Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 03-09-2005, 22:14   #1
306 420 507

silver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...

Bmw'nin 1,x3, yeni ve eski 3 serilerinde kullandığı 150 hp'den yaşamına başlamış 163 hp olarak hayatına devam eden dizel motoru hakkında son haftalarda çok olumsuz şeyler duydum.. BMW servisinde bir abimiz 320d aracının defalarca motorunun indirildiğini bunun üzerine aracını değiştirdiğini söyledi... Diyeceksiniz o araç sorunluymuş ancak aynı ailede iki tane 320d varmış ötekinide satmak zorunda kalmışlar problemler yüzünden...
şimdiki aracı x5 3.0d ve o motorun sorun çıkarmadığını söyledi abimiz

Bir BMW motorunun bu kadar karalandığını duymamıştım açıkçası....
Şimdi soruyorum bu işin aslı astarı var mıdır şakası bir yana bu motorların sorunlu olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mıdır?

Birde karşılaştırma yapalım en iyi/sorunsuz dizel kimdedir diye bölüme uyduralım konumuzu

Mesajı son düzenleyen silver : 03-09-2005 - 22:31
silver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2005, 23:30   #2
Boroksit Karşıtı

vtec_art - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...

bmw nin 95-98 yıllarında ürettiği 2 litrelik saralı 6 silindirli motorunun 100.000 km de ömrünü bitirdiğini duymuştum ben de ama bunlar doğru olmayabilir

vtec_art Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2005, 23:35   #3
quailified 307 hdi owner

cssar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder cssar Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi vtec_art
bmw nin 95-98 yıllarında ürettiği 2 litrelik saralı 6 silindirli motorunun 100.000 km de ömrünü bitirdiğini duymuştum ben de ama bunlar doğru olmayabilir
eğer bahsettiğin motor 96- 2000 arası 520lerde kullanılan motorsa espri yapmışlar 200 bin kmnin üzerinde 4 tanesiye karşılaştım 2 tanesini sürdüm gördüğüm kadarıyla hepsi taş gibiydi

şu an bi arkadaşımda var 240 binde gayet memnun adam

cssar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2005, 23:37   #4
quailified 307 hdi owner

cssar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder cssar Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder

bmw 2.0 dizellerde problem olduğunu bende duydum ama oda şehir efsanesi gibi geliyo çünkü bu motorlar 2000 yılından beri satışda ve hala da satılıyor

cssar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2005, 23:42   #5
Boroksit Karşıtı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cssar
eğer bahsettiğin motor 96- 2000 arası 520lerde kullanılan motorsa espri yapmışlar 200 bin kmnin üzerinde 4 tanesiye karşılaştım 2 tanesini sürdüm gördüğüm kadarıyla hepsi taş gibiydi

şu an bi arkadaşımda var 240 binde gayet memnun adam

ben de iddia etmiyorum zaten saadece duydum...

BMW nin motor teknolojisinin bu gibi sorunlar oluşturacağını zannetmiyorum.....

ayrıca 240 bin yüksek bir km. deil...
965 bin kilometrede optima biliyorum ben...ancak motor 500 binde rektifiye olmuş...

Eski 04-09-2005, 00:41   #6
D¦ËSËLB®AÏÑ

Bandit - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

hangi mazotu kullanıyomuş

Eski 04-09-2005, 01:14   #7
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n

bence bu problemler çoğunlukla sert ve acımasız kullanıma bağlı. adamın eline 3.16 BMW bile geçse kendini tutamıyor. BMWlerin geneli çok sert kullanılıyor zaten. diğer bir sebepte o dönemde türkiyedeki kalitesiz mazot olabilir. BMW motorları her zaman benzinin ve mazotun en kalitelisini ister. mesela VWnin TDI ları yıllarca türkiyede sorunlu damgası yedi, ama avrupada bu motorlar sağlamlıklarıyla meşhur. VWni bilmem ama BMW teknolojisinin kronik sorunlara açık olabileceğini hiç zannetmiyorum.

en iyi dizel dersen BMW, Mercedes ve VW-Audi ilk 3 sırayı paylaşır.

en sorunsuz dersen, VWnin eski nesil atmosferik SDI ları, peugeot partner ve fiat dobloda kullanılan 1.9D ler, mercedesin eski atmosferikleri ve diğer çoğu atmosferik dizel. bu motorlar mantıklı bir kullanımla yüzbinlerce km yolu sıfır hatayla gidebiliyor.

Mesajı son düzenleyen The KrAl : 04-09-2005 - 01:16
The KrAl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2005, 02:25   #8
the essence of racing

vtecart'ın bahsettiği motor M52'ler. Bir kısmının sorunlu olduğu doğrudur. Ancak bu hepsi sorun çıkarak anlamına gelmez. Bir arkadaşımda vardır bu motora sahip bir 5.20i... Anasını ağlattı desem yeridir, çok sert kullanırdı aracı , acımazdı. 217.000km'de 5silindir çalışmaya başladı.

3.20d'nin pek sorunlu olduğu söylenemez. Bir ara BOSCH'un hatalı enjektörlerinden dolayı bir sorun yaşandı ancak bu MB ve AUDI için de geçerli olan bir problemdi.
Şöyle bir şey var. Daha önceki bir çok konuda söylediğim gibi ve bahsedilen model veya denklerinde olduğu gibi, BMW kullanıcıları özellikle MB ve AUDI kullanıcılarına göre çok daha sert davranıyorlar araçlarına, daha az bakıyorlar. BMW'dr köpektir gitsin gibi bir bakış açıları var. Kendisinden 400mt'de falan 1 boy önde olacak mercedes'i şöförü gaza basamadığı için geride bırakan BMW kullanıcısı arkadaşımız "Düzlükte BMW, kazada MB" diye örümcek ağı bir laf ediyor ve aracın iyice suyunu çıkarıyor.
Gücü çok yüksek görünmese de 150hp'lik CommoRail II motor oldukça narin bir yapıya sahip. En ufak yakıt hatalarına ters tepki verebiliyor. Bu daha çok daha büyük hacimli diesellerde karşımıza çıkacak bir durum ancak 3.20d'de böyle davranıyor.
Kalitesiz yakıt yani gidip doldur motorin demek bu motorun sonunu getirebiliyor. The_KrAl'ın dediği gibi eski nesil atmosferik dieseller çok daha sağlam. Teknoloji artıp limitler yükseldikçe motorlar hassaslaşıyor. BMW'nin E28 ve E34'te kullandığı 3.5L'lik motorlar vardır.. Öldürsen gık demiyor, aynısını yeni bir motoruna yapın BMW'nin bakın neler oluyor... gibi

Kalitesiz mazot veyahutta dikkatsiz bakım gibi yanlışlar olmadan da bir motor sorun verebilir tabii ki. Herhangi bir üyemizde çıkıp buna bir örnek verebilir, doğaldır. Hatasız otomobil elbette yoktur. İnsanı teknoljisine hayran bıraktıran V10 M5 motorunun ilk üretim bir kaç tanesinde yağ pompası ile ilgili sorunlar vardı. Munih'ten Slovenya'ya verilen bir basın aracında oldu bu problem. Motor direkt olarak çöpe gitti. Almanya'ya gönderildi araç, Slovenya'da dokunulmasına izin verilmedi.. mesela yani, her motor sorun çıkartabilir.

Yurtdışındaki hemen hiçbir kaynakta 2.0L diesel motorların kronik hataları olduğuna dair birşeye de rastlamadım ben.

Sevgiler...

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2005, 03:16   #9
Üye

SwiTch - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Valla hiç zannetmiyorum kronik bir hata olacağını motorlar artık binlerce defa milyonlarca km extrem koşullarda test ediliyorlar evladiyelik yani.

Bir ihtimal çok soğuk ya da çok sıcak ülkelerde daha çok problem çıkabilir özellikle otomatik vitesli arabalarda. Ha bi de Türkiye'de tabii malum yol ve yakıt problemi, suyla karışık benzin alıp imprezanın motorunu eline alan arkadaşım var..

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2005, 13:03   #10
Boroksit Karşıtı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad
vtecart'ın bahsettiği motor M52'ler. Bir kısmının sorunlu olduğu doğrudur. Ancak bu hepsi sorun çıkarak anlamına gelmez. Bir arkadaşımda vardır bu motora sahip bir 5.20i... Anasını ağlattı desem yeridir, çok sert kullanırdı aracı , acımazdı. 217.000km'de 5silindir çalışmaya başladı.

3.20d'nin pek sorunlu olduğu söylenemez. Bir ara BOSCH'un hatalı enjektörlerinden dolayı bir sorun yaşandı ancak bu MB ve AUDI için de geçerli olan bir problemdi.
Şöyle bir şey var. Daha önceki bir çok konuda söylediğim gibi ve bahsedilen model veya denklerinde olduğu gibi, BMW kullanıcıları özellikle MB ve AUDI kullanıcılarına göre çok daha sert davranıyorlar araçlarına, daha az bakıyorlar. BMW'dr köpektir gitsin gibi bir bakış açıları var. Kendisinden 400mt'de falan 1 boy önde olacak mercedes'i şöförü gaza basamadığı için geride bırakan BMW kullanıcısı arkadaşımız "Düzlükte BMW, kazada MB" diye örümcek ağı bir laf ediyor ve aracın iyice suyunu çıkarıyor.
Gücü çok yüksek görünmese de 150hp'lik CommoRail II motor oldukça narin bir yapıya sahip. En ufak yakıt hatalarına ters tepki verebiliyor. Bu daha çok daha büyük hacimli diesellerde karşımıza çıkacak bir durum ancak 3.20d'de böyle davranıyor.
Kalitesiz yakıt yani gidip doldur motorin demek bu motorun sonunu getirebiliyor. The_KrAl'ın dediği gibi eski nesil atmosferik dieseller çok daha sağlam. Teknoloji artıp limitler yükseldikçe motorlar hassaslaşıyor. BMW'nin E28 ve E34'te kullandığı 3.5L'lik motorlar vardır.. Öldürsen gık demiyor, aynısını yeni bir motoruna yapın BMW'nin bakın neler oluyor... gibi

Kalitesiz mazot veyahutta dikkatsiz bakım gibi yanlışlar olmadan da bir motor sorun verebilir tabii ki. Herhangi bir üyemizde çıkıp buna bir örnek verebilir, doğaldır. Hatasız otomobil elbette yoktur. İnsanı teknoljisine hayran bıraktıran V10 M5 motorunun ilk üretim bir kaç tanesinde yağ pompası ile ilgili sorunlar vardı. Munih'ten Slovenya'ya verilen bir basın aracında oldu bu problem. Motor direkt olarak çöpe gitti. Almanya'ya gönderildi araç, Slovenya'da dokunulmasına izin verilmedi.. mesela yani, her motor sorun çıkartabilir.

Yurtdışındaki hemen hiçbir kaynakta 2.0L diesel motorların kronik hataları olduğuna dair birşeye de rastlamadım ben.

Sevgiler...
thekillingroad...
tebrikler valla ....açıklamanın kralını yapmışsın yine

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları