"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #111 | |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
| Alıntı:
__________________ Kingdom of drift | |
| | |
| | #112 |
| Mercedes conecto 0345 Kayıt Tarihi: 18-03-2005 Yaş: 25 Otomobil: Volvo S40 T4
|
düz vites resmen hammallık.Her türlü şanzımanı kullandım,hatta çarpmalı vitesi tırdan yarı otomatik mercedes otobüs e kadar.Ama en güzeli normal 4 ileri otomatik(tiptronik değil) ne kadar az sayıda vites olursa araç o kadar çok konforlu olur. Düz vites olsa sanki ne kadar performanslı olacak Allaşkına,sanki millet 400 beygirlik araç kullanıyo. |
| | |
| | #113 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Alıntı:
ama zaten ben de herkes düz vites kullansın demiyorum. ben düz vites tercih ederim diyorum. özellikle güçlü bir arabada. güçlü deyince illa 400 beygir mi olması lazım? 300 beygir olsa yetmiyor mu?
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #114 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-08-2008 Şehir: 34 Otomobil: ...
| Alıntı:
| |
| | |
| Reklam |
| | #115 |
| Team Lada |
aynen katılamıyorum... yarısına katılabiliyorum ancak eğer alacağım araç 7 kasa s kasa bi araçsa elbetki bu araçta manuel vites sırıtır aracın yapılış amacına aykırı düşer bana göre ama sport tarzı üretilmiş bi aracın da otomatik şanzumanla sunulması o aracın kullanım ve yapımına aykırı düşer eğer normal standartlarda bi araçsa otomatik olsun bi zahmet ama hafif biraz bg li gücü olan sportif özellikleri barındıran bi araçsa elbetki otomatik tercih etmem... |
| | |
| | #116 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| Alıntı:
![]() bence konfor ve rahatlık önemli ise ve motor yeteri kadar tork üretiyorsa otomatik gibisi yok. steptronik tirptonik filan gereksiz karışık sistemler. kaç kişi otomatik modunun dışında debriyasız vites değiştirir böyle araçlarda? zaten sistem elle değişimden daha hızlı yapıyor o işi. 2 kişilik konforsuz ama güçlü bir spor araba olsa düz vites daha uygun olurdu herhalde. ama porsche vs gibi teknolojik ve yüksek mühendislik ürünü bir arabada ne yapayım ben düz vitesi. dün uzun süre sonra düz vites kullandım resmen hamallık. kasiste dur vites i boşa al 1 e tak ikiye tak ışıkta dur. boşa al. debriyajı yavaş bırak vs... kim uğraşacak
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #117 | |
| White Cars Team Kayıt Tarihi: 25-02-2006 Şehir: ingiltere Yaş: 24 Otomobil: Toyota Corolla
| Alıntı:
![]() benim eski araba manuel di şimdi ( otomatik vites ) babam ın arabasını kullanıyorum çok rahat ne vites değişimine gerek duyuyorum ne de yokuş yukarı kalkarken zorluk çekiyorum arac sollamalarında da çok etkili bence
__________________ ![]() ![]() Beyaz aşktır... | |
| | |
| | #118 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Alıntı:
![]() ama katılamıyorum ![]() manuel / otomatik seçimi konusunda değil, bu kişisel seçim. ama tiptronik konusunda... steptronik ve tiptronik gibi sistemler dediğin gibi gereksiz karışık sistemler değiller. yani bakım veya servis açısından veya kullanım açısından hiçbir karışıklık yaratmıyorlar. bildiğin otomatik vites gibi Drive'a koyup kullan istediğin gibi. fark yok. ama farkı şu ki, istediğin zaman uzun yolda istediğin viteslerde yol alma şansını sana tanıyor bu sistemler. örneğin 140 kmh hızla bir viraj döneceksin. 5 ileri bir otomatik şanzımanda "drive" modunda isen virajı 5. viteste dönecek araba, ama sen 4. viteste dönmeyi daha uygun bulabilirsin. bu durumda eğer otomatik modunda (drvie) değil de manuel modunda kullanıyorsan tiptronik vitesi, istediğin viteste dönebilirsin bu virajı. yani virajlı bir yolda vitesli gibi kullanabilirsin, yerine göre motor kompresyonu yaparsın vs. yani şanzıman beyni daha hızlı vites değiştiriyor diye manuel modunu kullanmıyorsun gibi bir durum yok. önemli olan sadece daha hızlı vites büyütmek değil. çünkü sürekli yarış halinde değilsin ki.... istediğin zaman vites küçültebilmek ve istediğin viteste yol almak daha önemli. tiptronik bunu sağlıyor. ben şehir içinde Drive, şehir dışında veya otobanda her zaman manuel modunda kullanıyorum. bir de demişsin ki konforsuz arabada manuel uygun olur ama porsche'de ne yapayım nasıl yani?... konforsuz araba daha da konforsuz olsun ! ama porsche ise konforu arttıralım şöyle söyleyeyim, yakın zamanda bir arkadaşım Carrera 4S aldı ve tiptronik aldı. şu anda manuel almadığı için pişman. vites geçişlerinden de hiç memnun değil. servise de birkaç defa götürüp şikayet etti. 400 milyara yakın para verdiğin bir araba için oldukça kötü bir durum öyle değil mi...
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #119 |
| Team Lada |
böyle bi araçta elbetki otomatik istenmez istemem de
|
| | |
| | #120 |
| Çılgın Programcı Kayıt Tarihi: 17-06-2005 Şehir: istanbul Yaş: 22 Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
|
tereddütsüz "MANUEL" gerisi boş, debriyaj olmadan tam kontrolü aldığımı düşünmüyorum,zevk almıyorum,güvende hissetmiyorum... birde sağ ayakkabım aşınacak,sol ayakkabım düzgün takıntı var bende olmaz öyle şey... |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|