Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

BMW M3 vs Nissan GT-R

Karşılaştırmalar icinde BMW M3 vs Nissan GT-R konusu , Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi BaMBaM E92'lerden bile konforlu.. Konfor odaklı bir hareket olarak runflat lastikleri iptal edilmiş ve testlerde hep yumuşak olduğu söyleniyor. Zaten konfor ve kabin kalitesi konusunda yukarıda ...

Anket Sonuçlarını Göster: Hangisi
M3 17 21.25%
GT-R R35 63 78.75%
Oy Verenler: 80. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 09-04-2009, 15:15   #57
Çiko Member

Maxiboost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: hepsi :D
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BaMBaM Mesajı Göster
E92'lerden bile konforlu.. Konfor odaklı bir hareket olarak runflat lastikleri iptal edilmiş ve testlerde hep yumuşak olduğu söyleniyor. Zaten konfor ve kabin kalitesi konusunda yukarıda linkini gönderdiğim testte de gayet net bir şekilde M3 üstün deniyor. Tam da bu sayfada deniyor:
[Sadece Üyeler Görebilir. ]
Konfor konusunda GTR ve 911'den çok üstün deniyor burada. Kaliteden de bahsediliyor. Ayrıca sürücünün en çok kontrolü olan araç deniyor. oversteer understeer yapıyorsun ama istediğin zaman ve istediğin kadar diyor. Sürüş-yol tutuş dengesi en iyi olan araç deniyor. Deniyor da deniyor... Neyse işte linki verdim zaten...
deniyorda... deniyor işte E92 lerden konforlu bir M serisi süper!

Does your heart beats in RPM's???
Maxiboost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2009, 15:22   #58
F35
Efsane Member

F35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
GT-R tabiki.

F35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2009, 15:38   #59

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: S60 T5
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Maxiboost Mesajı Göster
deniyorda... deniyor işte E92 lerden konforlu bir M serisi süper!
doğru orası M sport E92 335i'den falan daha rahat süspasniyonu. o yüzden normal sürüşte M gibi değil de, E92 gibi hissettiriyor diyip eleştirenler de yok değil ama

The KrAl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2009, 15:41   #60
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi The KrAl Mesajı Göster
evet bunlar, yani bir supercar'dan direk olarak beklenmeyen, yan özelliklerin gelişmişliği

hani Nissan GT-R'ın içide, gayet kaliteli, çok donanımlı ve sürüş ekran arayüzü falan muhteşem. İmaj; evet 911 turbo'nun üstünlüğü var, ama GT-R'ın da imajı çok yüksek değil mi? araba resmen damgasını vurdu 2008'e ve Porsche'yi de çoğu testte yendi, açık konuşalım. hiç bir şekilde, hiç bir özelliğine de zayıf hissettiriyor denmedi, kabininden, motoruna, nerdeyse rakipsiz yol tutuşuna kadar çok beğenildi. veriler ortada, değerler, tur zamanları hepsi ortada.

GT-R'ın 911 turbo'dan daha hızlı olabilmesi veya daha iyi yol tutması sanki hergün yanyana gelip pistte yarışacaklar, birbirleriyle kapışacaklar gibi bir yorumu niye doğruyor anlamak mümkün değil. bu mantıkla zaten kimsenin kimseden daha iyi bir otomobil geliştirmesine gerek yok, oturup yerinde saysın herkes. GT-R satın alıyorsun ve o arabanın 911 turbodan daha yetenekli olduğunu biliyorsun. gerektiği zaman 911 turboyu arkasında bırakacağını biliyorsun ama asıl olay senin kullanırken 911t'dan daha yüksek bir keyif alacak olman. daha güçlü bir yol tutuş hissi. daha güçlü bir hızlanma hissi, çok daha üstün bir 4 çeker, daha iyisin yani bu kadar. o araba Porsche, daha elit vs ama bu arabaları test ederken, oturup önce tek tek düğmelerin kalitesine, bagajın halısına, koltukların derisine vs bakmıyorlar. önce amacını nasıl karşıladığı. biri ana konuda diğerinden daha iyiyse, diğerinin üstünlükleri bir yan ekstra olarak değerlendiriliyor.

ve ana konularda, arabayı "ne için aldığının" karşılığı olan konularda iyi olan da GT-R, geride olan da Porsche 911. bu noktadan sonra 911'in iç kalitesi, imajı vs onun kendine has artıları olarak kalır.
peki güzel, sen özetle aynı fiyata verseler porsche 911 turbo almam, nissan GT-R alırım diyor musun?

valla burak güzel anlatıyorsun senin yazılarını okumaktan gerçekten keyif alıyorum. ama yapılan testleri hiç okumamış görmemiş olsam, senin anlatımından öyle bir izlenim edineceğim ki, sanki GT-R, 911 Turbo'yu acaip feci bir şekilde tokatlamış, 911 Turbo epey geriden nal toplamış falan...

kullandığın kelimelere bir bak... daha güçlü bir yol tutuş hissi, daha güçlü hızlanma, daha üstün 4 çeker, daha yüksek keyif...

zannedersin ki arabaların arasında muazzam bir fark var. hızlanma performansı çok farklı. güç çok farklı. biri 480 beygir de diğeri 580 beygir. tur zamanlarında da yarım dakika fark olsa gerek heralde?

alt tarafı nürburgring'de 2 saniye fark var. üstelik yüksek süratlerde porsche'nin daha kararlı bir gidişi olduğu da söyleniyor testlerde.

sen bu iki arabadan birine oturduğun zaman, koskoca pistte alt tarafı 2 saniyelik bu farkın oluşmasını sağlayan faktörleri net bir şekilde ayırt edip appreciate edebileceksin ve bundan dolayı aynı fiyata satılıyor olsalar da nissan'ı seçeceksin öyle mi?

GT-R 'den inip 911 Turbo'ya bindiğin zaman aynı keyfi alamayacaksın yani. pes

Eski 09-04-2009, 15:45   #61
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bu arabanın iddiası zaten 911 Turbo'dan çok daha üstün olmak değil. onun yarı fiyatına onun kadar iyi olmak. veya hadi 'en az' onun kadar iyi olmak diyelim. dolayısıyla aynı fiyata satılıyor olsalar bile düşünmeden nissan'ı seçerim falan diyecek bir üstünlük söz konusu değil, salt performans açısından bile.

Eski 09-04-2009, 15:50   #62

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
valla burak güzel anlatıyorsun senin yazılarını okumaktan gerçekten keyif alıyorum. ama yapılan testleri hiç okumamış görmemiş olsam, senin anlatımından öyle bir izlenim edineceğim ki, sanki GT-R, 911 Turbo'yu acaip feci bir şekilde tokatlamış, 911 Turbo epey geriden nal toplamış falan...

böyle bişey söylemedim abi. sen böyle anlamak istiyorsun. sadece daha iyi olduğunu belirtiyorum, neresi yanlış bunun? nerede abartmışım? hatta aksine GT-R'ı çok abartıp 7:29luk zaman üzerinden sürekli Porsche'ye takılmaya gayret edenlere de mümkün olduğu kadar cevap vermeye çalışırım. ama burda neyse de odur.

buyrun; GT-R;911 turbo

Nordschleife 7:29 (FC) 7:38
Tsukuba 1:01.94 1:04.12
Hockenheim Short 1:11.2**** 1:11.9
Vairano Handling Course 1:17.600 1:19.963
Bedford Autodrome West Circuit (pre 06/2008) 1:21.7 1:23.55
Laguna Seca 1:40.453 1:39.89
Virginia International Raceway 2:55.6 3:05.8
Buttonwillow Configuration 13 1:56.9 2:02.1
Rockingham 1:22.20 1:23.20
Twin Ring Motegi (Conf. 2) 2 :07 :600 2:11.633
Willow Springs - Streets of Willow 1:25.09 1:30.69 opposite direction
Silverstone 2:10.3 2:11.2

bazı pistlerde oluşan farklar, 15-20 tur sonra Gt-R'ın 911 turboya tur bindirmesi sonucunu doğuracak cinsten. bilmem bu sayede o sana önemsiz gibi gelen saniyelerin bir anlamı oluyor mu abi senin dediğin gibi yarım dakika fark olması için, yarım dakika önde olan arabanın GTR, geride olanın Focus 2.0 falan olması lazım. 400m'yi 2 sn geride alan bir arabanın diğerinden ne kadar yavaş olduğunu sen benden daha iyi bilirsin. bunun da ondan hiç farkı yok, fazlası bile var.

Eski 09-04-2009, 15:57   #63

her neyse benim takıldığım nokta Gt-R'ı mıymış peh, M3 bile daha iyidir gibi yorumlara açıklık getirmekti. daha fazla tartışmak istemiyorum açıkcası, Gtr fanı falan da değilim, teknolojisine saygı duyduğum tüm sürüş alanındaki mükemmel yapısını takdir ettiğim bir makina, o kadar sonuçta Gt-R 911t fiyatına satılmıyor ve satılsaydı nolurdu diye ütopik bir soru da olmamalı bu nedenle. şuan pek de Gtrdan bir farkı olmayan yeni gelen GT-R v spec 911 turbo fiyatına satılıyor ve saçma buluyorum o nedenle, ancak bu araba yarı fiyatına satılıyor ve olaya da bu açıyla bakıp aracın hakkını teslim etmek lazım.

Eski 09-04-2009, 15:57   #64
Senior Member

BaMBaM - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 08' BMW 330i Cabriolet
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi erkanayasli Mesajı Göster
gtr a bincem konfor arıycam konfor arıyosam başka arabalara binerim spor otomobil karşılaştırılıyor burda. herşey bitti konfor mu kaldı. m3 ün konfora kadar gtr ı geçmesi gereken 40 tane şey. ayrıca gtr neden günlük kullanılmıyomuş gayette güzel kullanılır. formula 1 arabasımı bu trafikte hararet yapıp motoru yaksın.
Hergün kullanılan spor otomobilde konfor da aranır. Konfor dediğimiz S sınıfı konforu değil sadece rahatlık. Spor otomobilde konfor olmaz diye birşey de yok, hem mükemmel spor otomobil özellikleri veren hem de konfor veren araçlar var işte M3 gibi. Komple bir otomobil. Lüks, konforlu ve çok çok iyi bir spor otomobil. Asıl zor olan da konfor ile sportif özellikleri bir araya getirmek zaten.
GTR daha hızlı bir otomobil super-car kategorisine yaklaşıyor. Ancak buradaki çoğu insan - ve ben de dahil cebinde parasıyla bu araçlardan birini almaya kalksa M3 alır. Ben yalnız yaşıyorum, ve bekarım, bana bile arka koltuktu bagajdı zaman zaman kofordu lazım oluyor. Benim için: tek otomobil olarak kullanılacaksa, M3 dünyanın en iyi tercihi olabilir.

Mesajı son düzenleyen BaMBaM : 09-04-2009 - 16:04
BaMBaM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Etiketler
bmw, gtr, nissan

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları