"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #22 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Re: Golf gti & 106 gti Sizce ???
nasıl yani? 106GTI 'ın performansının Golf 1.8T GTI 'dan daha iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? bir yanlışlık olmasın? GOLF 1.8T GTI Motor Tipi S-4 20 valve Turbo Motor Hacmi 1781 cc Max Güç 150 PS @ 5700 rpm Max Tork 210 Nm @ 1750 rpm Ağırlık 1210 kg 0-100 kmh 8.5 saniye Max Sürat 216 kmh PEUGEOT 106 GTI Motor Tipi S-4 DOHC 16 valve Motor Hacmi 1587 cc Max Güç 120 PS @ 6600 rpm Max Tork 145 Nm @ 5200 rpm Ağırlık 925 kg 0-100 kmh 8.7 saniye Max Sürat 205 kmh örneğin yol tutuş konusunda 106 GTI gerçekten çok başarılı bir otomobil. Bu konuda Golf' ten üstündür bile denilebilir. Ancak performans konusunda olmaması lazım beyler. Sadece hafifliği dolayısıyla motor gücüne kıyasla başarılı bir kalkışı var 106 GTI 'ın o kadar. O da ancak belki birinci viteste, hadi bilemedin ikinci viteste kafa kafaya olabilir. Yoksa Golf'e genel anlamda üstünlük sağlaması mümkün değil performans açısından. Güç ve tork farkı büyük. Nefesi kesilir. Fabrika verilerine göre de nefesi kesiliyor zaten.
__________________ RICA Tuning Mesajı son düzenleyen SVT5 : 06-04-2007 - 14:04 |
| | |
| | #24 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ankara Otomobil: 9n
genel toplam performans olarak IV GTI daha iyi olabilir de, ben 106nın belli bir aralıkta öne çıkacağını düşünüyorum, ilk viteste öne çıkar, 2de az farklarla önde devam eder, sonra GTI gelir ve geçer. bide kullanım zevki filan da Golf GTI'dan baya ileride. IV GTI performanslı bir gezinti HBi sadece. her yönden denilmiş karşılaştırmada da diğer yönlerden karşılaştırılacak bir durum yok zaten.
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| Reklam |
| | #25 |
| where is the party | Re: Golf gti & 106 gti Sizce ???
106 golf u nası yesin ya.golf bi kere turbo nası dayansın 106, turbonun torkuna.zaten bu 106 la fiteki geçen yok nası arabaymış bunlar yakında s2000 falan da yer bunlar bu hızla
__________________ |
| | |
| | #26 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
ben aynı fikirde değilim açıkçası... belki de 106' nın içine sığamadım o yüzdendir. pedalların olduğu yere ayağım zor giriyordu yahu. şaka yapmıyorum. ve ben öyle devasa boyutlarda bir insan değilim. boy 186 ve bu anlattığım zamanlar kilo 85 falandı. ama bana keyifli bir kullanım hissi vermemişti. güçlü ve torklu da hissettirmiyordu araba. kullanırken de farkediyorsun ki sadece çok hafif olduğu için kolayca yerinden fırlıyor. küçük olduğu için rahatlıkla makaslara giriyor vs... tabi itiraf edeyim yol tutuşuna diyecek yok gerçekten. sert hareketlere tepkisi, viraj kabiliyeti falan müthiş başarılıydı. hatta muhtemelen o sınıfta rakipsiz falandır. ama heralde biraz zevk meselesi. 1.8T motorunu çok seviyorum ben. Golf'ü araba olarak pek sevmesem de. O motor çok başarılı. alt devir torku, esnekliği vs... Peugeot'un motoru çok zayıf kalır onun yanında. ben de oldum olası hafif ve zayıf motorlu ama hafifliğinden dolayı kolay hızlanan araba sevmem. tork severim. ondan heralde... eşit yetenekte şoförler ile 106 GTI sadece belki birinci viteste biraz önce çıkabilir. İkinci vitesin sonunda eşitlenmiş olurlar bence. Eh bu kadar ağırlık farkıyla o kadar da olsun...
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #27 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 04-04-2007
GOLF GTI tabiki artışılmaz her turlu alır 106 yı
|
| | |
| | #28 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 03-03-2007
Peugeot; Hp/Kg oranı: 7,7 Tork(Nm)/Kg oranı: 6,379 Vw; Hp/Kg oranı: 8,06 Tork/Kg oranı: 5,76 Bende Svt5'in dediklerine katılıyorum, performans değerleri yakın, kalkışta burun buruna olsada, sonra Golf arayı açacaktır. Zaten son hıza baktığımızdada arada 11 km/s'lik fark olduğunu görüyoruz. Tabi standart bir Peugeot 106 bulmak imkansız. Yani piyasadakilerin çoğunda hava filtresi+çip+katalizatör iptali+son susturucu mevcut. Acaba standart bir 1.8T golf'e karşı bu 4 uygulamaya sahip 106 Gti nasıl olur? |
| | |
| | #29 |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
|
İşte bu dediklerini pugynin yanına bile yaklaştırırsan işin rengi birazdaha değişir...Keşke şöyle 140+ hp li bi pugyle bi 1.8 turboyu yanyana getirebilsekte piste salsak...İzlemesi baya zevkli olur...
|
| | |
| | #30 |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
|
Ha bu arada bu dörtlü paketin yanına bide dereceli şart...Münkünse colombo brianni pt 52 olursa tadına doyum olmass...
|
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|