"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
| Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ
Bence de A4
|
| | |
| | #22 |
| Doctor | Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ
a4 ün tasarımı biraz daha beyefendi gibi ve orantılı 407nin arka tasarımı muhteşem bence ama ön camdan burna kadar olan kısımda bi gariplik var.çirkin desem çirkindeğil ama hoş gelmio
__________________ B161B-B18C-C32B-F20C-K20A-13B REW-4G63T-SR20DET-RB26DETT-VR38DETT-4AGE-1JZGTE-2JZGTE |
| | |
| | #23 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
A4 bana kazık gibi geliyor tasarım olarak.. Öyle bir görüntü Çok şahane bir motorda dayanırım ancak.. Bir de hakikaten hayatta vermem o kadar para.. Tabi beklentiler burada farklılık gösteriyor olabilir.. Bir arabayı en uzun 3 sene kullandım şuana kadar o da 100bin km gördü.. Yoksa ortalamam 1,5-2 seneye 40-50bin km arasıdır. Audi A4'ü 407 ile karşılaştırmak istedim ama fiyat listesine tıkladıktan sonra audi nin sitesi uçtu.. 1.9 TDI'a 42.969€ diyor..Mesaj anı itibariyle 80542YTL ediyor.. 1.6 HDi ile karşılaştırayım istedim ama zaten uçurum olacak arada o yüzden 2.0HDi ile bakıyorum blackjack'in linkini verdiği donanımla.. Geri kalanını göremiyorum. 407'de tüm opsiyonları da ekliyorum.. 77bin küsür YTL görüyor.. Bakınız 1.9 TDi ile karşılaştırıyorum.. blackjack'e göre aynalar manuel.. Ama deri koltuk..vay be. 2.0 TDi'da standartmış 50bin küsür €.. 407'ye Premium paketi de katayım..Yine opsiyonlarını da koyayım 85bin YTL ye ulaş**ıyorum.. Kusura bakmayın, almam... 3'te almam C'de almam A4'te.. Bir alt segmentte de almam bir üstte de.. Konu diğer aracın Peugeot olması değil.. Passat alırım Vectra S40 Accord(düşünmem lazım ) alırım ama bu arabalara ben bu parayı vermeye acıyorum. Bu derece farkın bana getirisi nedir? Prestij mi? Bende kalmadı da arabadan mı prestij kazanacağım? Kalite mi? Diğerlerini inekler mi kemiriyor? Sorunsuzluk? Ah en büyük yalan.. Bu biraz da incelenen bir insan psikolojisi.. "407 komik arızalar çıkarır" Audi'de BMW'de de yaşanır bunlar.. Ama milletin söyleyesi gelmez.. Çok para bayılmıştır.. Sadece problemsiz takılanlar konuşur bu markalarda.. Servis maliyetlerine zaten girmiyorum.Kendimi bir müşteri olarak görseydim profilimi 2 yılda bir/40-50bin km araç değiştiren, 2.el çözümünü galeri(ci)lerde aramayan onun yerine takasa giren, yetkili servis kullanan biri olarak tanımlarım.. Ve bu beklentilerime bu A4'ler 3'ler C'ler çok lüzumsuz pahalı kaçıyor. He bu arada hep tabi bana denk gelir sağda solda konuşulan abudik gubidik sorunların hiçbirini ben yaşamadım şu ana kadar hiçbir markada, modelde.. Bir tek şu anki aracım marşpielden vuruk geldi ki o da özel donanımlı(tüm camlarda ses izolasyonu, atermiğin yanısıra) ar-ge aracı olarak gelmişti satışa sunulmayacaktı istediğim renkte TR'deki ilk 207 olduğundan kondum üstüne.. O arada oluşan farkı ben yakıt ve servis gideri olarak kullanırım ki kullanıyorum. Mesajı son düzenleyen Naman : 15-03-2007 - 06:56 |
| | |
| | #24 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ Alıntı:
"İyi işlenmiş 407" hmm "işlenmiş 407" El yapımı mı? Değil ama iyi işlenmiş hmm Detay kalitesini dışarıda yağmurda bırakmamıza rağmen 407 gayetlen işlenmiş duruyor.. A4'e avans verdik hadi bakalım.. Rafine yoksa kibar mı? 407 kibar olduğunu hissettiriyor? Teknolojik olarak farklar büyük derken zannediyorum "kulvar"ları kastettin motorlarda.. 2 birbirinden tamamen bağımsız birer teknoloji nasıl biri diğerinden daha iyi oluyor? He bu arada 1.9 TDi'ı ben de yağmurda bırakıyorum bu paragrafta.. Daha iyi ise neden birtek VW grubu tercih ediyor? Patent mi? VW bulmadı ki. "Şasi dinamiği"... A4'ün teknolojik açıdan "şasi dinamiği" daha iyi. Hmm. Şasi Dinamiği? 407'nin ki esniyor mu anlamadım? Yoksa A4 belden kırmalı dozer modeli mi? Şasi Dinamiği..? Şasi..? İskelet..? İskelet Dinamiği..? İskelet acaba = midir şasi? Kalite..Yukarıdaki mesajda hesabı var.. Sözde daha kaliteli olan araba en tekdüze hesapta 10bin YTL fark yaratıyor eksik donanımları saymaz isek.. İmaj..Prestij? Kime lazım? Sprite? Donanım seviyeleri bir müşteri beklentisi tabi.. Ben deri koltuk araba sevmiyorum hem konforsuz geliyor hem de Peugeot'nun çiftliğini görünce aha bunlara mı oturuyoruz dedim, çok üzüldüm; Tercih etmiyorum. blackjack'in donanım listesine göre aynaları manuel olan arabada deri koltuk standart.. O deriler de ceylan derisidir herhalde..Ceylan bir geyik türü değildir; Geyik hiç Ceylan olmamıştır. Geyik derisi arabalarda kullanılmaz. Herkesin haberi vardır tabi cnm bundan. Audi'nin sitesi hala açılmıyor... Mesaj saati itibariyle kafamın güzelliği konusunda fikir sahibi olmak isteyebilirsiniz, gayet ayık ve sakinim ama marka konusunu kendimi bildim bileli milletle şiddetli tartışırım. Mesajı son düzenleyen Naman : 15-03-2007 - 07:16 | |
| | |
| Reklam |
| | #25 |
| Per'4'mance | Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ
bu ikisi arasından a4 diyorum... superman keşke satmasaydın ben alırdım o arabayı 36.000 ytl bedava ya nedir bu böyle executive premium diyosun hemde 2.0 full+full bedavaya gitmiş üzüldüm kaçırdıgıma
__________________ Ölüm ölenlerin sonu, kalanlarınsa başlangıcıdır... |
| | |
| | #26 |
| MdfyM Team | Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ
A4'ü tercih ederim.
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #27 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Bilirkisi, konunun birinci mesajında "parayı sorun etmeyin" denilmiş... Yoksa bence de bu sınıf için pahalı araçlar bunlar...Dediğin gibi en optimum seçim bu sınıfta Passat bence... Dediğin gibi bu sınıfta BMW Mercedes AUDI bu sınıfta gereksiz pahalılar...Bir üst sınıf için tartışılır, sonuçta E falan çok tutulan araçlar...Ama C 3 A4 gereksiz bence de... Hayatta o paralara bunlardan birini ben de almam... Coupe falan olacaksa ayrı tabi...
__________________ Team VW |
| | |
| | #28 | |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ankara Otomobil: 9n
| Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ Alıntı:
anladığım kadarıyla yazayım gerçekten pek bişi anlamadım demogojik bişiler kokuyor sadece.Audi'ye gidince listede teknoloji harikası motorlar göreceksin, muazzam bir yelpaze. hepsi bol ödüllü, en ileri teknolojiye sahip motorlar. peugeot'da arada unutlmuş pek çok antika var, yüksek hacimli doğru dürüst bir motor yok. aralar boş, motorlar eski. klasik 2.0lt'leri karşılaştıralım, 137hp'lik peugeot, 200hp'lik 2.0tfsi. ne aralarındaki tüketim, ne performans ne teknoloji herhangi bir farka değinmeme gerek varmı? peki motorlarla kombine edilen şanzımanlar? klasik otomatik - ki bu yeterli aslında peugeot'a- Multitronic ve DSG. buralarda hep büyük büyük uçurumlar var iki marka arasında, tabiki pahalı olacak Audi, nasıl sorgulayabilirsiniz ki bunu arada bu kadar fark varken. şasi olayında ne demek istediğini anlamadım ama şasi iskeletle ve tasarımın yapısıyla beraber şaftı, diferansiyeli ve şanzımanıyla bir bütün olarak düşünülebilir. ve A4 dinamik açıdan daha iyi cevap veren bir şasiye sahip dedim. Audi A4 Peugeot 607'den daha kaliteli hissettiren bir otomobil. evet 407'yi geçiyorum 607'den. bu biraz dokunur ama böyle. detaylar, kombinasyonlar, malzemelerin her türlü gerçeğe yakın kullanımları ve işçilik. daha özel sofistike daha iyi yani. herşeyden önce bir elitsin bu kadar açık bişey bu aslında. evet şimdi bu araba neden bu kadar pahalı diye tekrarlayalım, acaba A4 daha büyük bir araba olsaydı, değer gibi mi duracaktı, boyutlarından ve yaşını başını almasından ötürümü böyle konşuluyor biraz düşünmek lazım. ben normal bir fiyata satıldığını düşünüyorumi buyrun bu fiyatlarda olmasına rağmen bolca 2.0tdi'ları 2.0tfsi'ları 1.6ları görüyoruz. değiyor çünkü neden değmesin, o boyutlarda senin ihtiyacını karşılayacak dünyanın en kaliteli otomobillerinden birisini alıyorusun neden değmesin. cebi cüzdanı dolu adam ortalama büyüklükte klas bir sedan arıyorsa neden 407 alsın. kendi mali durumumuza göre düşünmemek lazım.
__________________ www.travian.com.tr | |
| | |
| | #29 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
Konu başlığında büyük harflerle "rekabet" yazılmış fakat ben burda bir rekabet göremiyorum. A4 her açıdan 407' den açık farkla üstün bir otomobil.
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #30 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Re: peugeot 407 & audi A4 REKABET????? HANGİSİ bu konuda çok haklısın. peugeot malesef bir zamanlar sahip olduğu o sıradışı ve innovative tarzını yitirdi. eski teknolojili ve zayıf motor seçenekleri ile, sınıflarında hiç bir iddiası olmayan vasat otomobiller üretiyor.
__________________ RICA Tuning |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|