"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 |
| aT_hIrsIzI™ | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
yaw ben evde laptopu aldığmda kutudan çıkan bişeyler buldum adaptörün kablosuna göre yapılmış bişey mıknatıslımı diye baktm değilmiş çekmiyor hiç birşeyi yoksa onları takacaktım ![]() bu arada o şeylerin ne işe yaradığını bilen varmı takmak gerekirmi kabloya
__________________ |
| | |
| | #42 | |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D Alıntı:
bu oluşan farka katılmakla beraber tekrar tekrar ölçmek lazım. bende %5 -10 arası bir tüketimde azalma fark ettim günük kullanımda ancak sonradan bu fark ortadan kalktı. tabiki bu fark kirlenmekte olan hava filtresinden hava sıcaklığından da oluşabilir, ayrıca motor kontrol bilgisayarıda ideal oranlarda karışıma ayarlıyor ve tasarrufu köreltiyor da olabilir. denemek ve uzun süre ölçmek lazım. bence bu tip ürünler daha çok sabit bi ryakıt akışı olduğu durumlarda gerçek işini yapabilir. mesela mazotlu kat kalriferleri. çünkü yakıt ne kadar hızlı geçerse borudan moleküllerin manyetik alanda kalma süreleri okadar az olur. aynı nedenle büyük motorlu araçlarda düşük devirde mıknatısın etkisi dah açok oalcaktır( tabiki teori doğru ise)
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! | |
| | |
| | #43 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 07-07-2005 Yaş: 31
| Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
elbette tekrar tekrar ölçmek gerekir tek ölçümle karar vermemek gerekir ama ben ayda 2 defa depoyu fullerim ve her defasında hesap yaparım benim gördüğüm kadarıyla faydası var ama geçen gün benzin hortumu delindi değiştirirken mıknatısı çıkardım 1 depoyuda mıknatıssız denicem bakalım ne olacak mıknatısın faydası olup olmadığı ortaya çıkacak |
| | |
| | #44 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
en son tam depo ölçümüm 11.5 litre gösterdi 100 km de. gidilen yol aynı hep. sürücü hep benim. daha önceden bu değer 13 litre civarıydı.şu anda bakım zamanıda yaklaşmış durumda. yani yeni filtre vs yok. denemeye devam ediyorum.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #45 |
| ***Shelby*** Kayıt Tarihi: 04-03-2007 Şehir: ÇANAKKALE/GBOLU Yaş: 20 Otomobil: CLİOSPORT
arabayı bayır aşa hızlı giderken salıom stop ediom çok güzel tasaruf oluyo hem daha uygun mıknatısa son/bilmeidğiniz ürünleri kullanamya son artık kapat gitsin avr stop edin araba gidiyo ama bayırda
|
| | |
| | #46 |
| işimiz bu..yaşamak Kayıt Tarihi: 26-11-2006 Şehir: konya
| Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D cok zekice tuttum senı
|
| | |
| | #47 |
|
arkadaşlar aylardır tam depo ölçümleri yapıyorum, tüketim değerim hep aynı çıkıyor. ortalamada 13.5 litre. yani manyetik alan prensipte doğru olsa bile değişken akış olduğunda işe yaramıyor diyebilirim. (ancak tabiki modern motorların hepsindeki enjektörlerin yüksek voltajla çalıştığı unutulmamalı ve bu manyetik alanın tekrardan değişmesine neden oluyor olabilir) sabit devirli jeneratör gibi bir içten basit ve ilkel yanmalı motorlarda daha verimli olacaktır diye düşünüyorum. belkide iş makinası gibi büyük motorlu araçlarda yada dizel traktörlerde daha fark edilebilir veirler olacaktır ölçümler sonucunda. busted :P (pratikte en azından) not: şehirler arası yolda sabit hızla gittiğimde fabrika verilerinden daha iyi ekonomi değerleri tutturuyorum arabamda, bu yukarıda anlattığıma örnek olabilir.
| | |
| | #48 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 06-12-2007
|
bu mıknatıs yakıtı düzenlediği için düzgün olan yakıt borudan daha hızlı akıp gitmesin sakın. şaka bi yana bende deneyeceğim %1 bile avantaj sağlasa nasıl olsa ileride kendini amorti eder bende psikolojik rahatlarım. ayrıca belki bakarsınız fayda eder. birde sayın kll siz benim mıknatıs çok güçlü demişsiniz belki ayrını aşmışsınızdır çünkü eko yak sitesinde okudum 2500 cc altı araçlar için 2500 cc üztü araçlar için diye ayrılıyorlar. hani olurya sen molekülleri sıra dizecem derken ters sıra filan dizme |
| | |
| | #49 |
|
pek zannetmiyorum aşırı güçlü geleceğini. sonuçta nükleer reaktör denemesi değilki bu? zayıf kalmış olsa belki. sıranın ters mi düzmü olduğunu bilmiyorum hakikaten
| | |
| | #50 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 06-01-2008
|
kll sana gönülden destek veriyorum kardeşim hiç olmassa deniyon birşeyleri devam bence, olmassa benim passata da takak nerden bulcaz bu mıknatısı veya bi dükkan aç senden alalım ![]() ben ciddiyim biraz daha dene havanın sogukları bi geçsin belkide ondandır motorda damı bilgisayar var ya senin aracta yakıtı ayarlıyor dedinde benimkidemi öyle acabaa
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|