkü söylenenler kulağa hoş gelmeye başlar, kendini dinletir. Sonuçta burada biz de oturup sayfalarca aynı kafiyeyi yapabiliriz, ama başlı başına bu müzikal bir değer taşır mı orası tartışılır. Ben şahsen seviyorum, müzik tarzı mı değil mi diye sorgulamayı da gereksiz buluyorum. Seviyorum ve dinliyorum, bu kadar basit. Bu arada rap müzik hakkındaki bu olumsuz düşünceler yanlış insanların tanınmasından, tanıtılmasından kaynaklanıyor. Biri çıkıyor ''yaz geldi her gece klüpte kopuyoruz hey hey ne kadar enerjiğiz'' diye şarkı yapıyor. E bakıyorsun en çok da bunun reklamı yapılıyor. Böyle olunca insanlar olumsuz düşünmekte de haklı oluyor. Bu işi gerçekten iyi yapanlar da arada kaynamış oluyor haliyle. Amerika'da da durum farklı değil. Daha doğrusu Türkiye'de son zamanlarda türeyen bu tipler Amerika'daki popüler rapçilerin kopyaları olmaktan öteye gidemiyor. Ege Çubukçu'ya soruyorlar, kimleri dinlersin? Jay-Z, Kanye West.. Fazla birşey de istemiyorum ama, senin Vinnie Paz'den, Q-Unique'ten, Immortal Technique'ten, Sabac Red'den, falandan filandan haberin yok mu? Hadi underground isimleri geçtim, Rza, Gza, Ghostface Killah, Guru, Rakim, Method Man, Keith Murray, Mobb Deep, Jadakiss, Raekwon, Kool G Rap.. Bunlardan da mı haberin yok? Yaptığı müziği tanımayan, geçmişini bilmeyen insandan ne beklenir ki? Nerede 2pac, A Tribe Called Quest, The Roots, Wu-Tang, Gang Starr, hatta NWA, Public Enemy, Masta Ace, Run DMC, Grandmaster Flash, KRS-One, Channel Live, Boogie Down Productions.. Nerede Nelly, 50 Cent, Kanye West, Jay-Z.. Dolmuşum ben de baya
__________________ ![]() Mesajı son düzenleyen |Unique| : 06-01-2007 - 03:41 | |
| | |
| | #42 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 19-11-2008 Şehir: adana Otomobil: şahin
|
mfö,duman,linkin park,wu-tang clan.bunlar gelmiş geçmiş ![]() gelecekteki ise garp klan ve kadıköy acil |
| | |
| Reklam |
| | #43 | |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ | Alıntı:
![]() Ben de Grandmaster Flash and The Furious Five ekleyeyim tam olsun...
__________________ ylmzsylyc | NikonMania | |
| | |
| | #44 |
| arıza Kayıt Tarihi: 30-12-2007 Yaş: 22
|
grupları bilmem ama dido bna göre en iyi sanatçıdır bnm zamanımın vede bnm dinleme fırsatı buldugum sanatçıların arasında...onun dışında pink floyd ve queen e de sempatim vardır ablam sayesinde...
__________________ herşeyin bittigi yerde bn başlarım |
| | |
| | #45 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
|
gelmiş geçmiş en iyi solistlerden birisidir freddy mercury zaten. toprağı bol olsun. keşke uçkuruna sahip olabilseymiş. ölmemesi gereken bir adamdı. ben 11 yaşımdayken öldüğünü radyoda duymuştum. şarkı tekniği ve sesiyle ilah. unutulmaz.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #46 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
Metallica desem ayıp olmaz dimi |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|