"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #31 |
| theory drıver | Re: BMW E39 - Volvo S60
senın ıcın rahatlık ve donanımın onemlı oldugunu belırtmıssın,ben s60t kullanmıstım bır donem. su an e39 5.28 kullanıyorum arada daglar kadar fark var, artı donanım olarakta volvo da almak ıstesende almıyacaklarında var. xenon, park sensoru, arka perde, yan perdeler v.s gıbı bence 5 serısınden. sasma su an fıyatlarıda cok uygun oldu, benım arabanın pıyasası 16-17 bın euro cıvarında selamlar hayırlısı olsun sımdıden. |
| | |
| | #32 |
| theory drıver | Re: BMW E39 - Volvo S60
senın ıcın rahatlık ve donanımın onemlı oldugunu belırtmıssın,ben s60t kullanmıstım bır donem. su an e39 5.28 kullanıyorum arada daglar kadar fark var, artı donanım olarakta volvo da almak ıstesende almıyacaklarında var. xenon, park sensoru, arka perde, yan perdeler v.s gıbı bence 5 serısınden. sasma su an fıyatlarıda cok uygun oldu, benım arabanın pıyasası 16-17 bın euro cıvarında selamlar hayırlısı olsun sımdıden. |
| | |
| | #33 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 01-02-2007
| Re: BMW E39 - Volvo S60
Iki arcinda hangi modelini (yil) alacagin aksesuar kiyaslamasi acisindan cok onemli. Bugun S60 alsan xenon, far yikama, deri koltuktan tut bircok aksesuar standart. Ayrica yol tutusu ve direksiyonu eski modellere gore daha iyi. 4 aydir 2007 model S60 2.0T kullaniyorum. Performansi tatmin edici, bence cok cekici ve zarif, ayrica guven veriyor ama benzin tuketimi cok yuksek. 50 lt benzinle 400km ancak gidersin istanbulda. Mustang GT ile 350km yapiyorum. Bir arkadas yazmisti heryer BMW diye, kesinlikle katiliyorum. Bazi acilardan daha iyi araba olabilir ama farklilik istersen S60 T5 veya R, performans isteyen biri icin BMW'den cok daha ekonomik olacaktir (alis maliyeti olarak). Yok ben yoltutusu ve performanstan sasmam dersen BMW daha iyi bir secim olur. Kolay gelsin... |
| | |
| | #34 |
| Yalnız Üye Kayıt Tarihi: 29-01-2005
| Re: BMW E39 - Volvo S60
Yorumlar için herkese teşekkürler... Bakalım işte araştırmalara başladım.. Volvonun bayiilerinin durumlarıda kafamı karıstırmıyor degil..Kapanmalar falan.. |
| | |
| | #35 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| Re: BMW E39 - Volvo S60 Alıntı:
540 almaya gittim tez döneceğim.... posta varsa komşuya bırakın.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #36 | |
| theory drıver | Re: BMW E39 - Volvo S60 Alıntı:
| |
| | |
| Reklam |
| | #37 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
valla açık söyleyeyim benim volvo profu olmama daha çok var. bu benim ilk volvo otomobilim. bundan daha önce sadece çok yakın bir arkadaşımın 850 T5'ini çok kez tecrübe etmiştim. bir kez de Volvo S60R 'a bindim, ama kullanmadım bile. örneğin sorduğun iki modelden 2.4T modeline hiç binmedim. bunun sonra motoru değişti ve 2.5T modeli geldi yerine bu arada. ona da binmedim... genel özellikleri ve gidişleri hakkında, volvo forumlarındaki kullanıcılardan edindiğim bilgiler var. güvenilir olanları var, olmayanları da var ama sonuçta toplarsan, bunlar kulaktan dolma bilgilerdir. volvo S60 T5 sürüş zevki açısından şöyle : herşeyden önce malzeme kalitesi yüksek, koltukları çok rahat ve iç dizaynı güzel. ağır ve oturaklı bir araba ve insana güven veriyor. genişliği fazla ve ön koltuklarda oturan sürücü ve yolcu için omuz mesafeleri oldukça rahat. motoru oldukça güçlü. bunu hissettiriyor. fakat önden çekişli olmasından dolayı birinci viteste asla yüklenemiyorsun çünkü hemen patinaja giriyor. bu da hiç hoş değil. öyle bir hissi var ki, yola tutunabilsem neler yapıcam bir bilsen diyor araba sana, ama bir türlü yola tutunamadığı için bir türlü olmuyor. mesela o subaru'nun gaza yüklendiğin anda koltuğa yapıştırması ve ok gibi fırlaması hissiyatını bu arabada yaşayamıyorsun. daha ziyade, kalkışta fazla yüklenmeyip, ikinci vitesten itibaren falan basmaya başlıyorsun. o zaman da yine koltuğa bastırıyor seni ama, yine de esas gücünü kullanamadığını hissediyorsun ve kıl oluyorsun. benim araba 5 ileri geartronic (yani tiptronik). düz vitesi kadar keyifli değil. ilk iki viteste torku limitli, üçüncü vitesten itibaren gerçek torkunu veriyor. ama torku limitli olmasına rağmen, ikinci viteste bile sonuna kadar bastığın zaman 70-80'le giderken STC (stability traction control) devreye girmek zorunda kalıyor. STC 'yi kapattığın ve patinajı serbest bıraktığın zaman, ikinci viteste giderken yükleniyorsun ve 70-80 kmh civarında lastiklerin biraz sardığını ve tam tutunamadığını hissediyorsun. ben günlük hayatta birinci vitesi hiç kullanmıyorum. sıfırdan durup kalkarken bile genelde hep ikide kalkıyorum. hele birinci viteste sonuna kadar bassam zaten olduğum yerde durup lastik yakacak araba. tam aptallık yani. hem sevdiriyor kendini hem de biraz sinir ediyor ve Volvo firmasına küfrettiriyor, bu kadar güçlü ve ağır bir araba önden çekişli yapılır mı diye. otobana çıktığın zaman, ayrı bir hikaye. uzun düzlüklerde diyorsun ki hah işte demekki burası için üretilmiş bu araba... üçüncü viteste gerçek tork geliyor. yüklendiğin zaman 100-150 arasında bile koltuğa bastırıyor seni. frenajı çok iyi. gerçekten çok iyi. yol tutuşu ise bence zayıf. süspansiyonlar yumuşak biraz, yerden yükseklik de bence birazcık fazla. bir yay istiyor bu araba en azından. örneğin bende 225/45/17 jant lastik var. yeterli geliyor şu anda. ama yay (hatta belki amortisör + yay) koymam şart eğer agresif kullanacaksam. başka.... mesela turu çok kötü. felaket. bir park yerinde manevra yaparken etraftaki insanlar senin kabiliyetsiz veya acemi olduğunu sanıyor. çünkü araba resmen dönmüyor. ve 2 manevra yapacaksan 3 yapıyorsun mesela... bu dönmeme durumu, genel olarak sürüş özelliklerine de yansımış. direksiyon hassasiyeti çok yüksek değil. örneğin kesinlikle bir BMW gibi değil. ben bu arabayla makasa falan girmiyorum hiç. yani zaten makaslı kullanmıyorum artık ne araba olursa olsun ama, sana anlatmak için söylüyorum, bu arabayla makaslı ve yüksek tempolu sürüş emniyetli değil. yorucu oluyor. çünkü bunun için üretilmemiş bu araba. kıçı başı ayrı yere gidiyor agresif ve sert direksiyon hareketleri yaptığın zaman. yumuşak kullanılmak için üretilmiş. yumuşak kullan ve düzlüklerde gazla gazlayabildiğin zaman. bir modifiyecinin tempolu sürüşten çok keyif alması için, bu arabada 235/40/18 jant lastik + amortisör + yay + viraj denge çubukları kullanmasını tavsiye ederim. zaten mesela amerika'da falan herkes paso bu dediğim yol tutuş modifiyelerini yapıyor S60 T5 ve S60R 'lara... genel olarak böyle yani. başka sorun varsa cevap veririm yine... selamlar,
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #38 |
| Re: BMW E39 - Volvo S60 doğru tespit. bunlarda yok bu aksesuarlar. yani opsiyonel olarak listede vardır ama etrafta bulabileceğin muhtemelen hiç bir ikinci el 2002 model S60'ta yoktur bunlar. full+full diye geçse bile.
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #39 |
| No More Diesel | Re: BMW E39 - Volvo S60
SVT5 saolasin...Kardesim Rusyada yasiyor universitede okuyor...orda arabalarin ucuzlugunu ve benzinin 950 bin oldugunu gorunce bizim pederi razi etti en sonunda adamin kafasini sisire sisire...Orda da volvo cok var bende gittim ozellile 2.4Tler ve temizlerinin fiyatlari 23-24 bin dolar..temiz dedigim 35-55 bin km arasi...Onun icin sormustum...kardesimde biraz sert kullanir zaten kar arabayi 3 e kadar patinaja baglar o zaman..aldirmamak lazim...
|
| | |
| | #40 | |
__________________ RICA Tuning | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|