Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > TeknoPark > Fotoğraf

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-11-2008, 12:25   #11
Senior Member

ABBA - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Astra
yılmaz nikon 70-300VR 1500 liraya yaklaşmış dolar yüzünden. şu sigma 70-300APO nasıl bi fikrin var mı?

ABBA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2008, 12:35   #12
Yılmaz SÖYLEYİCİ

ShootMyRide - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ABBA Mesajı Göster
yılmaz nikon 70-300VR 1500 liraya yaklaşmış dolar yüzünden. şu sigma 70-300APO nasıl bi fikrin var mı?
70-300VR an itibariyle Aydınlarda nakite 1200 küsür lira KDV dahil , Karfo Karacasulu garantili
70-200VR f/2.8 3000ytl civarı , çok çalışmak lazım çoookkk...
Offf offf...

Sigma 70-300 APO Macro Alpte vardı bi hafta kadar kullanma şansım oldu
Fiyatına göre çok iyi , renkleri olsun , keskinlik olsun , bokeh etkisi olsun gayet tatmin edici
Fakat her güzelin bir kusuru olduğu gibi sigma 70-300 APO Macro nun da bir kusuru var
AF si adamı 2 günde kanser edip 3. günde intihara sürükleyecek derecede yavaş ve aptal...
Macro modu da 200-300mm arasında çalışıyor onu da unutmadan söyleyeyim
Macro konusunda pek kullanışlı değil
Ama başta da dediğim gibi o fiyata alınabilecek en iyi lens bana göre...

Alp benden daha tecrübeli bu konuda
Eminim bu konuyu gördüğünde daha detaylı bilgi paylaşacaktır

Mesajı son düzenleyen ShootMyRide : 13-11-2008 - 12:39
ShootMyRide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 13-11-2008, 12:42   #13
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

Çok güzel konu Yılmaz amacımda temmuz sonuna kadar şayet işim olursa 50 d almak ve ahmetın deyimi ile trevegoyla araba kullanmayı öğrenmek

Her gece dua ediyorum dolar düşün diye .

Eski 13-11-2008, 13:13   #14
Senior Member

ABBA - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Astra
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ShootMyRide Mesajı Göster
70-300VR an itibariyle Aydınlarda nakite 1200 küsür lira KDV dahil , Karfo Karacasulu garantili
70-200VR f/2.8 3000ytl civarı , çok çalışmak lazım çoookkk...
Offf offf...

Sigma 70-300 APO Macro Alpte vardı bi hafta kadar kullanma şansım oldu
Fiyatına göre çok iyi , renkleri olsun , keskinlik olsun , bokeh etkisi olsun gayet tatmin edici
Fakat her güzelin bir kusuru olduğu gibi sigma 70-300 APO Macro nun da bir kusuru var
AF si adamı 2 günde kanser edip 3. günde intihara sürükleyecek derecede yavaş ve aptal...
Macro modu da 200-300mm arasında çalışıyor onu da unutmadan söyleyeyim
Macro konusunda pek kullanışlı değil
Ama başta da dediğim gibi o fiyata alınabilecek en iyi lens bana göre...

Alp benden daha tecrübeli bu konuda
Eminim bu konuyu gördüğünde daha detaylı bilgi paylaşacaktır

70-200 hayalden öteye gidemez benim için bu işten para kazanmadığım takdirde.
70-300 bile hayal sayılır şu anki fiyatlarla da, ocak sonu ingiltere'den bakabilirim. 700-800 liraya falan geliyo ordan alabilirsem. bakıcaz bakalım

ABBA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2008, 13:45   #15
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:

D80 spotu 1700 lerde , garantilisi 2000 lira civarında gezen bi cihaz haalaa popülerliğini yitirmedi nedense =)
D90 , d80 den farklı olarak HD video çekiyor , fiyatı D300 seviyelerinde
D200 leri son zamanlarda göremez oldum , gördüğüm birkaç yerde yaklaşık d300 seviyelerinde etiketlere sahipti
2000ytl bütçen varsa ve nikon takıntın yoksa sana şöyle bişey sunayım :

450D : 1300YTL , 18-55 IS lens ile birlikte
Pentax K10D {Yaklaşık D80 seviyelerinde bi cihaz} : 1600-1700ytl 18-55 lens ile
D80 dediğim gibi hayyamda 1600-2200ytl aralığında alıcı bulmakta 18-135 çöp bi lens ile

Tamron 17-50 hastasıyız , ailecek severek izliyoruz fakat 1000 lira civarı , bi türlü ucuzlamadı meret...
Benim de şu an ki hedefim 70-200 f/2.8 VR

Buradaki tüm mesajlarım şahsi görüşlerimdir , fikirlerimden etkilenip uğrayacağınız zararlardan dolayı kapıma dayanmanız halinde "bi dk geliyorum" diyip tuvalet camından kaçacağımı alenen beyan eder saygı ve sevgilerimi sunarım...
senın dedıgıne gore mantıken 450 d almalıyım ama bende de nıkon takıntısı var ne yapacaz bılmıyorum 450d ufak geldı gozume d80 ıse tam ıstedıgım gıbı bır tutusa sahıp ama yınede mantık ve fanatıklık arası bır secım yapmak durumundayım oyleyse.

bu arada eksisozluk gordum senı

unutmadan bokeh etkısı nedır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ABBA Mesajı Göster
D200 hala pahalı. ikinci el bulabilirsin o fiyatlara sanırım.
en son sigma 10-20 araştırmalarımda artık hayyam'la yalçınlar'ın da fiyat olarak pek bi farkı kalmadığını gördüm, o yüzden yalçınlar'dan aldım.. hayyam esnafı baya tok satıcı. pazarlık yapmıyorlar eskisi gibi pek. hayyam içinde de, spot-garantili arası da fiyat farkı çok azalmış ürünlerde. en iyisi temiz temiz daha bilinen yerden almak gibi geliyor bana.
o halde en son yalcınlar pesınde 1700 gıbı bır fıyat vermıstı fanatıklık deyıp d80 alırsam dırek alıyım ben yalcınlardan

cevaplarınız ıcın tesekkurler

www.OTVYEHAYIR.com

Mesajı son düzenleyen leventse : 13-11-2008 - 13:48
leventse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2008, 14:06   #16
Yılmaz SÖYLEYİCİ

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leventse Mesajı Göster
senın dedıgıne gore mantıken 450 d almalıyım ama bende de nıkon takıntısı var ne yapacaz bılmıyorum 450d ufak geldı gozume d80 ıse tam ıstedıgım gıbı bır tutusa sahıp ama yınede mantık ve fanatıklık arası bır secım yapmak durumundayım oyleyse.
Çoktan nikoncu olmuşsun bile , geçmiş olsun

Alıntı:
bu arada eksisozluk gordum senı
6. nesilden uçurulmuş suser...
Yazamasam da severek okuyorum...

Alıntı:
unutmadan bokeh etkısı nedır
Özetle alan derinliğine bağlı olarak odaklanılan konu dışında kalan bulanık kısmın kalitesidir.
Diyafram açıklığına , arkaplanın konuya uzaklığına , bizim konuya ve arkaplana uzaklığımıza , lensin optik kalitesine , diyafram yaprak sayısına ve şekline göre değişen bir etkidir.

Bkz. : Nikon Lens Bokeh Comparison

Ozandan 400D ve Jandan D40x tecrübelerini ve görüşlerini de bekliyorum
Bi el atın da adam gibi bi kaynak oluşturalım
Bi canoncu daha vardı Ertan abi miydi ?

Eski 13-11-2008, 14:23   #17
Freddy Kruegger

Alıntı:
Çoktan nikoncu olmuşsun bile , geçmiş olsun

6. nesilden uçurulmuş suser...
Yazamasam da severek okuyorum...

Özetle alan derinliğine bağlı olarak odaklanılan konu dışında kalan bulanık kısmın kalitesidir.
Diyafram açıklığına , arkaplanın konuya uzaklığına , bizim konuya ve arkaplana uzaklığımıza , lensin optik kalitesine , diyafram yaprak sayısına ve şekline göre değişen bir etkidir.

Bkz. : Nikon Lens Bokeh Comparison

Ozandan 400D ve Jandan D40x tecrübelerini ve görüşlerini de bekliyorum
Bi el atın da adam gibi bi kaynak oluşturalım
Bi canoncu daha vardı Ertan abi miydi ?
ben arasıra okurum da yazar falan olamadık almadılar

evet nıkoncuyuz da bakalım artık

Ertan abı canoncu ama forumda yok artık

www.OTVYEHAYIR.com

Mesajı son düzenleyen leventse : 13-11-2008 - 23:41
Eski 13-11-2008, 15:27   #18
Watch

iTsUp2u - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Focus
Güzel konu olmuş önce, tebrikler

bu konuya yazacak kadar bilgim yok bu işte tamamen baslangıc sevıyesındeyım
daha çok okuyarak öğrenme benim için daha ideali
ama hevesli olduğum için yazmadan geçemiyorum

canon 450D ile 6. günümü geçirmekteyim , ilk makinemiz olur kendisi
yalçınlar'dan 1.450 ytl'ye aldım, artı çantası falan ıvır zıvır 1600 ytlye geldi
şuana kadar annem ve babamdan baska bırseyı cekemedım (he pardon bırde musluk ve pepsı max kutusu var)
ustunde kıt lens 18-55 mm IS vardı

işte tüm bildiklerim ve yaşadıklarım bundan ibaret

Eski 13-11-2008, 16:34   #19
Yılmaz SÖYLEYİCİ

Ozanın Maceraları :

Alıntı:

Eline-aklına sağlık Yılmaz.

Ben de ufaktan kendi sürecimi anlatayım, çok uzun olacak aslında da. Hani en azından fikir edinmek isteyenler için bazı noktalar faydalı olabilir.
Zira ben hala SLR almanın çok uzun süre düşündükten ve kesinlikle fotoğraf çekme işinde tecrübeden sonra alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum.

Sony DSC-H1 ile başladım ben foto işine.
Daha öncelerin point&shoot makinalara heves eder öyle arada okul gezisi olunca 3 günde 3 makara bitirir sonra ilgilenmezdim.
Sony'yi aldıktan sonra büyük bir hevesle daldım tabii onu çekeyim bunu çekeyim diye ama ayar yapacakken yapmam gereken ayarın ne olduğunu bile bilmiyordum daha. Sadece shutter speed'i ingilizceden anladım. Manuel moda alıyordum, shutterla beraber b F oynuyor bu ne lan diyordum.. Hatta buna dair bir mesajım bulunabilir bile bu konularda..
Velhasıl, okuldaki fotoğraf kulübünden bi kaç kişiyle sohbet sırasında acayip rafine özet bilgiler aldım, bir anda iş değişmeye başladı, ve o günler benim için H1'in bittiği günler olmaya başladılar.
F8'in üzerine çıkamıyordu haliyle. Ayrıca benim sevdiğim az ışık çekimleri ölüm oluyordu zira o kadarcık sensörle anca ISO100.. Ciddiyim ISO200 yoktu, kötüydü bariz.
Sonra işin aslı ölümüne araştırma yapmadan 400d'de karar kıldım. Karar aşamasında benim için önem teşkil eden bazı konular vardı elbette.

Sony A100'ü dikkatle inceledim. Body'den IS'e sahip olması harika bir özellik bir kere. Bunun yanında en gelişmiş dust reduction sistemine de sahipti vs. Sony çok agresif girdiği için spec sheet anlamında ciddi üstünlüğü vardı. Neden almadım peki.
Birincisi, Türkiye'de pazar lideri oldu diye çaktılar da, USA'de Canon ucuz bir kere, 400d D80'den ciddi şekilde ucuz. Aynı şekilde A100'den de ucuzdu. Hoşuma giden A100'ün bir diğer dezavantajı Carl-Zeiss lenslerin pahalılığı idi. Son olarakta, yüksek ISO'larda 400d kadar başarılı olamayışı.

400d 18-55 kit, 50mm 1.8 Allahın emri, 2gb extreme falan filan basit bir kit aldım.
Hala kullanıyorum zira her lens almaya karar verdiğimde paraya kıyamadım, ki USA'den alacaktım aslında yarı fiyatı neredeyse buranın.
şöyleki: 400d kit, 50mm f1.8, 2gb sandisk extremeIII card, sandisk extreme reader diye abuk bir kart okuyucu, Tr'de herhangi bir yerde görmedim, ABD fiyatı $40'ın üzerinde idi, iki adet Canon UV filtre, samsonite omuz asmalı çanta. bunların alayını 1000tl'ye aldım.

Bugün geldiğim nokta.
Bugün eğer yeniden SLR işine girecek olsaydım, Nikon alırdım %95. %5'lik kısım Canon'un Nikon'dan daha iyi lensler üretiyor olmasının beni ne kadar etkileyeceğine bağlı.
Nikon daha soğuk, daha somurtkan bir üretim felsefesine sahip. Bunu önceden de biliyordum tabii de, Canon kullandıktan sonra sıcaklık yerine soğukluğu tercih edeceğimi farkettim.
Şu bir gerçek ki, Canon dijital evrimi daha çabuk ve daha başarılı gerçekleştirdi. Daha adapte ürünler sundu.
Ama ne farkeder..?
Ben iyi bir fotoğrafçıysam, iyi bir lens alırsam, hiç bir şey beni D200'le güzel kareler çekmekten alı koyamaz, 5D alsaydım şunu yapardım diyeceğim bir nokta olmaz.

Çok uzattım..
400d, ufak, hafif. ve bunlar aslında her ne kadar eski kafadan fotoğrafçılar kötü diye nitelendirseler de, iyi özelliklerdirler. 4 saat boyunca boynunuzda makina ile gezin de göreyim o 100g fark nasıl belli ediyor kendini.
işlemcisi oldukça güzel diyebilirim. renk-kontrast-keskinlik ayarlarında istediğinizi bulmanızı sağlamada başarılı, güzel sonuçlar yakalayabiliyorsunuz. ele oturuşu oldukça iyi.
viewfinder görece ufak kalıyor nikonlara göre, bu tabii kötü bir şey. malum SLR'da liveview OLMAMALI! kullanılmamalı..
ISO800'e kadar oldukça hoş gidebiliyor, hatta 800'de de ciddi ciddi güzel sonuçlar alınıyor çok fazla cart tonlar yoksa, ancak kötü olan arada bir 1000 yok mesela, 1600'de bayağı kötüleşiyor.
AF Assist lamp yok, dünyanın en gerizekalıca manevrası olsa gerek Canon için. Flash ile af assist yapıyorsunuz, insanlar da foto çekildi deyip dağılıyorlar..
18-55 en çok bok atanlarından biri ben olsam da, pişmek için oldukça güzel bir lens. geniş açı her zaman daha iyi çalışmanızı sağlıyor. dar açı için işi bilmek lazım önce ve dar açıyla öğrenmek ise hiç kolay değil.
IS yok üzerinde bu kötü, Nikon'da da yok.

Son derece kişisel olmakla birlikte, benim için Nikon un en şahane özelliklerinden biri, shutter sesi. Kıl tüy adamım ben. Çok hoşuma gidiyor.
Ayrıca viewfinder'daki görüntüleme çizgileri faln Canon'dakine nazaran daha olgun bir tat veriyor çekim esnasında.

Eski 13-11-2008, 20:30   #20
Freddy Kruegger

oha Ozan da mı nıkoncu olmus

www.OTVYEHAYIR.com
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları