"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| 306 420 507 Kayıt Tarihi: 31-05-2004 Yaş: 26
| BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...
Bmw'nin 1,x3, yeni ve eski 3 serilerinde kullandığı 150 hp'den yaşamına başlamış 163 hp olarak hayatına devam eden dizel motoru hakkında son haftalarda çok olumsuz şeyler duydum.. BMW servisinde bir abimiz 320d aracının defalarca motorunun indirildiğini bunun üzerine aracını değiştirdiğini söyledi... Diyeceksiniz o araç sorunluymuş ancak aynı ailede iki tane 320d varmış ötekinide satmak zorunda kalmışlar problemler yüzünden... şimdiki aracı x5 3.0d ve o motorun sorun çıkarmadığını söyledi abimiz Bir BMW motorunun bu kadar karalandığını duymamıştım açıkçası.... Şimdi soruyorum bu işin aslı astarı var mıdır şakası bir yana bu motorların sorunlu olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mıdır? Birde karşılaştırma yapalım en iyi/sorunsuz dizel kimdedir diye bölüme uyduralım konumuzu Mesajı son düzenleyen silver : 03-09-2005 - 22:31 |
| | |
| | #2 |
| Boroksit Karşıtı | Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...
bmw nin 95-98 yıllarında ürettiği 2 litrelik saralı 6 silindirli motorunun 100.000 km de ömrünü bitirdiğini duymuştum ben de ama bunlar doğru olmayabilir
|
| | |
| | #3 | |
| quailified 307 hdi owner | Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller... Alıntı:
şu an bi arkadaşımda var 240 binde gayet memnun adam | |
| | |
| | #4 |
| quailified 307 hdi owner | Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...
bmw 2.0 dizellerde problem olduğunu bende duydum ama oda şehir efsanesi gibi geliyo çünkü bu motorlar 2000 yılından beri satışda ve hala da satılıyor
|
| | |
| | #5 | |
| Boroksit Karşıtı | Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller... Alıntı:
ben de iddia etmiyorum zaten saadece duydum... BMW nin motor teknolojisinin bu gibi sorunlar oluşturacağını zannetmiyorum..... ayrıca 240 bin yüksek bir km. deil... 965 bin kilometrede optima biliyorum ben...ancak motor 500 binde rektifiye olmuş... | |
| | |
| | #6 |
| D¦ËSËLB®AÏÑ Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 23
| Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller...
hangi mazotu kullanıyomuş
__________________ Hayat Vazgeçmekmiş... |
| | |
| | #7 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ankara Otomobil: 9n
bence bu problemler çoğunlukla sert ve acımasız kullanıma bağlı. adamın eline 3.16 BMW bile geçse kendini tutamıyor. BMWlerin geneli çok sert kullanılıyor zaten. diğer bir sebepte o dönemde türkiyedeki kalitesiz mazot olabilir. BMW motorları her zaman benzinin ve mazotun en kalitelisini ister. mesela VWnin TDI ları yıllarca türkiyede sorunlu damgası yedi, ama avrupada bu motorlar sağlamlıklarıyla meşhur. VWni bilmem ama BMW teknolojisinin kronik sorunlara açık olabileceğini hiç zannetmiyorum. en iyi dizel dersen BMW, Mercedes ve VW-Audi ilk 3 sırayı paylaşır. en sorunsuz dersen, VWnin eski nesil atmosferik SDI ları, peugeot partner ve fiat dobloda kullanılan 1.9D ler, mercedesin eski atmosferikleri ve diğer çoğu atmosferik dizel. bu motorlar mantıklı bir kullanımla yüzbinlerce km yolu sıfır hatayla gidebiliyor.
__________________ www.travian.com.tr Mesajı son düzenleyen The KrAl : 04-09-2005 - 01:16 |
| | |
| | #8 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
vtecart'ın bahsettiği motor M52'ler. Bir kısmının sorunlu olduğu doğrudur. Ancak bu hepsi sorun çıkarak anlamına gelmez. Bir arkadaşımda vardır bu motora sahip bir 5.20i... Anasını ağlattı desem yeridir, çok sert kullanırdı aracı , acımazdı. 217.000km'de 5silindir çalışmaya başladı. 3.20d'nin pek sorunlu olduğu söylenemez. Bir ara BOSCH'un hatalı enjektörlerinden dolayı bir sorun yaşandı ancak bu MB ve AUDI için de geçerli olan bir problemdi. Şöyle bir şey var. Daha önceki bir çok konuda söylediğim gibi ve bahsedilen model veya denklerinde olduğu gibi, BMW kullanıcıları özellikle MB ve AUDI kullanıcılarına göre çok daha sert davranıyorlar araçlarına, daha az bakıyorlar. BMW'dr köpektir gitsin gibi bir bakış açıları var. Kendisinden 400mt'de falan 1 boy önde olacak mercedes'i şöförü gaza basamadığı için geride bırakan BMW kullanıcısı arkadaşımız "Düzlükte BMW, kazada MB" diye örümcek ağı bir laf ediyor ve aracın iyice suyunu çıkarıyor. Gücü çok yüksek görünmese de 150hp'lik CommoRail II motor oldukça narin bir yapıya sahip. En ufak yakıt hatalarına ters tepki verebiliyor. Bu daha çok daha büyük hacimli diesellerde karşımıza çıkacak bir durum ancak 3.20d'de böyle davranıyor. Kalitesiz yakıt yani gidip doldur motorin demek bu motorun sonunu getirebiliyor. The_KrAl'ın dediği gibi eski nesil atmosferik dieseller çok daha sağlam. Teknoloji artıp limitler yükseldikçe motorlar hassaslaşıyor. BMW'nin E28 ve E34'te kullandığı 3.5L'lik motorlar vardır.. Öldürsen gık demiyor, aynısını yeni bir motoruna yapın BMW'nin bakın neler oluyor... gibi Kalitesiz mazot veyahutta dikkatsiz bakım gibi yanlışlar olmadan da bir motor sorun verebilir tabii ki. Herhangi bir üyemizde çıkıp buna bir örnek verebilir, doğaldır. Hatasız otomobil elbette yoktur. İnsanı teknoljisine hayran bıraktıran V10 M5 motorunun ilk üretim bir kaç tanesinde yağ pompası ile ilgili sorunlar vardı. Munih'ten Slovenya'ya verilen bir basın aracında oldu bu problem. Motor direkt olarak çöpe gitti. Almanya'ya gönderildi araç, Slovenya'da dokunulmasına izin verilmedi.. mesela yani, her motor sorun çıkartabilir. Yurtdışındaki hemen hiçbir kaynakta 2.0L diesel motorların kronik hataları olduğuna dair birşeye de rastlamadım ben. Sevgiler... |
| | |
| | #9 |
| Üye Kayıt Tarihi: 25-12-2004
Valla hiç zannetmiyorum kronik bir hata olacağını motorlar artık binlerce defa milyonlarca km extrem koşullarda test ediliyorlar evladiyelik yani. Bir ihtimal çok soğuk ya da çok sıcak ülkelerde daha çok problem çıkabilir özellikle otomatik vitesli arabalarda. Ha bi de Türkiye'de tabii malum yol ve yakıt problemi, suyla karışık benzin alıp imprezanın motorunu eline alan arkadaşım var.. |
| | |
| | #10 | |
| Boroksit Karşıtı | Re: BMW 150-163 hp dizel ve diğer dizeller... Alıntı:
tebrikler valla ....açıklamanın kralını yapmışsın yine | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|