Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 08-04-2007, 23:57   #51
alpi

zender - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Golf gti & 106 gti Sizce ???

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi scuderiavw Mesajı Göster
ben de saka yapiyorsunuz zannettim, MK4mus.

kalkista 106 alir, ama 100den sonra bogulmaya baslar 1.8T karsisinda. Ayrica iki arac tamamen farkli, apayri sinifta arabalar...
bende anlatamiyorum derdimi.yukardada yazdigim youtube daki karsilastirma ilk gti ilk versiyon 1,8 t lerden karsilastirmada baz alinmasi cok sacma.

Eski 09-04-2007, 12:37   #52
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M3CSL Mesajı Göster
golf gti yurumuo arkadaslar yapmayın..
fabrıka verılerıne kalsak yandık ztn svt 5 sen sölemeseydın barı 8.7 olmadıını herkes bılıo 106 nın 8 gibi bi deerı var..
yere verdığı guc 106 nın muazzamdır ilk 3 te dir bu konuda.. golfun yere verdıı gucu bulursak olay çözulur yaklaşık olarak...
tahmınım 150 ye kadar fılan 106 işi göturur sora gelır golf yavas yavas..

ayrıca 106 sırf ılk 2 vitesten olusmaz 3 u fılanda iidir 4 ten ıtıbaren yavas yavas kesılmeye baslar ama bir anda deıl...
açıkçası ben fabrika verilerini yazdım direkt. resmi olan veriler onlar olduğu için bilgi anlamında. bazı test verilerinde 8 saniye veya altında rakamlar iddia edildiğini okumuştum zamanında.

fakat ben 106GTI' a binip kullandım. üstelik de egzost'luydu kullandığım. açık konuşayım öyle 8 saniyenin altında 0-100 yapacak bir güç veya tork falan yok bu araçta. Bende Fiat Bravo HGT varken kalkış da yapıyorduk hep arkadaşlarla. 0-100 haricinde hiç bir iddiası olmayan bir araba bana göre. Zaten küçük GTI sınıfı. Yani olayı bu... Hafif ve kolay fırlıyor yerinden o kadar. Yani benim hissettiğim bu kadar.

Kendi zamanındaki her hangi bir 2.0 litre 150 hp civarı GTI sınıfı araç (standart versus standart) bu arabayı rahatlıkla alır rolling start'larda bana göre. Kalkışta da 100'den itibaren alır. Bilemedin 120-130'dan itibaren. Ben HGT gibi esneklik değerleri çok başarılı olmayan bir arabayla bile rahatlıkla geçiyordum rolling start'larda 106'ları.

Hele ki Golf GTI turbo beslemeli bir araba. yürümüyor demek pek doğru değil. Sen yolda denk gelmişsin ama kimbilir ne sebepten yürümedi senin denk geldiğin araba. Şoför faktörüdür, araçta belirli bir sebepten performans düşüklüğü vardır vs vs... Yani denk geldiğin tek bir arabaya bakarak 1.8T yürümüyor demek yanlış olur. Ben Passat 1.8T kullandığım dönemde o araba bile o cüssesine göre baya başarılı yürüyen bir arabaydı.

Eski 09-04-2007, 18:21   #53
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
açıkçası ben fabrika verilerini yazdım direkt. resmi olan veriler onlar olduğu için bilgi anlamında. bazı test verilerinde 8 saniye veya altında rakamlar iddia edildiğini okumuştum zamanında.

fakat ben 106GTI' a binip kullandım. üstelik de egzost'luydu kullandığım. açık konuşayım öyle 8 saniyenin altında 0-100 yapacak bir güç veya tork falan yok bu araçta. Bende Fiat Bravo HGT varken kalkış da yapıyorduk hep arkadaşlarla. 0-100 haricinde hiç bir iddiası olmayan bir araba bana göre. Zaten küçük GTI sınıfı. Yani olayı bu... Hafif ve kolay fırlıyor yerinden o kadar. Yani benim hissettiğim bu kadar.

Kendi zamanındaki her hangi bir 2.0 litre 150 hp civarı GTI sınıfı araç (standart versus standart) bu arabayı rahatlıkla alır rolling start'larda bana göre. Kalkışta da 100'den itibaren alır. Bilemedin 120-130'dan itibaren. Ben HGT gibi esneklik değerleri çok başarılı olmayan bir arabayla bile rahatlıkla geçiyordum rolling start'larda 106'ları.

Hele ki Golf GTI turbo beslemeli bir araba. yürümüyor demek pek doğru değil. Sen yolda denk gelmişsin ama kimbilir ne sebepten yürümedi senin denk geldiğin araba. Şoför faktörüdür, araçta belirli bir sebepten performans düşüklüğü vardır vs vs... Yani denk geldiğin tek bir arabaya bakarak 1.8T yürümüyor demek yanlış olur. Ben Passat 1.8T kullandığım dönemde o araba bile o cüssesine göre baya başarılı yürüyen bir arabaydı.
abi önceden 106 lar o kadar basarılı deilmiş demekkı yada su ankıler oynanık sölenmıor.
bende önceden sırf kalkış sanırdım ama öle deıl...

ben 1.8 t hakkındakı yorumu genel testlere ve passatın yuruyusune göre yaptım..

bravoyla çok deneme yaptı arkadaşlar 106 ıle genelde hep fark oldu iki arac arasında rollerde..

Eski 09-04-2007, 18:32   #54
alpi

zender - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

oynanmis 106 yla sonuclar ve degerler farkli cikabilir,ama oynanmis 400 hp lik bi golf 4 lede sonuclar ve degerler eminimki farkli cikicaktir,
abt chip tuning sonuclarina gore:stage 1 net 195 hp ikinci stage net 215 hp sadece chip ile,diger yandan farkli oynamalarla 400 hp ye kadar rahat ve saglam bir motora sahip olabilir bi golf gti.
yuklu bir 106 yla standart golfu karsilastirirsak haksizlik olur, ayrica golf ve passat farkli arabalar.tamam motor ayni olabilir ama cekis degerleri farkli,agirlik farkli vs.

Eski 10-04-2007, 00:16   #55
SARMAN

arnawood ömer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi JLO Mesajı Göster
Peugeot;

Hp/Kg oranı: 7,7

Tork(Nm)/Kg oranı: 6,379

Vw;

Hp/Kg oranı: 8,06

Tork/Kg oranı: 5,76

Bende Svt5'in dediklerine katılıyorum, performans değerleri yakın, kalkışta burun buruna olsada, sonra Golf arayı açacaktır. Zaten son hıza baktığımızdada arada 11 km/s'lik fark olduğunu görüyoruz.

Tabi standart bir Peugeot 106 bulmak imkansız. Yani piyasadakilerin çoğunda hava filtresi+çip+katalizatör iptali+son susturucu mevcut. Acaba standart bir 1.8T golf'e karşı bu 4 uygulamaya sahip 106 Gti nasıl olur?
katılıyorum

arnawood ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-04-2007, 00:32   #56
SARMAN

arnawood ömer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

iki standart araç arasında 2. viteslerin sonlarına dogru golf kesinlikle one çıkıp arayı açmaya başlayacaktır
99 model passat 1.8t 106 ışıklardan ana yola çıktı 2. viteslerde bastılar ben pejodaydım iki araç standarttı yanlız 106 da son susturucu vardı ve 30-40 ile 2. viteste baslayan roll de passat hep arayı acan taraf olmustu
golfun birtek kalkışta arkada olacagını ama bu arkada durusunun kalkısla sınırlı olacagını düşünüyorum

arnawood ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-04-2007, 20:38   #57
Junior Member

kasmaya gerek....VW GOLF!!

gençtuning Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları