"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| I`m The 6th Element....™ Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: Corsa
| UV,Polarize,Efekt Filtreleri
ve digerleri...
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
Buraya ilk mesaj benden olsun UV+Haze+Polarize üstüste takarsam sorun yaşar mıyım yaşarsam ne gibi sorun veya sorunlar yaşarım
__________________ ylmzsylyc | NikonMania |
| | |
| | #3 |
| 400D Kayıt Tarihi: 30-06-2005 Şehir: Gelibolu Yaş: 20 Otomobil: Golf V Captiva
Blog Kayıtları: 4 |
filtre konusunda bilgisi olanlar bi aydınlatma yapabilirlermi hangi filtre nerede ne zaman kullanılmalı hangi filtre ne işe yarar ne getirir ne götürür
__________________ Canon Nikon kardeştir, ayrım yapan kalleştir... |
| | |
| | #4 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
bu eğitimde cekim tekniklerini ve fotgraf makinesinin aksesuarlarının ne ise yaradıgını ögrenecegiz farklı olarak anlatım karedeniz şivesi ile olacak daha iyi anlayacagınıza eminim Ders Konusu: Diyaframlar > > >Dügün güni gelende > > >Göge mermi saçulur > > >Diyafram göze benzer > > >Kisilur da açilur > > >Barmaklarum üsidi > > >Diyafram açamadum > > >Kaynatam basti bizi > > >Becerip kaçamadum > > >Vermez ise bubasi > > >Anlasur da kaçaruk > > >Az isikli yerlerde > > >Diyaframi açaruk --- > > >Ders Konusu: Filtreler > > >Karadag ormaninda > > >Kovaladim ayiyi > > >Hava sislendugunde > > >Kullaniruk sariyi > > >Baktum karsida Rize > > >Taktum bi polarize > > >Net ettum besyüzlugu > > >Geldik yarlan göz göze > > >Mavi renkli filitre > > >Tenleri koyi eder > > >Süt beyazi Fadimem > > >Birdanbire oldi esmer --- > > >Ders Konusu: Objektifler > > >Gelinler ellerine > > >Kina yakarlar kina > > >Teleylan bakilinca > > >Aysem gelur yakina > > >Bi evde iki baci > > >Allahum bana aci > > >Yarim sigmaz vizöre > > >Yok mi bi genis açi > > >Haçan girdi horona > > >Titrer idi omizi > > >Böcuk çekilaceksa > > >Takaruz makromizi --- > > >Ders Konusu: Fotograf çekimi > > >Dik tutup makinayi > > >Vizöründen bakaruk > > >Alan derinluguni > > >Diyaframlan saglaruk > > >Yüksek enstantaneylan > > >Çekilur uçan ari > > >Günes battiktan sonra > > >Kullanun B ayari > > >Perde obtüratörün > > >Püsküli ben olayim > > >Kablo denklansör gibi > > >Belune dolanayim --- > > >Ders Konusu: Filmler > > >Filimum yüksek ASA > > >Gren yapacak gren > > >Yitirdum Fadimemi > > >Yokmidur oni gören > > >Filimin üst tarafi > > >Gümüs kaplidir gümüs > > >Gel karanlik odama > > >Edelum senle cümbüs > > >Filim çektim bin ASA > > >Diyafram kisa kisa > > >Kaynanam koyi çikmis > > >Ne gam ettum ne tasa
| | |
| | #5 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: Tokyo Yaş: 24 Otomobil: Caterpillar 797
| Alıntı:
1/6 f2 de çekicen heralde | |
| | |
| | #6 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: Tokyo Yaş: 24 Otomobil: Caterpillar 797
|
uv'nin lensi korumaktan başka pek bi işlevi olduğunu sanmıyorum açıkçası. polarize de fazla parlak ortamlarda işe yarar. hem flaş hem polarize biraz entresan geldi |
| | |
| | #8 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
Polarize parlaklıktan öte yansımaları alır Hakan ın aracın çekimlerine bakarsan aracın üzerinde herhangi bi yansıma olmadığından yumuşak bi doku oluştu Flaşı da difüzörle kullanırsan ya da kapalı mekanda tavandan duvardan falan sektirerek çekersen parlama olmaz UV lensi korumak dışında bir de direk ışık kaynağından lense ışık vurduğunda oluşan harelenmeleri azaltır Haze filter da insan çekimlerinde çok işe yarar , ten rengini daha doygun gösterir , mavi tonu bastırır
| | |
| | #9 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
tek başına haze'den memnun kaldın mı, polarize ile birleştirmek şart mı?
|
| | |
| | #10 |
|
yani yine de kapalı alanda heleki difüzör ve sektirme kullanılıyorsa polarizeye gerek olacağını sanmıyorum. çok fazla bir yansıma olmaz bnce. denemek lazım gerçi... acaba cidden uv ve polarize üstüste takılsa ne olur? uv'yi çıkarmak istemiyorum genelde |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|