Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 14-08-2008, 13:22   #111
Karşıyaka Republic

Smile

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
valla ben F430' a burun kıvıramazdım muhtemelen, tiptronik Volvo S60 T5' e bile burun kıvıramamış biri olarak ahaha

ama hissiyatını anlıyorum ve kesinlikle paylaşıyorum. otomatik vitesli spor araba mı olur allahaşkına ya !
Auto. sport car for begginersss...

Eski 14-08-2008, 22:51   #112
Mercedes conecto 0345

kutluay345 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Volvo S40 T4
düz vites resmen hammallık.Her türlü şanzımanı kullandım,hatta çarpmalı vitesi tırdan yarı otomatik mercedes otobüs e kadar.Ama en güzeli normal 4 ileri otomatik(tiptronik değil)
ne kadar az sayıda vites olursa araç o kadar çok konforlu olur.
Düz vites olsa sanki ne kadar performanslı olacak Allaşkına,sanki millet 400 beygirlik araç kullanıyo.

kutluay345 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 10:03   #113
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi kutluay345 Mesajı Göster
düz vites resmen hammallık.Her türlü şanzımanı kullandım,hatta çarpmalı vitesi tırdan yarı otomatik mercedes otobüs e kadar.Ama en güzeli normal 4 ileri otomatik(tiptronik değil)
ne kadar az sayıda vites olursa araç o kadar çok konforlu olur.
Düz vites olsa sanki ne kadar performanslı olacak Allaşkına,sanki millet 400 beygirlik araç kullanıyo.
işte bu tamamen keyif meselesi. sen diyorsun ki ne kadar az vites o kadar konfor. demek ki konfor faktörünü ön planda tutuyorsun. herkes için en ön planda bu olmayabilir. mesela ben böyle düşünmüyorum.

ama zaten ben de herkes düz vites kullansın demiyorum. ben düz vites tercih ederim diyorum. özellikle güçlü bir arabada. güçlü deyince illa 400 beygir mi olması lazım? 300 beygir olsa yetmiyor mu?

Eski 15-08-2008, 10:10   #114
Senior Member

Otomobil: ...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
şu anda tiptronik bir araba kullanıyorum. ve bu arabanın manuel olması için çok şey verirdim.

büyük konuşmayayım ama bundan sonra eğer şimdiki kadar veya daha güçlü bir otomobil alırsam ve eğer bir sağlık problemim olmazsa, bir daha otomatik şanzımanlı bir araba almayı asla düşünmüyorum.

ister eski tip otomatik, ister tiptronik şanzıman, hatta ister DSG veya SMG gibi üstün şanzımanlar olsun, vitesi kendi elinle bir dişliden alıp diğer dişliye taktığın ve arabayı tam anlamıyla hissettiğin, arada tork konvertörü veya limitörü gibi şeyler olmayan, manuel bir şanzımanın yerini benim için hiç bir şey tutamaz. aktarma sistemi ne kadar teknolojik ve başarılı olursa olsun. isterse vites geçişlerindeki zaman kaybı minimal olup yol performansı manuel vitesten daha hızlı olsun, yine de farketmez.
Aynen katılıyorum

R Flash Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 15-08-2008, 10:34   #115
Team Lada

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 03-samara00-vega
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
aynen katılamıyorum... yarısına katılabiliyorum ancak
eğer alacağım araç 7 kasa s kasa bi araçsa elbetki bu araçta manuel vites sırıtır aracın yapılış amacına aykırı düşer bana göre
ama sport tarzı üretilmiş bi aracın da otomatik şanzumanla sunulması o aracın kullanım ve yapımına aykırı düşer
eğer normal standartlarda bi araçsa otomatik olsun bi zahmet ama hafif biraz bg li gücü olan sportif özellikleri barındıran bi araçsa elbetki otomatik tercih etmem...

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 10:42   #116
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gunesinoglu Mesajı Göster
aynen katılamıyorum... yarısına katılabiliyorum ancak
eğer alacağım araç 7 kasa s kasa bi araçsa elbetki bu araçta manuel vites sırıtır aracın yapılış amacına aykırı düşer bana göre
ama sport tarzı üretilmiş bi aracın da otomatik şanzumanla sunulması o aracın kullanım ve yapımına aykırı düşer
eğer normal standartlarda bi araçsa otomatik olsun bi zahmet ama hafif biraz bg li gücü olan sportif özellikleri barındıran bi araçsa elbetki otomatik tercih etmem...
katılıyorum

bence konfor ve rahatlık önemli ise ve motor yeteri kadar tork üretiyorsa otomatik gibisi yok. steptronik tirptonik filan gereksiz karışık sistemler. kaç kişi otomatik modunun dışında debriyasız vites değiştirir böyle araçlarda? zaten sistem elle değişimden daha hızlı yapıyor o işi.

