Kayıt Ol Yardım Foto Galeri Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Volvo S60 T5 vs Honda Civic Type-R

Karşılaştırmalar icinde Volvo S60 T5 vs Honda Civic Type-R konusu , Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 izleyemiyorum çünkü işyerinde firewall var müsade etmiyor streetfire' a girmeme hem de 240 hp' lik en son kasa Cupra' yı yiyor Type-R lar yani ? ...

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-09-2008, 16:01   #57
Karşıyaka Republic

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
izleyemiyorum çünkü işyerinde firewall var müsade etmiyor streetfire' a girmeme
hem de 240 hp' lik en son kasa Cupra' yı yiyor Type-R lar yani ?

o işte bir iş vardır. Cupra tamamen standart olsa, Type-R' lar 235-240 hp olsa yine de öyle rahat rahat paslaşacak kadar yiyemezler yani.

üstelik bir de sen S60' ı standart düşünüyorsun karşılaştırırken. modifiye ve 300 hp civarında olduğunu dikkate almıyorsun.
Yoo hayır dikkate alıyorum tabiki,benim bu karşılaştırmada zaten top speed olarak s60 dan yana şüphem yok fakat bu videolarda değişik bir tat veriyor ve bilmediğimden sordum seninkiyle cuprayı paralel yaparmıyız diye...

Sana kısaca anlatayım başta basılyorlar ve cupra hafif hafif açıyor baya bir gidiyor sonra sabitleniyor,ardın çok değil 10 sn kadar sonra tayyarlar güldür güldür geliyor dibine giriyorlar,tabi cupracı hafif gaz kesip tayyarcıların biraz mutlu olmasınıda sağlamış olabilir..!

Eski 05-09-2008, 16:15   #58
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BlackEmperor Mesajı Göster
rahat rahat yiyemiyorlar abi sen benım ilk yorumu tam anlayamadın özet geceyim

bunlar 60 70 gibi basmaya başlıyo cupra one cıkıyo bi vites sonra bi daha one bi dah bi daha derken top speede yakın tam anlaşılmıyo ama type R a ben diyim 50 sende 100 mt cakıyo ama sonra noluyosa kamera cam carın kadranı gosterıyo 260 + 30 var rahat devirde 9500 civarı tam hatırlamıyom bu tyolar hızlanıyo cupranın yanına gelıyo cuprayı bi boy gecıyo sonra noluyo bilmiyom
ha şimdi anladım
e peki şimdi sence bu mantıklı mı?
yani Cupra' nın önce hafif hafif açarak gitmesi sonra top speed'e yakınken bir anda Type-R' ların küt diye herife 50 metre fark koymaları. eğer böylese ya NOS kullanıyor Civic'ler, ya da Cupra aniden gaz kesiyor, bana göre başka açıklaması yoktur bunun.

Eski 05-09-2008, 16:17   #59
120 bg 270 Nm

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB D-4D
cok zor hatta imkansız type R larda var bişe turbo yoksada varıdr bi karın ağrıları

Eski 05-09-2008, 16:19   #60
Senior Member

206Quiksilver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: B7 A4
videolar çok güzel
type r lar oynanmış bi hayli modlular 9000+ devir çeviriyolar..
lakin ilk videoda çok açık cupra çok feci şekilde kopuyo yavaş yavaş sonra bi kaç dakka sonra gözükmeyeck kadar kadrana bakarsak bunlar 280+ civarı hızlardalar galiba 260 bitmiş
şurdan şunu çok rahat çıkararızki cupra en son kasa type r ile resmen alay eder..

206Quiksilver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 05-09-2008, 16:20   #61
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT
kprolu typer ile denerse serdar abi bence başta typer kafa cıkarır sonra(200, belki daha da üstü..) s60 yanına gelir typerın ve geçer. s60 ağır olduğu için typer gibi fırlaması çok zor.

[Sadece Üyeler Görebilir. ]
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2008, 16:25   #62
the essence of racing

serdar abi pazar geliyosun koltukları krikoyu izolasyonu falan söküyoruz gizli spec

Eski 05-09-2008, 16:33   #63
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -
Cupra ruhsuz ama manyak gibi hızlı. kuzu gibi 2.0lt'lik motor iki oynama yapınca kudurdu

Eski 05-09-2008, 16:36   #64
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi highway mouse Mesajı Göster
Yoo hayır dikkate alıyorum tabiki,benim bu karşılaştırmada zaten top speed olarak s60 dan yana şüphem yok fakat bu videolarda değişik bir tat veriyor ve bilmediğimden sordum seninkiyle cuprayı paralel yaparmıyız diye...

Sana kısaca anlatayım başta basılyorlar ve cupra hafif hafif açıyor baya bir gidiyor sonra sabitleniyor,ardın çok değil 10 sn kadar sonra tayyarlar güldür güldür geliyor dibine giriyorlar,tabi cupracı hafif gaz kesip tayyarcıların biraz mutlu olmasınıda sağlamış olabilir..!
anlatım için teşekkür ederim

eh şimdi demin dediğim gibi bu sonuç normal değil. yani top speed'e yakın bir anda böyle bir atak yapması herhangi bir arabanın. ya diğerinin gazdan ayağını çekmesi lazım, ya bu adamların nos kullanması falan lazım. başka türlü normal bir performans olarak açıklanabilecek birşey değildir yani.

şimdi bu muhabbetin ilk çıktığı noktaya geri dönersek, ben zaten kalkış veya hızlanma performansı olarak benim S60 bunlardan daha seridir demedim hiç, demem de zaten, anlamsız olur, aynı sınıfın arabası değil T5, düşük viteslerde bunlarla kapışması mümkün değil. 250 beygir de olsa, 300 beygirle de ben zaten böyle bir kıyasa girmem.

ama konu 60 - 260 kmh arası bir rolling start karşılaştırması olarak sorulunca, doğal olarak daha iddialı oluyorum zira bir Type-R' ın 260 kmh' ye kadar benimle gelebilmesi için üstünde egzosttan manifolttan K-Pro'dan daha fazla birşeyler olması lazım. yani eğer sadece 230-235 beygir ise zor gelir 260'a benimle. çünkü 210 - 220'den sonrası artık hafiflikle veya serilikle falan olmuyor. Sürtünme katsayısı benden yüksektir muhtemelen, benim 0,28... onun kranktaki gücünden 15-20 beygir daha fazlası benim tekerleğimde var. torktan bahsetmiyorum bile. yani o kadranında diyelim ki bir şekilde 260 görebilse bile, onun 220 ile 260 arasını alacağı süre ile, benim alacağım süre epey farklı olur.

benim bilgim ve mantığım bunu söylüyor. ama denedin mi diye sorarsan da denemedim hiç ...

Cevap

Bookmarks

Etiketler
civic, honda, s60, typer, volvo

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları