"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
|
hım benim program full sürüm olduğu için arkada yazı çıkmıyor. google da biraz araştırırsan ondan kurtulmanın yöntemi var (crack var söylemesi ayıp ), onun dışında ayar konusunda şuanda yardımcı olamıyorum çünkü diğer bilgisayarımda yüklü program bunda yok, oyuzden pek hatırlamıyorum. ama biraz kendin kurcalasan yaparsın yani zor birşey değil bence, siyah-beyaz miktarını, renk miktarını, kontrast miktarını fln değiştir işte gözüne hangisi hoş gelirse yani.. ha buarada aklıma geldi çekim süresini fazla uzatınca noise bendede oluyordu oyuzden f'i düşürüp mümkün oldukça düşük enstantanede çekmeni öneririm. Şimdilik aklıma bukadar geliyor, diğer arkadaşlar da birşeyler yazarlar belki...
|
| | |
| | #12 |
| Member Kayıt Tarihi: 01-04-2007
|
saol venom |
| | |
| Reklam |
| | #13 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
jpeg çekip yapılan hdr de noise den kurtulmanın yolunu bilmiyorum Zaten teknik olarak da kurtulmak pek mümkün görünmüyor raw direk sensörden gelen bilginin ham hali olduğu için program algoritması gereği misal en siyah ve en beyaz nokta arasındaki farkı kesin olarak elde edebiliyor fakat jpeg de pixel bazlı çalışmak zorunda kaldığı için renklere göre farklı bi algoritma ile çalışıyor bu da beraberinde noise getiriyor... Tone mapping kısmı kurcalamaya dayalı biraz venom_35 in dediği gibi parlaklığını , kontrastını , doygunluğunu , ışığını , gölgesini kurcala , gözüne hoş gelen hale gelince bırak =)
__________________ ylmzsylyc | NikonMania |
| | |
| | #15 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Menü'ye gir. 2. sırada sanırım, AEB var. Orada yeşil çizgileri ayırdın mesela -1 0 1 olarak. üç poz çektiğinde bunları sırayla o exposurelarda çeker. |
| | |
| | #17 |
|
Yeşil yeşil ayrılıyorlar değil mi. Ok sonra dönüyorsun foto çekme anına. Senin o menüye giderkenki exposure'un zaten ilk exposure. Hemen arkasından iki tane daha çek, bak onlar farklı expo'larda |
| | |
| | #18 | |
| 400D Kayıt Tarihi: 30-06-2005 Şehir: Gelibolu Yaş: 20 Otomobil: Golf V Captiva
Blog Kayıtları: 4 | Alıntı:
__________________ Canon Nikon kardeştir, ayrım yapan kalleştir... | |
| | |
| Reklam |
| | #19 | |
| Style 007 | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #20 |
|
kaç yıllık hdr neden bu aralar popüler oldu yahu?
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|