2 kişilik konforsuz ama güçlü bir spor araba olsa düz vites daha uygun olurdu herhalde. ama porsche vs gibi teknolojik ve yüksek mühendislik ürünü bir arabada ne yapayım ben düz vitesi.

dün uzun süre sonra düz vites kullandım resmen hamallık. kasiste dur vites i boşa al 1 e tak ikiye tak ışıkta dur. boşa al. debriyajı yavaş bırak vs... kim uğraşacak

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 10:48   #117
White Cars Team

WHİTE_BMW - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Toyota Corolla
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL Mesajı Göster
katılıyorum

bence konfor ve rahatlık önemli ise ve motor yeteri kadar tork üretiyorsa otomatik gibisi yok. steptronik tirptonik filan gereksiz karışık sistemler. kaç kişi otomatik modunun dışında debriyasız vites değiştirir böyle araçlarda? zaten sistem elle değişimden daha hızlı yapıyor o işi.

2 kişilik konforsuz ama güçlü bir spor araba olsa düz vites daha uygun olurdu herhalde. ama porsche vs gibi teknolojik ve yüksek mühendislik ürünü bir arabada ne yapayım ben düz vitesi.

dün uzun süre sonra düz vites kullandım resmen hamallık. kasiste dur vites i boşa al 1 e tak ikiye tak ışıkta dur. boşa al. debriyajı yavaş bırak vs... kim uğraşacak
katılıyorum
benim eski araba manuel di şimdi ( otomatik vites ) babam ın arabasını kullanıyorum çok rahat ne vites değişimine gerek duyuyorum ne de yokuş yukarı kalkarken zorluk çekiyorum arac sollamalarında da çok etkili bence

Eski 15-08-2008, 11:25   #118
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL Mesajı Göster
katılıyorum

katılmak istiyorum
ama katılamıyorum

manuel / otomatik seçimi konusunda değil, bu kişisel seçim. ama tiptronik konusunda...

steptronik ve tiptronik gibi sistemler dediğin gibi gereksiz karışık sistemler değiller. yani bakım veya servis açısından veya kullanım açısından hiçbir karışıklık yaratmıyorlar. bildiğin otomatik vites gibi Drive'a koyup kullan istediğin gibi. fark yok.

ama farkı şu ki, istediğin zaman uzun yolda istediğin viteslerde yol alma şansını sana tanıyor bu sistemler. örneğin 140 kmh hızla bir viraj döneceksin. 5 ileri bir otomatik şanzımanda "drive" modunda isen virajı 5. viteste dönecek araba, ama sen 4. viteste dönmeyi daha uygun bulabilirsin. bu durumda eğer otomatik modunda (drvie) değil de manuel modunda kullanıyorsan tiptronik vitesi, istediğin viteste dönebilirsin bu virajı. yani virajlı bir yolda vitesli gibi kullanabilirsin, yerine göre motor kompresyonu yaparsın vs.

yani şanzıman beyni daha hızlı vites değiştiriyor diye manuel modunu kullanmıyorsun gibi bir durum yok. önemli olan sadece daha hızlı vites büyütmek değil. çünkü sürekli yarış halinde değilsin ki.... istediğin zaman vites küçültebilmek ve istediğin viteste yol almak daha önemli. tiptronik bunu sağlıyor. ben şehir içinde Drive, şehir dışında veya otobanda her zaman manuel modunda kullanıyorum.

bir de demişsin ki konforsuz arabada manuel uygun olur ama porsche'de ne yapayım nasıl yani?... konforsuz araba daha da konforsuz olsun ! ama porsche ise konforu arttıralım

şöyle söyleyeyim, yakın zamanda bir arkadaşım Carrera 4S aldı ve tiptronik aldı. şu anda manuel almadığı için pişman. vites geçişlerinden de hiç memnun değil. servise de birkaç defa götürüp şikayet etti. 400 milyara yakın para verdiğin bir araba için oldukça kötü bir durum öyle değil mi...

Eski 15-08-2008, 11:29   #119
Team Lada

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 03-samara00-vega
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
böyle bi araçta elbetki otomatik istenmez istemem de

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 11:34   #120
Çılgın Programcı

80486 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
tereddütsüz "MANUEL" gerisi boş, debriyaj olmadan tam kontrolü aldığımı düşünmüyorum,zevk almıyorum,güvende hissetmiyorum...

birde sağ ayakkabım aşınacak,sol ayakkabım düzgün takıntı var bende olmaz öyle şey...

Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları