"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| yaya forever Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 22
| Re: Focus ST & Golf GTI
Focus ST..
__________________ ![]() Çıldırın! |
| | |
| | #13 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
bu arada lafı da yukarda geçmişken, eğer bu karşılaştırmaya Golf GTI Edition 30 (30. yıldönümü special edition) ekleyecek olursak : 2006 GOLF 5 GTI EDITION 30 Motor Tipi Sıralı 4 silindir DOHC 16 valve Turbo Intercooler Motor Hacmi 1984 cc Max Güç 230 PS (227 bhp) @ 5500 rpm Max Torque 300 Nm @ 2200 rpm Ağırlık 1350 kg 0-100 kmh 6.8 saniye düz (6.6 saniye DSG) Max Sürat 245 kmh (243 kmh DSG) böyle bakınca daha bile kafa kafaya oluyor düz yol performansı sanki. ama bir yerden sonra ne farkeder ki. ha bir boy önde, ha bir boy geride. bence kullanmadan karar verilmeyecek kadar yakın bir karşılaştırma. severek almak önemli. alırsın, binersin keyifli keyifli hangisi olursa olsun. Sıkılınca Stage 1 yaparsın. Biraz daha binersin. Yine sıkılınca Stage 2 yaparsın. Böyle gider
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #14 |
Bu arada şimdi aklıma geldi. A3 2.0 TFSI kullanan bir adamla konuşmuştum yabancı bir forumda geçenlerde. Bu da sonuçta nerdeyse aynı araba GTI ile... Verilerine baktım A3 2.0 TFSI 'nın şimdi. Golf GTI ile tıpa tıp aynı fakat A3 yaklaşık 50 kg daha ağır. Hızlanma verileri falan da aynı görünüyor. Kullanan adam bu tip performanslı arabaları seven bir tip. Zaten Volvo forumu üyesi ve de kendi arabası S60R. Açıkçası adam A3 'te epey hayal kırıklığına uğramıştı... Bu ağırlıktaki kasayı bu motor ancak götürüyor, performansından hiç ama hiç memnun kalmadım demişti. Tabi tek bir insanın yorumudur bu, ne kadar önemli bilemiyorum, ama yorumu buydu. Bunu hatırlayınca Focus'a oy verdim ben.
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #15 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ///M Otomobil: POWER
abi valla bunları hatırlıyorsunuz ama iki dergi açınca uzman pilotların dediğini sallamıyorsunuz adamı kesmemiş olabilir ama önemli olan profesyonel gözlemle nasıl bir performansı olduğunun belirlenmesi. Golf GTI'da performansı oldukça yüksek bir araba. bide A3 2.0TFSI ile Golf GTI farklı, özellikle ayarları çok farklı. pek sportif değil A3 TFSI. 3.2'da durum daha da kötüleşiyor.
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| | #16 |
| Rs Kayıt Tarihi: 29-09-2005 Şehir: İstanbul Otomobil: Sierra 2lt modified
oyum focusa |
| | |
| | #17 |
| uur | Re: Focus ST & Golf GTI
tabikide FOCUS ST |
| | |
| | #18 | |
| Re: Focus ST & Golf GTI Alıntı:
Fakat bir yandan da ben dergilerdeki test yorumlarına nedense daha bir şüpheci yaklaşıyorum. Bana sanki yorum aşamasında kimi zaman dergi ile firma arasında bir miktar danışıklı dövüş olabilirmiş gibi geliyor. Kimseyi direkt itham ediyor değilim, buna çekinirim. fakat ben dergilerde görevli 1-2 kişiden de kimi zaman bazı yorumları mecburen koyduklarını, veya testi yazanın kendi raporuna böyle bir yorum yazmadığı halde edit aşamasında sonradan pozitif bir iki cümle eklendiğine şahit olduğunu duymuştum. Firma ile dergi ilişkileri açısından. Zira ilişkiler ne kadar iyi olursa, ilerde çıkacak yeni modelleri senin dergin önce test etme imkanına o kadar fazla sahip olabilir. Bunların hepsi kulaktan dolma bilgiler + varsayımdır, dediğim gibi hiç bir isim telaffuz edecek değilim. Kendi açımdan da düşünüyorum. Tamamen düz yol performansı hakkında fikir oluşturmak adına yani... Şimdi ben Golf 5 GTI kullanmadım. Ama ondan zayıf veya ondan güçlü, ona yakın ağırlıklarda bir çok araba kullandım. Ağırlık güç rasyosuna bakınca, sürücü koltuğunda otururken hissedeceklerim hakkında baya iyi bir fikir veriyor bana. Ve de şöyle bir kafamda canlandırıyorum, 1.3 ton gibi bir ağırlık için 200 beygir pek de öyle heyecan verici bir güç değil. Yani mesela çok uzun yıllar öncesinin Rover 220 Coupe Turbo'su gibi bir gidişi olmayacağına eminim bu Golf GTI' ın. Böyle düşününce de... heyecanım kaçıyor bir anda...
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #19 |
| MoJiTo Kayıt Tarihi: 22-02-2007 Şehir: KaRŞıYaKa Yaş: 25 Otomobil: focus:)
valla acık konuşmak gerekirse benim aracım focus sport ama dizeli tabii ama hemen hemen aynı donanıma sahiplerr en azından.ki focus sportun dizel performansını göz önüne aldıgımda benzinlisin dusunmek dahai istemiorum tasarım için sölenicek bi söz yok zatenn |
| | |
| | #20 | |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ///M Otomobil: POWER
| Re: Focus ST & Golf GTI Alıntı:
anladım var böyle şeyler, özellikle de türkiyede. ama tek bir kaynağa değil de, pek çok kaynağa bakıp genel yorumları, fikirleri bir toparlarsan ortaya GTI'ın gerçekten güzel giden bir araba olduğu gerçeği çıkıyor. hiçbir şekilde yavaş veya ağır kalabildiği ile ilgili bişey duymadım GTI'ı test edenlerden. mesela 180HP'lik C4 VTS veya 192lik Corolla T-sport ile ilgili bazı yorumlarda bunların bazen yavaş ve heyecansız kaldığını belirtiyorlar. ama GTI ile ilgili böyle bir durum yok. için rahat olsun o konuda bence. DSG'li bir GTI, ST'yi Megane RS'i filan çok zorlar. ek olarak şunu diyim, Rover 220 coupe'yi pek katma bence işin içine, tamam daha hızlı olabilir ama GTI'ın yanında bisiklet gibi o araba. herşey her zaman için en iyi gidiş değil. bir GTI için önemli ama herşey değil.
__________________ www.travian.com.tr | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|