"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder |
Arkadaşlar hani arada çıkar piyasaya mıknatıslı tasarruf cihazı diye, örnek olarak getirdiğim neodmiyum mıknatıslardan birini arabanın yakıt hortumuna bağladım bakalım ne olacak
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #2 |
| Eski Member | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
Sabırsızlıkla bekliyoruz belki seni guinness rekorlar kitabında görürüz.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
bulabildiğim en büyük neodmiyum mıknatısı kullandım. basit bir şey ama bence tek mıknatısın oluşturabileceği manyetik alan sürekli akmakta olan yakıtın moleküllerini düzenlemeye yetmez. bakalım ne olacak. para filan vermedim nasılsa. uzun dönem kullanımda fark edecekmi.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #4 |
| BMW Power Kayıt Tarihi: 13-10-2006 | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D Hadi Hayrlısı |
| | |
| | #5 |
| Malatya Oto Drag Dernegi | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
dostum bu ulkede yasadıgımız muddetce ne gunniess e girebiliriz nede patent alabiliriz. cunki bende birkacyıl once bir temos tasarladım ve bu termosun ozelligi icerisine bırakılan su kesinlikle bitmiyor ve bana patent alabilmem icin urunu uretmem gerektigini soylediler bende tamam ozaman siz bana fizik ve kimya profesorleri verin bende imal edeyim dedim ses soluk cıkmadı.
__________________ |
| | |
| | #6 |
| Yönetim | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
benim bir arkadaşım bayağı bir süredir kullanıyor, faydasını gördüğünü söyledi ![]() bence pisikolojik bir konu bu ... mıknatıs bağlı diye iyice sakin kullanmaya başlıyorsun makine az yakıyor
__________________ |
| | |
| | #7 |
| GeDAPPAAAA!!! Kayıt Tarihi: 26-01-2005 Yaş: 30 | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
Neodmiyum ne ola ki?
|
| | |
| | #8 |
| Facelift Operator Kayıt Tarihi: 09-06-2005 Yaş: 28 | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
walla brawo KLL. bende 1 ay önce serviste başka bi para tuzağı olan yakıt tasarrufu cihazı gördüm arabanın aküsüne bağlanıyor we arac yürü waziyette iken arabanın elektirk tüketimini karşılamak için çalışan şarj dinamosundaki akımı ayarlayarak sarj dinamosunu daha z çalışıtırp bu şekilde motor üzerindeki olan yükünü hafifleterek ekonomi yapıyomuş. hem öyle bi tasarruf yapıomuş ki % 15 servis çalışanı eline alıp gelince bana demişti satış görewlisi arkasını dönüp o an başka bi müşteriye itelemeye çalışıodu. abi bunlar çin malı bi moka yaramaz daha da akünün ömürüne zara filan dedi. bi nevi regülatör müş sordum 50 euro dedi bend ebırak allah aşkına o zaman millet lpg niye taktırsın % 15 tasarruf yapoyorsa demiştim
__________________ |
| | |
| | #9 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
işte meselede o, kazık yemiyorum zaten mıknatısım var hemde kocaman. bakalım ne olacak. benim arabanın motoru büyük torku yüksek olduğu için zaten alt devirde kullanıyorum hep, yani tempom hep aynı gittiğim yol hep aynı. bu koşullarda (hava dah asıcakken) elde ettiğim sonuç 11 litre ortalamada. pek sakınmaz isem 13 litre(kışın). görelim bakalım ne olacak. hakikaten işe yararsa (%1 bile olsa) kar kardır. Neodmiyum: (neodymium)manyetizma özelliği kazanabilen bir metal. 60 atom numaralı. normal ferrit mıknatıslara göre akı yoğunluğu çok fazladır. (mesela ufacık mıknatıs bir metale yağışırse çok zor çıkar) http://www.pusulamax.org/heatmax.html buda ticari olanlarından bir örnek.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! Mesajı son düzenleyen KLL : 27-10-2006 - 20:02. |
| | |
| | #10 |
| Malatya Oto Drag Dernegi | Re: Kendi mıknatıslı tasarruf cihazımı yaptım :D
beyler mademki tasarruf istiyorsunuz. ozaman dizel aracı olanlar %10 tasarruf ve performans icin size sesleniyorum lutfen bu satılık dizel performans kutusu(her marka,model için mevcuttur) linke tıklayınız. ben urunden cok cok memnunum. saygılar
__________________ |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|