Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-02-2007, 20:01   #41
No More Diesel

REDLİNE-TUNİNG - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: BMW E39 - Volvo S60

awd fiyatlarina evolar fln var

pahali yani biraz...

volvolar bindikten 2dk sora alev alev ufluoorda onemli havalar -15 -20 civarlari..

REDLİNE-TUNİNG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2007, 02:25   #42
Yalnız Üye

Bu makyajlı E39'ların hepsi 2.2'mi??

KLL ilede baya konusmustukta bi sonuca varamamıstık..Mesela bendeki 2.200 idi ama ruhsatta 1998'di

Bakıyorum makyajlı 2001'lerin cogunada 2.2 diyen yok,cok nadir...

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı???

prenax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 14-02-2007, 02:30   #43
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance

Onu bilmiyorum ama ben olsam donanımlı bir E39 u tercih ederdim

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2007, 02:34   #44
Yalnız Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi binRR Mesajı Göster
Onu bilmiyorum ama ben olsam donanımlı bir E39 u tercih ederdim
Bakalım artık,öyle yapıcaz heralde..S60 zaten çok yok piyasada..

prenax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2007, 12:36   #45
200sx mania

tabiki bmw.. marka prestıjı bıkere sonrasıda var ama bosver...

nissan200sx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 00:38   #46
Senior Member

Acar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
valla açık söyleyeyim benim volvo profu olmama daha çok var. bu benim ilk volvo otomobilim. bundan daha önce sadece çok yakın bir arkadaşımın 850 T5'ini çok kez tecrübe etmiştim. bir kez de Volvo S60R 'a bindim, ama kullanmadım bile.

örneğin sorduğun iki modelden 2.4T modeline hiç binmedim. bunun sonra motoru değişti ve 2.5T modeli geldi yerine bu arada. ona da binmedim... genel özellikleri ve gidişleri hakkında, volvo forumlarındaki kullanıcılardan edindiğim bilgiler var. güvenilir olanları var, olmayanları da var ama sonuçta toplarsan, bunlar kulaktan dolma bilgilerdir.

volvo S60 T5 sürüş zevki açısından şöyle :

herşeyden önce malzeme kalitesi yüksek, koltukları çok rahat ve iç dizaynı güzel. ağır ve oturaklı bir araba ve insana güven veriyor. genişliği fazla ve ön koltuklarda oturan sürücü ve yolcu için omuz mesafeleri oldukça rahat.

motoru oldukça güçlü. bunu hissettiriyor. fakat önden çekişli olmasından dolayı birinci viteste asla yüklenemiyorsun çünkü hemen patinaja giriyor. bu da hiç hoş değil. öyle bir hissi var ki, yola tutunabilsem neler yapıcam bir bilsen diyor araba sana, ama bir türlü yola tutunamadığı için bir türlü olmuyor. mesela o subaru'nun gaza yüklendiğin anda koltuğa yapıştırması ve ok gibi fırlaması hissiyatını bu arabada yaşayamıyorsun. daha ziyade, kalkışta fazla yüklenmeyip, ikinci vitesten itibaren falan basmaya başlıyorsun. o zaman da yine koltuğa bastırıyor seni ama, yine de esas gücünü kullanamadığını hissediyorsun ve kıl oluyorsun.

benim araba 5 ileri geartronic (yani tiptronik). düz vitesi kadar keyifli değil. ilk iki viteste torku limitli, üçüncü vitesten itibaren gerçek torkunu veriyor. ama torku limitli olmasına rağmen, ikinci viteste bile sonuna kadar bastığın zaman 70-80'le giderken STC (stability traction control) devreye girmek zorunda kalıyor. STC 'yi kapattığın ve patinajı serbest bıraktığın zaman, ikinci viteste giderken yükleniyorsun ve 70-80 kmh civarında lastiklerin biraz sardığını ve tam tutunamadığını hissediyorsun.

ben günlük hayatta birinci vitesi hiç kullanmıyorum. sıfırdan durup kalkarken bile genelde hep ikide kalkıyorum. hele birinci viteste sonuna kadar bassam zaten olduğum yerde durup lastik yakacak araba. tam aptallık yani. hem sevdiriyor kendini hem de biraz sinir ediyor ve Volvo firmasına küfrettiriyor, bu kadar güçlü ve ağır bir araba önden çekişli yapılır mı diye.

otobana çıktığın zaman, ayrı bir hikaye. uzun düzlüklerde diyorsun ki hah işte demekki burası için üretilmiş bu araba... üçüncü viteste gerçek tork geliyor. yüklendiğin zaman 100-150 arasında bile koltuğa bastırıyor seni. frenajı çok iyi. gerçekten çok iyi. yol tutuşu ise bence zayıf. süspansiyonlar yumuşak biraz, yerden yükseklik de bence birazcık fazla. bir yay istiyor bu araba en azından. örneğin bende 225/45/17 jant lastik var. yeterli geliyor şu anda. ama yay (hatta belki amortisör + yay) koymam şart eğer agresif kullanacaksam.

başka.... mesela turu çok kötü. felaket. bir park yerinde manevra yaparken etraftaki insanlar senin kabiliyetsiz veya acemi olduğunu sanıyor. çünkü araba resmen dönmüyor. ve 2 manevra yapacaksan 3 yapıyorsun mesela... bu dönmeme durumu, genel olarak sürüş özelliklerine de yansımış. direksiyon hassasiyeti çok yüksek değil. örneğin kesinlikle bir BMW gibi değil. ben bu arabayla makasa falan girmiyorum hiç. yani zaten makaslı kullanmıyorum artık ne araba olursa olsun ama, sana anlatmak için söylüyorum, bu arabayla makaslı ve yüksek tempolu sürüş emniyetli değil. yorucu oluyor. çünkü bunun için üretilmemiş bu araba. kıçı başı ayrı yere gidiyor agresif ve sert direksiyon hareketleri yaptığın zaman. yumuşak kullanılmak için üretilmiş. yumuşak kullan ve düzlüklerde gazla gazlayabildiğin zaman.

bir modifiyecinin tempolu sürüşten çok keyif alması için, bu arabada 235/40/18 jant lastik + amortisör + yay + viraj denge çubukları kullanmasını tavsiye ederim. zaten mesela amerika'da falan herkes paso bu dediğim yol tutuş modifiyelerini yapıyor S60 T5 ve S60R 'lara...

genel olarak böyle yani. başka sorun varsa cevap veririm yine...

selamlar,
Abi bu bahsettiklerin yeni gelen makyajlı S60'lar için de aynı mı acaba?

Eski 04-03-2007, 11:22   #47
quailified 307 hdi owner

cssar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder cssar Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder

makyajli e39larin hepsi 2.2 deil
2001 lerin bi kismi 2.0

cssar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 12:30   #48
JLO
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
Ben naçizane tecrübemden ve görüşlerimden şöyle anlatmaya çalışayım.

Bence Volvo S60 kendi sınıfı için oldukça güzel bir araba. Dizaynı güzel, motorları başarılı ve performanslı, malzemesi kaliteli, uzun ömürlü, güvenlik ve emniyet özellikleri belki en iyilerden. Esasen rakibi BMW' nin 3 serisi, Audi' nin A4 serisi ve de Mercedes' in C serisidir. Benim gözümde de Mercedes - BMW - Audi üçlüsünün hemen ardından takipçisi olan başarılı ve kaliteli bir arabadır.

Ancak BMW 'nin 5 serisinin rakibi değildir bunu hemen belirteyim.

Sürüş özellikleri itibarıyla BMW 'nin gerisindedir. 5 serisinin de gerisindedir, 3 serisinin de gerisindedir. Yiğidin hakkı yiğide. BMW daha bir " Drivers' Car ".

Hem 3 serisinde, hem de 5 serisinde sürüş keyfi S60 'tan fazla. Tartışmasız. BMW bu işi biliyor. ( Bence Mercedes'ten ve Audi 'den de daha iyi biliyor.) Yol tutuş, direksiyona aldığın tepki, önden çekiş yerine arkadan itiş, BMW'nin Volvo'ya karşı avantajları.

Volvo S60 'ın BMW 3 serisine karşı avantajı ise sağlamlık, konfor(gerçekten çok daha konforlu - özellikle koltukları) ve iç hacim. Biraz da fiyat.

Motor performansları anlamında seçeneklerini bilmediğim için birşey diyemiyorum.

Ama BMW 'nin 5 serisi, konfor anlamında Volvo'yla kapışır, iç hacim konusunda üstünlük sağlar. Ön koltuklarda Volvo'yla berabere kalır. Arka koltuklarda Volvo'yu döver. Güvenlikte, sağlamlıkta yine Volvo ile kapışır, gerçi bu kapışmayı alamayabilir, ama yakın gider.

Burda motor seçenekleri önemli. Eğer 150 veya 170 hp gücünde bir 520i ile Volvo S60 2.0T modelini kıyaslarsan, arada kayda değer bir fark olmayabilir. Ama aynı fiyata Volvo' nun 2.3 T5 modelini alman söz konusu olursa, performans açısından o bunlardan ayrı bir dünya. BMW 'nin 530i 'si bile gerisinde kalır. ancak 540i seni geçebilir. o da zar zor.

