"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 03-03-2007
|
Herşey F1'mi? V10 demişsin. 750 Nm Tork veren Soch gurul gurul bi motoru var Cadillac'ın. Varmı ötesi? M5 çok başarılı bir alet aslında ama , Cadillac daha üstün , yani anormal olan konuştuğumuz araba bir Cadillac, 70 modellerinde televizyon koltuğunu arabaya takan bir marka. Bmw M5'te en başarılı olan süpersedan. Yoksa 580 Hp RS6 ve gene 500 Hp E63 Amg'nin hali yalan o zaman bunun yanında. Birde daha öncede dediğim gibi süspansiyon teknolojisi olarak Cadillac daha iyi, değişmelere çok hızlı adapte olabilen bir süspansiyon. Dünyanın en hızlısı olarak lanse ediliyor. Ama dediğim gibi, şu son kasa CTS gerçekten Amerikan otomobil sektörünün düzeldiğinin ilk ışıkları, iç mekan kalitesi ve işçiliği epey yüksek. Hatta yabancı forumlarda kullananlar bir Bmw ve Audi'den daha iyi olduğunu RAHAT RAHAT söylüyorlar. Çünkü kasa yeni geliştirildi, zannediyorum daha 1 yaşında. Yani Hand Crafter bir iç mekan, 40 Gb Hdd'li Mp3 , Bose ses sistemi 14 ayarlı Recaro koltuklar, Head Up Display sistemi vs. bu araç şahane. Üstelik Slalom testindede 70 mph barajını geçerek 71 'de tamamlayabiliyor bu araç, M5 68.5 de kalırken, E63 65 ile yetiniyor. Fren performansı olarakta gene en iyisi Cadillac. 96-0 Km/s verisi 33.2 metre iken Bmw'de bu rakam 34.7 metre , E63 Amg ise 35 metre. Cadillac üstelik M5'tende ağır, Tam 1930 Kg ağırlığına rağmen ( M5 1830 kg ) bu fren performansına imza atmış. Cadillac için aftermarket kitlerde sunulmaya başlandı, D3 kiti mesela. CTS-V'de, ZR-1 motoru kullanılması bile insanı heyecanlandırmaya yetiyorda artıyor bile ya. Detune edilmiş bir motor yani, 650 beygir yattığını bilmek ... Cadillac 60.000$'dan başlıyor. M5 85.000$ civarı. +25.000$'ı görünümü daha arttırma, 1-2 ekstra opsiyonel donanım alma ve beygirgücüne abanma olarak harcarsak o paraya hakikaten eşi benzeri olmayan bir fiyat/performans oranı alırız gibime geliyor. Çok satacak Cadillac'ın bu kasası... Mesajı son düzenleyen JLO : 26-11-2008 - 14:41 |
| | |
| | #42 |
| The Boss Kayıt Tarihi: 19-03-2008 Şehir: İstanbul Otomobil: 04' Citroen Berlingo 1.9D Combi
Blog Kayıtları: 1 |
tamamda ben sana donanım listesini yaz demedimki yada özelliklerini zaten bilgim var bu araç konusunda Ben M5'in daha zevkli bir makina oldugunu soledim.![]() Cadillac, 70 modellerinde televizyon koltuğunu arabaya takan bir marka. biraz enterasan biraz fantastik biraz apaçi işi olmuş sanki amerikalı değilmi? gösteriş ve show adamların ruhuna işlemiş.
__________________ |
| | |
| Reklam |
| | #43 |
|
Gösterişi boşverde, zevkli olup olmadığı şu anda CİDDİ miktarda karşılaştırılabilir. Yani Bmw'yi savunanlar uzun süre hangi marka çıksa kendilerine tarz savunmaları oldu ki bende hak verdim. Yani 420 Hp M3 karşısına 6.3 litre motorlu 460 Hp Mercedes koymak gibi. Yada RS4 çıkması, bildiğim kadarıyla hiç biri pistte geçemedi ( RS4 tam bilemem ) Bunun dışında Lexus vs. de var ama onlar forumda pek konuşulmuyor açıkcası, ama bu sefer M5 sağlam taşa vurdu, onu biliyorum. CTS her yönüye üstün değil, olamazda zaten ama M5'in elinden üstün yol tutuşunu alması başlı başına bir olaydır zaten. Sürüş zevki farklı konu, yani pist zamanlarıyla hede ve hödö ile alakası var ama sana dediğim gibi CTS-V'nin tekniği çok ciddi bir potansiyele sahip bu konuda. |
| | |
| | #44 |
| The Boss Kayıt Tarihi: 19-03-2008 Şehir: İstanbul Otomobil: 04' Citroen Berlingo 1.9D Combi
evet dediğin gibi M5 e çok dişli rakip geldi. Ama avrupadasırf M5 den hızlı diye satılıcağını sanmıyorum çünkü avruparalra göre çok gösterişli. Acaba yeni 4.4 V8 çift turbo motor M5 de göreve yapamaya baslarsa durum ne olur ?
__________________ |
| | |
| | #45 | |
| S.S.Ö.G. | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #46 | |
Blog Kayıtları: 1 | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #47 |
|
Bu çift turbo 4.4 litre motor kaç hp üretecek? Ona göre değişir. Ama şöyle bir şey var, Cadillac ile Bmw'nin güç ağırlık oranları aynı gibi. Cadillac'ta ton başına 288 Hp düşerken Bmw'de 277 Hp düşüyor. Yani aradaki fark az, 10 Hp fark 13 saniye fark doğurmaz Ring'de. Cadillac'ın torklu motoru illaki viraj çıkışında toparlamasına ve ivmelenmede katkıda bulunuyodur ama, dediğim gibi Cadillac'ın üzerinde çalışılmış. Bmw 4.4 litre çift turbo motoru ile kurtaramayadabilir pistte. Ha 550 Hp ile, 7 ileri otomatikle gelirse geçer tabi, hem güç ağırlık oranı avantajı olacak hemde 7 ileri ama Cadillac'ta boş durmaz bence |
| | |
| | #48 |
4.4 V8 çift turbo 550-600hp arasında bişi üretir ve SMG yerine buyuk ihtimal son trend olan çift depriyajlı 7 ileri şanzıman gelir M5 tekrar ctsden devir teslim yapar.
__________________ |
| | |
| Reklam |
| | #49 |
|
Devir teslim yapar ama çok kısa sürer. ZR-1'de 640 hp üretiyor CTS-V'deki motor. Alanlar zaten rahat durmazda Cadillac kullanır bunu mutlaka gene M5 hüsran Gerçi adil olmuyor karlılaştırma, 4.4 Litre Bmw motoruna karşın 6.2 Litre motor. Gerçi bunun Cadillac'a avantajı şu oluyor, ortak motor. Aynı motorun süperşarj edilmemiş versiyonu C6'da da görev yapıyor. Ucuza iyi bir motor taşıyorsunuz kaputun altında. Avrupa'da satıp satmayacağını kestirmek güç, teorik olarak satması gerekiyor ama şuda varki en büyük pazar zaten Amerika. Bmw'nin , MB'nin felan fabrikaları var orada, bazı modeller sırf oraya has üretiliyor küçümsenecek bir pazar hiç değil. Yani forumda okuduğum kadarıyla Amerika pazarı ufak zannediliyor herhalde. Avrupa için M5 olsun, CTS-V olsun lüks araçlar.Çok yakan arabalar ve Avrupa'da benzin pahalı. Amerika öyle değil, Amerika bu araçlar için ideal ortam, diyeceğim o ki Abd'de çok satması bu aracı kurtarır. Gösterişli demişsin, valla açık konuşmak gerekirse eski Cadillac'ların abartılı gösterişi yokta, Alman'lar kadarda sakin durmuyor orası kesin. Keskin hatlar felan var ama genede Muscle Car kadar erkeksi olamaz Bence ara sıra değişiklik iyidir hocam. M5'in dizaynına kötü demiyorum , aksine süper ama bir RS6 beni hiç açmıyor. Hele E63 Amg felan? Soğuk geliyor bu araçlar bana, çok tek düze. Yani bunu Cadillac için söylemiyorum, ben CTS'i ilk gördüğümde onun ne olduğunu bilmiyodum bile ama kasa tipi çok farklı fakat güzel gelmişti. İlk kez filmde ( Matrix ) herhalde Lexus yada İnfinitidir diye düşünmüştüm.
Mesajı son düzenleyen JLO : 26-11-2008 - 15:22 |
| | |
| | #50 |
| Ring King:) |
forumu achtim yine cadillac ![]() m5 in 4 te 1 i kadar satsin bu cadillac.<onun icin basaridir avrupada ![]() konu sdk yarisina donmsuh yine Mesajı son düzenleyen vanquish7610 : 26-11-2008 - 17:03 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|