Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Anket Sonuçlarını Göster: Seçiminiz ?
Focus ST 46 62.16%
Golf GTI 28 37.84%
Oy Verenler: 74. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-03-2007, 13:12   #61
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Focus ST & Golf GTI

Yol tutuş denge çok önemli bide bu araçlar performans araçları o nedenle içinden her şekilde ayaklarının üstünde çıkabilmek önemli die düşünüyorum güvenlikle ilgili karşılaştırmalar konusunda kesinliklebilgisi olan varmı

ST tek geçerim

godfather Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2007, 19:18   #62
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi highway mouse Mesajı Göster
Birbirine çok yakın vitesyolları 2 den 3 e alırken 5 e giriyo,5 den 6 ya alırken 4 e giriyo geriye alırken ya girmiyo yada 6 ya giriyo..seri kullanımda bunlara alışmak ciddi aman istiyo vede gereksiz bi sıkışıklık var vites yollarında...Biliyorum ilk etapta saçma geliyor ve eminim hepiniz çok iyi şoförlersiniz ama inanın bir gün elinize geçerse bana hak vereceksiniz...kitapçığında dahi bu yönde uyarı ibareleri vardı...Özellikle 5.vitesi doldurup 6 ya atarken çok dikkat edilmesi gerektiği aksi taktirde 4.vitese geçilebileceği yazıyordu+koltuklar eğer kilonuz 85+ ve boyda 1.83+ ise ST'ye sahip olamazsınız çünkü koltuklarına sığmıyorsunuz recaro öyle bi dizayn yapmışki omuz biraz genişse ciddi bağlamda sırtınız koltuğa deymiyor,resmen boşlukta duruyorsunuz...ön göğüslük alabildiğine sade...normal focustan farklı olarak sadece konsolun üstüne üç adet küçük turbo+emiş+yağ basınç göstergesi koymak ve başka hiçbir ayrıntıyı ellememek biraz yanlış geldi bana,ne bileyim insan ford'a 73 milyar veriyosa biraz daha istemek hakkı diye düşünüyorum...Ha bide ayrıca kaputun altındaki makinenin ford mühendisliğinin ürünü değilde volvo firmasının 850 t5 versiyonunda kullanılan 225 hp lik makine olduğunu öğrenince daha bi soğudum ...Mutlaka teknoloji ortaklığı okey ama böyle perfomans odaklı ve iddaalı projelerde motor gibi ayrıntının kendi bünyesindeki oluşumlardan çıkmasını beklerdim heleki bu marka ford olunca...Ha bide araçta stepne yok continental'in lastik tamir kiti var...Ama dağ başında YARILAN bi lastiğİ sıvı silikonla nasıl amir edeceğini bilen bi arkadaş varsa bende öğrenmek isterim...Tamir kiti sadece delinme durumları için..Evet kısaca bunlar var..Daha öncede dediğim gibi kaslı yapı+renk+jantlar hepsi bu...En azından benim için...
tek bir düzeltme... Volvo' nun o eski 850 T5 motoru değil bu Ford Focus ST 'de kullanılan. Yeni nesil S40 T5 'lerde kullanılan ve aynı zamanda yeni model C30 T5 'te kullanılan 2521cc hacmindeki 220 hp gücündeki motor. Yani nispeten yeni bir motor.

Fakat kısa bir bilgi vereyim. 2521cc ve 5 silindirli olduğu için baz olarak S60R motoru ile aynı olduğunu zannetmemek gerekli. Zira bu motorun internal parçaları, hemen hemen tüm tesisatı ve de turbosu farklı. Bu motor karakter olarak daha ziyade S60 2.5T AWD (200 hp) düşük basınçlı turbo modelinde kullanılan motor ile bağdaşıyor. S60R modeline kıyasla daha kırılgan ve modifiyeye daha kapalı bir motor bu. Dolayısıyla birkaç ufak modifiye ve chiptuning ile S60R gibi 300 bhp civarında güçlere hemen yükselebileceğini düşünmek hata olabilir.

Eski 06-03-2007, 19:40   #63
Per'4'mance

*QuaReSMa* - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 08' Alfa Romeo 159 / 99' Honda Civic

vay be focus st ye bak biz de bişiy sanmıştık

bide ford.da çalışan müşteri temsilcisi övünmezmi ford bu arabayı istedigimizde yapabiliyoruz demek amacıyla geliştirdi öyle çok büyük rakamlarda satma derdinde değil

Eski 06-03-2007, 19:47   #64
***2.ÇARKÇI***

wolrath - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

2500cc vergısı odenır mı ya focus ıcın..

golfun hatlarını sevmesemde burda kesınlıkle golf...

Eski 07-03-2007, 02:26   #65
***Shelby***

Otomobil: CLİOSPORT

aslıda sevmem ama st ve turuncu olcak perfectto oluyo

shelbycobra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 02:41   #66
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

bu arada 2.5 diil vergisi 2.5 3.0 arası (2521cc olayı)

tahmin edemiyenler içi soliim ST tabiki...nedenmi?
1000 degisik VAG grubu araba kullandım, alayı cok kotu ile vasat arasındaydı zevk acısından. hadi GTI kendini kanıtladı, iyi ila cok iyi olsun...
std. 1.6 focus ile gazladım...yol boyunca agzım kulaklarımdaydı...mukemmel direksyon, mukemmel denge...ST yi dusunemiyorum bile.

Eski 07-03-2007, 09:54   #67
TYR
Supervisor

TYR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dultyRS Mesajı Göster
std. 1.6 focus ile gazladım...yol boyunca agzım kulaklarımdaydı...mukemmel direksyon, mukemmel denge...ST yi dusunemiyorum bile.
İşte Focus'u bu yüzden seviyorum...

Eski 07-03-2007, 09:57   #68
MTK
MEGGYY TUUU,ENGINE START

MTK - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

focus st bide turuncu renk aldımı warya dadından yinmez

MTK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 10:16   #69
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4

valla volvoda fordun 1,6 dizel ve benzinli motorlarını kullanıyo ve bildiğim kadarıyla volvoyu satın almış yanlışım varsa düzeltin ama Focus ST süper bi araç tek geçerim

godfather Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 11:54   #70
Karşıyaka Republic

Pardon motorun model içeriğini çok iyi bilmiyordum...Benim sadece anlatmak istediğim marka olarak kendi bünyesinden bi ürün çıkarmasını beklerdim....Temel halk otomobillerinde markaların bir birleri ile dayanışması güzel ve mantıklı..Ama extreme araçlarda herkesin kendi bilgi ve birikimini yansıtması eğer uç noktalarda performans verileri çıkartacaklarsa bunu kendi mühendisliğinin sonucunda başarmasının daha takdire şayen olduğunu düşünüyorum..

highway mouse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları