"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Member Kayıt Tarihi: 01-04-2007
| HDR fotoğraf yardım??
arkadaşlar shootmyride arkadaşmızın çektiği hdr fotoğraflarla ilgili bilgisi olan var mı ben baktım biraz internete fakat çok kaliteli bir şey çıkmadı ortaya. shoot my ride ın fotolarını gördüm ve bayıldım yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim saolun şimdiden. |
| | |
| | #3 |
|
beklioruz |
| | |
| | #4 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
|
Nasıl bir yardım istiyorsun, çekimin nasıl yapıldığını mı yoksa bilgisayarda neler yapıldığını mı yada tüm süreci mi?
|
| | |
| | #5 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
HDR için iki yol vardır Biri fake hdr Fake HDR iki türlüdür Biri tek raw a tone mapping uygulanarak yapılır gerçeğine en yakın sonucu bu verir Diğeri tek raw dan pozlama telafisiyle 3 farklı jpeg oluşturulup hdr ye çevrilip tone mapping uygulanarak yapılır ki bu teknikte rahatsız edici seviyede noise oluşur Gerçek HDR en az 3 raw dan yapılır , raw sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyi sonuç alınır Genelde tüm dökümanlarda anlatılan -3 0 +3 şeklinde 3 raw dan yapmaktır Ciddi manada HDR yapacaksam 6-8 raw dan yapıyorum Tembel zamanıma gelirse BKT moduna alıp 3 raw çekiyorum HDR yapıp tone mapping uygulayıp servis ediyorum Yazılım olarak da PhotoMatix kullanıyorum... Afiyet olsun...
__________________ ylmzsylyc | NikonMania |
| | |
| | #6 |
|
ben normal bir digital makinayla 5 çekim 2 1 0 -1 -2 yaptım isoda 100 dü fakat fakat hala hangi ayarları nasıl yapmalıyım bilmiorm programım photomatix 3.0 nelere dikkat etmeliym sence? mesela bir bina fotoğrafında, birde ben kaydettikten sonra fotoların format ne oluyor anlamadm .jpeg .gif ? |
| | |
| | #7 |
|
ayrıca tone mapping yaptım bu arada. ![]() birde BKT modu nedir açıklarmısın? evet noise çok oluypr bunu nasıl engelleyibilirim? |
| | |
| | #8 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
|
photomatixte tone mapping önemli kısım bence, foto gerçeğe yakın yada uzak veya ışıklar fln herşey orda ayarlanıyo. tone mapping yapınca jpeg kaydediyo. bkt modunda çektiğinde makine otomatik olarak 3 foto kendi çekiyor. birde kadraj çok önemli fotoda hem koyu hem açık yerler olmalı ki (gölgede kalan yerler mesela) hdr olduğunu göstersin foto.
|
| | |
| | #9 | |
| onaylı ***** veledi | Alıntı:
![]() Beni yanıltmadığın için saol üstead ![]()
__________________ ![]() ███████████████████ TURBO BESMELE | |
| | |
| | #10 |
|
ya herşey güzelde sonunda kaydedince arka planda ürünün amblemi çıkıyor herşeyi rezil ediyor. peki hiç önerin var mı mesela nasıl daha iyi sonuç alabilirim? örnek olarak bir bina çekiminde tripodum var kadrajımda sorun olmuyor fakat neleri ayarlam gerekiyor ? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|