Bana 2001 model, az kilometrede, tertemiz ve full bir 520i verseler, hatta 525i verseler, ben arabamı vermem. 530i verirlerse de oturur takas etmeyi düşünürüm öyle söyleyeyim. Muhtemelen razı olurum ama içim de çok rahat olmaz inan. Çünkü ben performansa çok önem veriyorum öncelikle. Ama sen performansa ve modifiyeye önem vermiyorsan, bu yukardaki paragrafı direkt boşver. Çünkü diğer özellikleriyle genel olarak BMW 5, Volvo S60 'dan tartışmasız üstündür. 2x2=4. hiç fazla kafa yormaya gerek yok.

BMW kararını ancak ne etkilesin bence biliyor musun, bu her iki arabadan da bakmaya devam et piyasada, ikisinden biri bakarsın çok çok temiz ve iyi fiyata düşer. o zaman oturur tekrar düşünürsün.

Volvolar'daki genel özellik bu. Örneğin ben yıllarca S80'i F segment araç zannettim ( Bmw 7, Merso S gibi ) fakat değilmiş. Aynı şekilde S60'ta D segment olmasına karşın E segment gibi gözükür.

Aslında 5.20'nin rakibi S80'dir.

JLO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 04-03-2007, 13:08   #49
Aktif Üye

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Volvo bu konuda pek çok üreticinin denemediği ama gayet mantıklı olabilecek bir strateji izliyor.

Şöyle ki , Volvo S40 aslen kompakt sınıf boyutlarında bir araç olmasına rağmen fiyat stratejisi olarak orta sınıfta piyasaya sürülen ve Opel Vectra , Renault Laguna , VW Passat , Peugeot 407 gibi araçlarla rekabet etmesi beklenen bir model. Zaten dikkat ederseniz S40 sahiplerinin çoğu araçlarını Vectra gibi araçlarla kıyasladığında "arka koltukları dar , içi dar" diye şikayet ederler. Çünkü araç aslen kompakt sınıf boyutlarına sahip. (Benzer stratejiyi Alfa Romeo da kompakt sınıf boyutlarında olan 156'yı orta sınıfta piyasaya sunarak izlemişti.) Ama kalan özellikleriyle orta sınıfta başarılı bir şekilde rekabet edebiliyor.

Volvo S60 ise orta sınıf boyutlarında ve BMW 3 serisi , Mercedes C serisi , Saab 9-3 , Audi A4 gibi premium orta sınıf araçlarla rekabet etmek üzere yaratılmış bir model.

Yani Volvo'nun orta sınıfta iki modeli var , bu birçok kişinin kafasını karıştırıp S60'ın daha üst sınıf gibi algılanmasına sebep oluyor.

Oldukça değişik , ve görünüşe göre başarılı bir şekilde işleyen bir strateji.

master Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 13:12   #50
JLO
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi master Mesajı Göster
Volvo bu konuda pek çok üreticinin denemediği ama gayet mantıklı olabilecek bir strateji izliyor.

Şöyle ki , Volvo S40 aslen kompakt sınıf boyutlarında bir araç olmasına rağmen fiyat stratejisi olarak orta sınıfta piyasaya sürülen ve Opel Vectra , Renault Laguna , VW Passat , Peugeot 407 gibi araçlarla rekabet etmesi beklenen bir model. Zaten dikkat ederseniz S40 sahiplerinin çoğu araçlarını Vectra gibi araçlarla kıyasladığında "arka koltukları dar , içi dar" diye şikayet ederler. Çünkü araç aslen kompakt sınıf boyutlarına sahip. (Benzer stratejiyi Alfa Romeo da kompakt sınıf boyutlarında olan 156'yı orta sınıfta piyasaya sunarak izlemişti.) Ama kalan özellikleriyle orta sınıfta başarılı bir şekilde rekabet edebiliyor.

Volvo S60 ise orta sınıf boyutlarında ve BMW 3 serisi , Mercedes C serisi , Saab 9-3 , Audi A4 gibi premium orta sınıf araçlarla rekabet etmek üzere yaratılmış bir model.

Yani Volvo'nun orta sınıfta iki modeli var , bu birçok kişinin kafasını karıştırıp S60'ın daha üst sınıf gibi algılanmasına sebep oluyor.

Oldukça değişik , ve görünüşe göre başarılı bir şekilde işleyen bir strateji.
Ben S60'ın D segment olduğunu biliyorum.. Çünkü S80 E segment, 5.20 ve Mercedes E, Chyrsler 300C gibi araçlarla karşılaştırılıyor. Buna görede S60'ın rakipleri Vectra, Avensis, Passat oluyor.

JLO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları