Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Karşılaştırmalar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-09-2008, 00:06   #101
Senior Member

Geçen gün esenyurt borusanda baya bir hasır nesir oldum X6 yla yakından sanki daha tipsiz ve itici geldi resimlere göre,içi zaten diğer bmw lerle aynı hani bu konuda Audiyi baya eleştiren bmw ciler varya ,direksiyon desen diğer bmw lerde var ön kokpit desen aynı v.s. işin ilginç yanı direksiyonun arkasındaki vites değiştirme düğmelerinin aynısını 630 de gördm

işin en ilginç yanı x3-x5-x6 yı tam emin olarak bakmadan ön taraftan kestiremiyorsun hangisi ne diye aynı durum 3-5 serisi içinde geçerli

malikguzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2008, 00:52   #102
Member

X6 demek isterdim fakat aile yapısı gereği Q7 diyorum.

Autoturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 05-09-2008, 01:07   #103
Audi A5 1.8 tfsi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BaMBaM Mesajı Göster
X6 nin dizaynı çok net, sportif coupe ozellikleri olan bi suv. Bir çok "spor otomobil" den daha spor.
Q7 muammada değil hakikaten. O mu bu mu diye muammaya girmiyosun, ne sportif, ne suv kendisi... sadece yüksek bir otomobil diye muammaya girmeden karar verebiliyorsun.
Hadi bakalım öyle olsun. Yinede biri yanında X6 gördüğünde eninde sonunda "ne tipsiz araçmış" lafını duyacaksın...

Eski 05-09-2008, 01:52   #104
the essence of racing

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi The KrAl Mesajı Göster
yaw olm çok zorluyorsunuz. bu araçlardan böyle yok yol hissi yok, yol tutuş dinamikler bilmem ne beklenmez. ben Q7 gibi X5'i de sevmem, hiç de sevmedim şimdiye kadar. X5de sallanıp duran bir alet dengeli değil ama iyi yol tutuyor. zaten bu araçların olayı bu. güvenli yol tutuş, tamam.. ayrıca Q7'nin de E70'den önceki ilk X5le yol tutuşu yol hissi falan da öyle fark yok ki, hatta Q7'nin daha otomobil gibi oturuşu, sürüşü bilen bilir. bu araçların lüzumsuz tur zamanlarını falan da çıkarır koyarım istersen, Q7 öyle dingil dombalak bir araba değil. şimdi dellenecen yine de Audi zaten öyle sürüşü olan bir arabaya onay vermez.

Q7 kullanmdım ben, bindim falan X5de biraz kullandım. basmadım, basmayı da hiç sevemedim, bugün de yeni Cr-v kullandım gaza basmak içinden gelmiyor adamın zaten, millet ben şaşırıyorum nasıl Cayenne turbo'larla falan nerden gaz alıp nasıl öyle basıyor. X5le de Q7 ile de millet 180kmh hızı zaten geçmiyor. allahaşkına ne gerek var bu araçlarda öyle yalandan dinamikler bilmem ne. X5 çok iyi sanki. kıçı ayrı başı ayrı gidiyor bi gaza bastın mı.

bu konu bu kadardır, üzerine çok gereksiz fazla bile duruyoruz da. geri kalan bir SUV'un alım amacına ne kadar hizmet ettiğidir. konforu, lüksü, nasıl rahat ettiriyor adamı, detayları nasıl, koltuklar nasıl yükleme alanı değişkenliği bilmemnesi. sonra çekişi, motoru sessizliği akıcılığı falan diye gider.

Q7 nerde, ne için geri kalmış ki X5 sanki ilahmış gibi gösteriliyor. afedersin aynı b.k'un laciverti hepsi, canın isterde çok zorlarsan yolda en fazla daha direkt davranır X5, aa bu daha kontrollü dersin biter gider. bu yüzden X5i çok iyi mi yapacam Q7den allahaşkına.

biliyorsun hocam 5 serisi A6 3 falan konu otomobiller oldu mu odağım farklı olur, 5 ile A6 arasındaki kesin fikrim de ortadadır. ama Q7 ile X5 arasında kesinlikle buna benzer bir ilişkinin alakası dahi yoktur. overall'da X5'i geçer diyecekmişim bide X5 nedir ki? hayır nedir Q7ye üstün yanı adam gibi.

böyle ilişkiler yok abicim bu araçların arasında.
Ya yine yazdıklarımı canınnın istediği gibi anlıyosun be

Bir kere ben X5-X6 alıp basmam, para vermem öyle şeylere, bunu zaten biliyorsun.
İkincisi, asıl önemli olup beni yanlış anladığından ötürü uzamasına sebep olduğunu düşündüğüm husus.

Q7'nin pazarı ABD. Burada arananlar da var, başarılı da oldu diyebiliriz. X6 çok feci baltalayacak ama buna karşı yapılacak bir hamlesi yok zaten bu Q7'yi ilgilendirmez.
Ben insanlar onu bunu alacak kısmında değilim.
Kendi bakış açımdan, araçların teknik ve zor olanı başarma kıstaslarındaki kapasitelerini ve başarı oranlarını söyledim.
Sanırım konunun ciddi mesajlarında da bahsetmediğim için arada kaldı, ben X6'ya bırakın piyasa fiyatını, alakalı bir para bile vermem. Araçların bir takım şeyleri başarmaları ve başardıkları şeylerin nasıl elde edildiği ile ilgili kıstaslar yaparak X6'nın daha.. iyi değil özel değil... "başarmış" bir araç olduğunu söyledim sadece.

Neticede Q7'nin verdiği süper konforu veya güzel donanımları bir çok araç verebilir haksız mıyım? verir. zaten über-suv'ların bir çoğu bu konuda oldukça iyiler.

Ancak, hep benim eleştirideki bakış açım olan şeyi yine kaçırıyorsun ya da ben iyi açıklayamıyorum, Audi olarak baktığın zaman araca, başka bir kaç şey beklersin.
Ya Quattro geleneğine bakıp arazide çok başarılı olmasını beklersin, ya da RS'lerin son zamandaki gelişimlerine ve SUV'ların asfaltta iyileşme çabalarına bakıp sportif bir tad verirsin. en direkt rakiplerinin aslında Cayenne ve X5 olduğunu düşünürsek, bu sportifliğe ihtiyacı vardı, eğer arazi vermeyecekse. Bu satılmasına sebeptir değildir o ayrı tabii, değildir de.

Ancak bunların ikisini de yapmayan bir Q7 var. Aktif havalı zart zurt falan da, araçta body roll felaket abicim, dağılıyor resmen sağa sola, ESP TCS XYZ falan tutuyor güzel de, şasi dağılıyor.
X6 ise bir ilki gerçekleştiriyor, acayip bir sportiflik sağlıyor, ne gereği var yok, ama bir şeyler başarmış, yeni bir solun getirmiş ve önder olacak araç.

Söylemek istediğim bundan ibaret..

X3'le X6'yı ayıramayanlara da selamlar olsun..

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2008, 02:31   #105
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
ee ama ben onu yazdım orda. Q7 olması gerektiği gibi Audi'den beklendiği gibi olmadı diye, de bu biraz imaj odaklı bir yaklaşımdır. herkesin bu tarz Suv alırken bunu bir kenara ittiği gibi -aslında haberi bile olmadığı gibi bizde bunu bir yana itersek Q7 çok kapsamlı bir Suv'dur. olması gerektiği gibidir aslında.

sen çok fazla imaj ve karakter açısından yaklaşıyorsun. ben direk bir Suv'un çok sportif, veya çok ciddi arazi kabiliyeti sunmasının gerekliliğini sorguluyorum, birde satış ve tüketicinin ne beklediği açısından bakıyorum. biliyorum çünkü, X6 X5 ile aynı sürüş özellikleri ve bu ambalaj ile satılsaydı, aslında bu araç için değişen bişey olmayacaktı. zaten X5 yeteri kadar sportif ve sürüşü güzel bir araç, güzel bir noktaya çekildi son nesil ile. buna ekstra tasarım ve imaj unsurları katıldığı zaman, bu zaten maksimum gösteriş, maksimum imaj ve X5den farklılık arayan bir kullanıcı için yeterli olacaktır.

bu arada ben X6'ya para öder alırım. X6 bişeyi haketmiyor salak falan değil, nedeni de X6'nın öncelikle gelişmiş bir şasiye sahip olması, X3 gibi devşirme salak konforsuz bir araç olup, buna manasız biçimde dinamik özellikler katıp bunla övünmemesi. olgun bir sürüş, yüksek konfor hissi, ve ciddi bir spor tat. bunun yanında şık bir görünüm ve imaj. gayet yeterli fonksiyonellik, yüksek üretim kalitesi ve şehir içi şehir dışı, karlı yollarda geniş kullanım alanlrı sunabilmesi. çok yönlülük Q7 gibi X6'nın da doğasında var, her Suv'da olan bişey bu. araba bunu bana bir Suv'dan beklenen beklentiler çerçevesine sunduğu müddetçe para ödememem için hiçbir neden yok.

Eski 05-09-2008, 02:33   #106
306 420 507

silver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

3'le 5'şi önden ayıramayanlara da benden selam

Mesajı son düzenleyen silver : 05-09-2008 - 02:38
silver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2008, 02:47   #107
X5 3.0sd

efc988 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: corsa C
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
işin ilginç yanı direksiyonun arkasındaki vites değiştirme düğmelerinin aynısını 630 de gördm
işin ilginç yanı buysa, sorun yok
AUDIleri bu kadar detaylı inceleseydiniz sadece hacimlerinin farklı olduğunu anlardınız
ayrıca orası esenyurt değil avcılar

Eski 05-09-2008, 03:27   #108
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi silver Mesajı Göster
3'le 5'şi önden ayıramayanlara da benden selam

aleykum esselam da bu kadar benzer olduklarını veridği resimden daha iyi anlasılıyor

teşekkürler bu benzerliği foruma eklediğin için,

Reklam
Eski 05-09-2008, 03:30   #109
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi efc988 Mesajı Göster
işin ilginç yanı buysa, sorun yok
AUDIleri bu kadar detaylı inceleseydiniz sadece hacimlerinin farklı olduğunu anlardınız
ayrıca orası esenyurt değil avcılar

direksiyondan tut ön kokpit benzerliği,kadran,orta konsolun alt kısmı v.s. bir çok noktası aynı yada cok benzer aynı durum tabi diğer markalardada olması anormal olmadıgını görmekteyiz

ha avcılar ha esenyurt takıldıgın nokta bumu şimdide gerçi esenyurta daha yakın olan bir yer neden avcılar olarak geçiyor orasıda pek anlasılmaz

Eski 05-09-2008, 03:56   #110
Senior Member

Gelin Birazda oyun oynuyalım hadi BMW ciler;

bunlardan hangisi x5 hangisi x6 ???

EdiT:malesef BMW ciler yanlıs cevap vermekten cekinerek bu soruya cevap veremedi.............

Mesajı son düzenleyen malikguzel : 05-09-2008 - 13:43
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları