"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: İst Yaş: 24 Otomobil: Astra
|
hmm şimdi ders notlarına baktım da, polarizeyi de açık kapalı farketmez acımadan kullanın demiş hoca. |
| | |
| | #12 | ||
| Yılmaz SÖYLEYİCİ | Alıntı:
![]() Alıntı:
Araç çekimlerinde polarize farz hatta polarizenin bile tıkandığı nokta oluyo bazen Mesela metalik siyah araç çekimlerinde... Mekan kapalı da olsa bu sefer araç üzerine tavan yansıyo kaçamıyosun ![]() Softboxlara ayıracak bütçe ve her çekime onları taşıyacak olanağımız en azından şimdilik olmadığı için mümkün olduğu kadar az bütçeyle temiz çekim peşinde koşuyorum =)
__________________ ylmzsylyc | NikonMania | ||
| | |
| Reklam |
| | #13 | |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ | Alıntı:
__________________ ylmzsylyc | NikonMania | |
| | |
| | #14 |
| Filters *Color Correction Filters: 80A Blue: For eliminating of shooting daylight film in tungsten light. 85B Orange: For eliminating of shooting tungsten film in daylight. Fluorescent Magenta: For eliminating green cast of shooting daylight film in tungsten light. *Polarizer Filter: Enhances and saturates color, in color photograhy. Eliminates reflections on shiny surfaces. *UV / Skylight Filter: Eliminates haze of ultraviolet rays and also protects the lens. *ND (Neutral Density) Filter: Cuts down the light reaching to film, doesn't effect the colors. *Filters in B&W: Lighten its own color, darken the opposite colors. *Diffusor: Diffuse the light and softens the sharpness. *Special Filters: Gradual Filter, Gradual Sunset, Parallel Filter, Star Filter Filter Factors and Compensation Filter Factor / Increase Exposure by f stop 1X -------------- 1/2 2X -------------- 1 4X -------------- 2 8X -------------- 3 16X -------------- 4 -------------------------------------------------------------------------------------------------- Doç. Dr. Melih Zafer Arıcan'ın birinci dönemki ders notlarından derledim. Filtre tiplerini Google'da aratarak örnek fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Tek tek koymaya üşendim ben. |
| | |
| | #15 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
|
Lineer ile circular polarize filtrelerin farkı nedir acaba?
|
| | |
| | #16 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
Lineer ile Circular arasında benim bildiğim tek fark lineer polarize nin autofocus mekanizmasını şuursuzlaştırdığı makinanın otomatik netleyememesi... Başka fark bilen beni de aydınlatsın
__________________ ylmzsylyc | NikonMania |
| | |
| | #17 |
|
peki circular olanlarda da dönen bir parça oluyor. dönme amacı ne bunun?
|
| | |
| | #18 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
Döndür görürsün ![]() ![]() Mesela burda sol taraftaki yansımaları engelledim , biraz da stoplar daha güzel göründü Biraz daha çevirdiğimde altta gördüğün üzre arka camdaki yansımalar gitti ![]() Tabi kullandığım filtre dandik olduğundan , multi coated denen çok katmanlı modelden olmadığı için ikisinden birini tercih etmek zorunda kalıyorum Kaliteli filtrelerde bu yansımaların alayından kurtulabilirsin
__________________ ylmzsylyc | NikonMania Mesajı son düzenleyen ShootMyRide : 26-02-2008 - 13:06 |
| | |
| Reklam |
| | #19 |
|
heaaa anladım şimdi saol yılmaz.. |
| | |
| | #20 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
yahu siz nece konuşuyorsunuz. ![]() ömrü hayatımda meraklı olupta anlamadığım tek konudur bu işler.. yok mu link mink biyerinden terimleri öğrenmeye başlyayım
__________________ Mınaaaa |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|