Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 12-09-2008, 17:05   #1
A R D A H A N L I

aytek48 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ROVER 416si & BRAVA 1.6 ELX... ya da?

dostlarım..bi kardeşimiz cebindeki 11-12bin ytl parasına otomatik keyifli güvenli doluya yakın bi araba arıyor....ben rover önerdim.bu paraya alınabilecek çok iyi bi araç olduğunu düşündüm.bir de dengi fiyata brava varki hiç sevmediğim bi araba ama tr deki tofaş mantalitesi bakımından o da düşünülüyor....bilenlere sormak açısından rover için fikriniz nedir.bizim baktığımız rover 416si en full versiyonu olacak..ya da sizin bize verebileceğiniz başka fikirlerede açığız..saygılarımla

aytek48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-09-2008, 17:11   #2
Ford lover

oğuzk - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E.G.O.
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
11-12 ye şans işi ama "98 civic

Eski 12-09-2008, 17:14   #3
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Merhaba

Rover 416Si ' ın 2 değişik kasası var. Bunlardan biri sedan, diğeri ise Euro-Civic'lerle aynı kasaya sahip olan Lift-back gibi bir modeli.

Sedan olanı bana göre daha güzel bir araba komple görünüş olarak. Ancak şöyle ki motoru Rover. Diğer lift back olan modelin motoru Honda motoru. Ve Rover ustalarına sorarsanız, size sedanı değil de diğerini almanızı tavsiye edeceklerdir muhtemelen bu sebepten, çünkü o modeller daha problemsiz.

Fakat unutmamak lazım ki artık bu araçlar oldukça yaşlandılar ve de hem servis ve parça yokluğundan, hem de kullanıcıların Rover'dan bezmişliğinden dolayı, çoğu 416Si muhtemelen bakımsızlıktan dökülmektedir. Yani hemen hemen hepsi problem ve masraf çıkartacaktır. Buna eminim.

Dolayısıyla Fiat Brava her ne kadar Rover'a göre daha sevimsiz olsa da, maliyetler açısından bir avantajı olabilir...

İyi şanslar dilerim...

Eski 12-09-2008, 17:29   #4
arıza

14 e 2005 getz lerde var...biraz daha zorlayıp alabilir getz hem modeli daha yeni hemde parça sıkıntısı çekilmez zannediyorum

Eski 12-09-2008, 17:33   #5
A R D A H A N L I

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
Merhaba

Rover 416Si ' ın 2 değişik kasası var. Bunlardan biri sedan, diğeri ise Euro-Civic'lerle aynı kasaya sahip olan Lift-back gibi bir modeli.

Sedan olanı bana göre daha güzel bir araba komple görünüş olarak. Ancak şöyle ki motoru Rover. Diğer lift back olan modelin motoru Honda motoru. Ve Rover ustalarına sorarsanız, size sedanı değil de diğerini almanızı tavsiye edeceklerdir muhtemelen bu sebepten, çünkü o modeller daha problemsiz.

Fakat unutmamak lazım ki artık bu araçlar oldukça yaşlandılar ve de hem servis ve parça yokluğundan, hem de kullanıcıların Rover'dan bezmişliğinden dolayı, çoğu 416Si muhtemelen bakımsızlıktan dökülmektedir. Yani hemen hemen hepsi problem ve masraf çıkartacaktır. Buna eminim.

Dolayısıyla Fiat Brava her ne kadar Rover'a göre daha sevimsiz olsa da, maliyetler açısından bir avantajı olabilir...

İyi şanslar dilerim...
alakanıza teşekkür ederim...bizim alacağımız kasa sedan olan model.ve bilinenin aksine çok az sayıda çıkan honda versiyonu olan yani honda motor-şanzıman-ön takım elemanlarını kullanan versiyon...servis aracın temiz olduğunu alınabileceğini söyledi.ancak sizin yorumuuzda brava yla ilgili mantıklı tabi..burada aklımızla mı-kalbimizlemi hareket edicez ona kara vericez sanırım..sizce peki bu paralara başka ne alınabilir?

Eski 12-09-2008, 17:35   #6
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
probLemLi oLduğu söyLeniyo ama opeL içinde aynı şey söyLeniyo ben piyasa LafLarına pek inanmıyorum rover aLırdım iyice inceLedikten sonra..servis oLarakta rovser'e giden çok gördüm..sanırım 1.6 16V motor da honda'dan aLınma bu yüzden mekanik konuLarda sorun yaşancağını sanmam ama yedek parça durumu nedir araştırmak Lazım zira disbritör boşLuk yüzündende güç kayden bir marka mazda gibi..brava ya hiç yakLaşmazdım..en azından mutLaka sıraLı LPG istiyor..

Eski 12-09-2008, 17:43   #7
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yanlış anlaşılmasın, ben piyasadan duyduklarıma istinaden değil de kendi yaşadıklarıma istinaden yorum yaptım. Rover'ın yabancısı değilim. Annem uzun süre Rover 216Si kullandı, herşeyiyle ben ilgilendim aracın. Ayrıca ben kendim zamanında Rover 620ti kullandım. Bunu satın almadan önce de 416Si bakmıştım ve birçok arabayı da gezip incelemiştim. Çok yakından tanıdığım Rover özel servisi de var halen.

Açıkçası benim 620ti, pek öyle korktuğum kadar problem çıkarmadı. Ama anneme sıfır olarak aldığımız 216Si yıllar geçtikçe öyle bir döküldü ki, ne siz sorun ne ben anlatayım. Ettiğimiz masrafın haddi hesabı yoktu öyle söyleyeyim. Naçizane bir tavsiyem, Rover alırsanız en azından sakın otomatik şanzımanlı almayın. Mutlaka düz vitesli alın. Otomatik Rover adamı doğduğuna pişman eder.

Eski 13-09-2008, 04:55   #8
A R D A H A N L I

şimdi bi de bu listeye 850 T5 eklendi hadi buyrun bizde ne yapacağımızı şaşırdık...

Eski 13-09-2008, 05:32   #9
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
S40 aLsın kurtuLsun..hem güvenLi hem doLuya yakın hem fiyatına göre süper konforLu sürüşüde yumuşak..

Eski 13-09-2008, 05:32   #10
Bahadır USTAOĞLU

ustaoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Yok
bence volvo çok mantıklı masraflarını düşünmezsek tabi oldukça keyifli ,güçlü ve sağlam ama sorun çıkartırsa turbo bir arabanın masrafı ağır ve yaşı sebebi ile parça sıkıntısı kaçınılmaz bir durum olabilir bu aracın dışında ise bana 99-00 makyajlı civic te çok mantıklı bir karar gibi geliyor.

ustaoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları