"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: Tokyo Yaş: 24 Otomobil: Caterpillar 797
| Flaş ve Kullanım Teknikleri
Bu konuyu da ben açayım bari ![]() Kullanımına bağlı olarak fotoğrafı vezir de, rezil de edebilen şu flaş milletini de bu topicte konuşalım. Doğru kullandığınız takdirde, gece-gündüz, açık mekan-kapalı mekan, macro, geniş açı farketmez, flaş kullanmaktan asla çekinmeyin der üstadlar.. Model, güç, açı, konum, TTL, vs... Ne varsa.. |
| | |
| | #2 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26
|
Işığı düşük ortamlarda her daim on.. Canon türü vb.lerinde... Kalitesinden ödün vermiyor..
__________________ Mesajı son düzenleyen prost : 20-02-2008 - 00:49 |
| | |
| | #3 |
| Face |
Pek anlamıyorum şu fotoğraf işinden ama nacizane bende yazayım fikrimi.. Ben şü flaş işini hiç sevmiyorum..Zifiri karanlık eyvallah ta, Ne biliyim,gece gece gibi,gündüz de gündüz gibi çıkmalı bence... O yüzden gece de gündüz efekti yaratmanın anlamı yok,tabi benim görüşüm.. Şu flaş işini bende çok merak ediyorum açıkçası, Yararlı bir konu olacak kanısındayım |
| | |
| | #4 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Asla ve asla ![]() "Fotoğraf" çekmek istediğimde hiç kullanmadım flaş, kullanmam da. Zaten pop-up flaşlarla takılıyoruz çoğumuz. Ring flaş alırsam paraya kıyıp, onu kullanırım belki. morgy dragdan sonra ekleme: zaten adam akıllı kullananlar geceyi gündüz yapmak değil, mevcut ortamın ahengini bozmadan ekstra ışık için kullanıyorlar. Hot shoe'lar falan filan. Pop-up'lar için bir tavsiye. Önüne bir selpak koyun, patlamayı azaltıyor. Karşıdan güneş vb ışık kaynağı geliyorsa kullanırım bir tek açık havada. Spot flaş mı deniyor ona kontra mı ne deniyor bir adı vardı. |
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: Tokyo Yaş: 24 Otomobil: Caterpillar 797
|
ring flaşı napıcan olm. makro mu çekiyosun ![]() flaş yapay da olsa bir ışık kaynağı olduğu için "fotoğraf" çekerken kullanmanın racona hiçbir tersliği yok. öyle fotoğraflar varki asla anlaşılamaz mesela flaş kullanıldığı. doğru kullanmayı bilmek önemli olan. pop-up flaşın önüne aydınger kağıdı yada tek kat bir selpak falan konulursa bile çok farkediyor önü açık halde çekimden. tepe flaşlarının birçok özelliği olduğu için kullanım alanı ve şekli de oldukça değişebiliyor. hatta neredeyse fotoğraf makinasınınki kalınlığında manueli var. |
| | |
| | #6 |
|
şu linkte güzel örnekler var: http://planetneil.com/tangents/flash...hy-techniques/ ayrıca google'da "flash photography techniques" diye aratırsanız daha ayrıntılı sonuçlara ulaşabilirsiniz. |
| | |
| | #7 |
| EGO (ERGİN) Kayıt Tarihi: 04-05-2004 Yaş: 23
|
dolgu flashı dışında fotoğrafa yapaylık kazandıyor gibi geliyo tabi pop-up için
__________________ FORZA CORZA |
| | |
| | #8 |
|
hah benim dediğim de dolgu ![]() İşte basit makinalarda zort diye aydınlatıyor ortalığı, aslında bir ışık kaynağı olması lazım sadece profesyonel kullanımı tabi ki hem kolaylık sağlar hem de güzelleştirir. ama ben sevmiyorum ![]() Ring bir kere çok güzel sırf onun için bile alırım, aftırvırds, makro çekmeyeceğimi kim söyledi |
| | |
| | #9 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
|
Önüne kağıt fln koymak yerine şiddetini ayarlasak olmuyor mu, öyle disko ışığı gibi değilde makul bi patlama ile bazen işe yarıyor bence. Elde çekmek zorunda kaldığında mesela yada kapalı alanda..
|
| | |
| | #10 |
|
Yok abi, şiddetini azaltsan bile ciddi bir ışık saçılıyor ortalığa. Kesinlikle selpak koyun derim, pop-up kullanıyorsanız. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|