"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Yılmaz SÖYLEYİCİ |
Eveeet , yine sabitlenesi bi konu ile geldim Son zamanlarda artan "x liram var hangi makinayı almalıyım" , "bu işe yeni başlıycam ne almalıyım" , "nikon mu alsam canon mu alsam pentaxın da fiyatları uygun ona ne dersiniz" benzeri konular nedeniyle böyle derli toplu bi kaynak oluşturmaya başlamak istedim Kullandığınız ekipmanlar hakkında görüşlerinizi yazabilirsiniz , ekipmanlarınızı alana kadar geçen süreçte yaşadıklarınızı anlatabilirsiniz vs. Yeni ekipman alacak ya da çantasını geliştirecek arkadaşlar için faydalı bi kaynak olacağı düşüncesindeyim ilk olarak ben başlıyorum : Ekipmanlarım : Nikon D80 Sigma 10-20mm f/4-5.6 Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6 Nikkor 50mm f/1.8 Nikon SB600 Body almadan önce aylar süren bir forum araştırma süreci geçirdim ilk yola çıktığımda aklımda Nikon D70s vardı D70s ten Pentax K100d ye geçmiş bi arkadaşımın d70s ini ve k100d sini test ettim K100d ye kanım baya baya ısındı fakat diğer tarafta Nikon kalitesi ve elde sağladığı güvenin yanısıra "DSLR Ulan !" tavrındaki duruşu beni d70s e yöneltti Daha sonra forumlardan tecrübelerine güvendiğim bazı arkadaşlar beni 350D ye yöneltmeye çalıştı Makinayı elime aldığımda verdiği toyboxtan çıkmış havası ve malzeme kalitesizliği beni canondan soğuttu D70s arama sürecim başladı ve öğrendim ki d70s üretimden kaldırılmış Son parti malı da Yalçınlar almış Yalçınlara gittiğimde yaklaşık 1200$+kdv civarı bi fiyatla karşılaştım Abisi D80 ise 1400$+kdv civarındaydı Bu aradaki ufak fark beni ister istemez D80 ler hakkında araştırma yapmaya yöneltti D80 leri araştırmaya başladığımda bikaç gömlek üstü d200 ün ufak tefek fazlalıklarının kırpılmış versiyonu olduğunu gördüm Biraz da yeni bi ürün olması d80 e kanımın daha çok ısınmasını sağladı Tabi arada d200 lafı geçince d200 leri de inceledim D80 ile D200 arasında yaklaşık 200-300$ fark vardı Ben d200 leri incelerken ortalıkta yakın zamanda D300 ve D3 gelecek d200 ler ayağa düşecek söylentileri dolanmaya başladı. Uzunca bir süre d300 lerin Türkiye topraklarına ayak basmasını bekledim Beklenen haber bir türlü gelmeyip $ da alıp başını gitmeye başlayınca D80 i almaya karar verdim. Body seçim ve alım sürecim böyle gelişti. ilerleyen zamanlarda hangi lense neden ihtiyaç duyduğumu , nasıl seçtiğimi ve alışveriş sürecimi paylaşacağım. Katkılarınızı bekliyorum...
__________________ ylmzsylyc | NikonMania |
| | |
| | #2 |
| ahternativeاختر Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Yaş: 24 Otomobil: tdı
|
süper konu. katkı yapamayacağımda sizinkilerden bol bol faydalanacağım.
__________________ اختر اختر sevdaRlandım |
| | |
| | #3 |
| ahternativeاختر Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Yaş: 24 Otomobil: tdı
|
__________________ اختر اختر sevdaRlandım |
| | |
| | #4 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
Yılmaz güzel konu teşekkürler. Ben dijital fotoğraf işinden beklentimi açıklayayım ; açıkçası bazen gözüme öyle kareler takılıyorki onu o anda ölümsüzleştirmek istiyorum ![]() bazen bir bina, parketmiş bir araç kimi zaman yere düşen ışık hüzmesi veya gölge ne bileyim ![]() gerçekten kıymetli olabileceğini düşündüğüm bu anları şimdiye kadar hiç istediğim gibi yakalayamadım.. cep telefonu ile olsun normal Point and shoot makinalar olsun bir şekilde sıkıntı verdi bana. DSLR olayına ise Ozan ın sayeinde biraz daha yakından bakabiliyorum şimdilik.. onun 400D ile her fırsatta aklıma takılan detayları inceleyebildim.. sonuç olarak kendimce şu aşamada bana Canon mu Nikon mu seçimi kalıyor.. 1000D veya 450D düşünüyorum Canon dan Nikon da ise D60 işimi görür. üzerlerinde gelen 18-55 lens bir süre idare edecek gibi ama bir geniş açıya ihtiyacım var birde şu "bokeh" denen hadiseyi güzelce yaratabilecek uzun focal length bir lens büyük olasılık yakın plan , manzara ve uzun pozlamalı gece resimleri çekeceğim tahminim en az 3 lens ve kaliteli pratik bir tripod a ihtiyacım olacak ![]() açıkçasıda Canon 1000D - 450D arasında gidiyorum
__________________ Mınaaaa |
| | |
| | #5 |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
|
ben de nıkon d 80 d90 ve d200 arasında gıdıp gelıyorum butce 2000 ytl gıbı hangısını almalıyım
|
| | |
| | #6 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2007 Şehir: İst Yaş: 24 Otomobil: Astra
| Alıntı:
Aynıymışız ekipman olarak. bende bi de Tamron 17-50mm f/2.8 var sürekli kullandığım, bi de Manfrottom. Hedefim 70-300VR Mesajı son düzenleyen ABBA : 13-11-2008 - 02:41 | |
| | |
| Reklam |
| | #7 |
| 2000ytl gibilik bir bütçeye en iyi seçenek d80 olur nikon olarak
|
| | |
| | #8 |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| tesekkurler benım de aklımda oyle bır sey var ama Yılmaz d200 al bu saatten sonra demıstı daha once ama fııyatları bılmıyorum fıyatları da acıkcası tam bılmıyorum yalcınlar fıyatı olarak kıt lens ıle 1700 e verıyorlar pesın d80 ı. ama bır ıkı aya İstanbula gelıp hayyam dan alayım dıyorum orada nekadar oldugu konusunu bılmedıgımden tam bır fıkrım yok. oradan eger 1500 gıbı bır fıyata alabılırsem bır adette lens alayım dıyorum extra. dıger lenslerızamanla tamamlarız Mesajı son düzenleyen leventse : 13-11-2008 - 02:49 |
| | |
| | #9 | ||||
| Yılmaz SÖYLEYİCİ | Hangisine yönelmeliyim derken listedeki cihazlar arasında çok farklı seçenekler var Hani 3.18 , 3.20d , 3.30 , M6 olan bi listede hangisini almalıyım gibi bi soru Evden işe , işten eve , orta şerit 80km sabit kullanıcısındır ama para mıçıyosundur 3.18 işini göreceği halde gidip M6 alabilirsin Alıntı:
Hatta dslr dünyasına bulaştıktan sonra bi sararsa ve maddi durumun da elverişli ise yanında koca bi bavulla dolaşman kaçınılmaz... =) Nikon D60 işimi görür dediğine göre genel olarak D80 den üstün bi cihaz olan 450D işini kat kat fazlası ile görecektir Bokeh etkisinin en ucuz çözümü ise 50mm f/1.8 dir Spot 150 , garantili 200ytl civarı bi fiyatı var D80 in haalaa 2000ytl civarında gezdiği bi durumda 450D mantıklı bir karar olacaktır Kaldı ki 400D tecrüben varmış , alıştığın bi body ile devam etmek iyidir derim Alıntı:
D90 , d80 den farklı olarak HD video çekiyor , fiyatı D300 seviyelerinde D200 leri son zamanlarda göremez oldum , gördüğüm birkaç yerde yaklaşık d300 seviyelerinde etiketlere sahipti 2000ytl bütçen varsa ve nikon takıntın yoksa sana şöyle bişey sunayım : 450D : 1300YTL , 18-55 IS lens ile birlikte Pentax K10D {Yaklaşık D80 seviyelerinde bi cihaz} : 1600-1700ytl 18-55 lens ile D80 dediğim gibi hayyamda 1600-2200ytl aralığında alıcı bulmakta 18-135 çöp bi lens ile Alıntı:
Benim de şu an ki hedefim 70-200 f/2.8 VR ![]() Bağımlı mıyız neyiz ![]() Alıntı:
Ve kesinlikle aradaki farka değecek bi cihaz D300 D200 almak için yola çıkıldıysa D300 incelenmelidir mutlaka Yok D80 için çıkıldıysa muadili canon modellerine bakılabilir , dediğim gibi nikon takıntınız yoksa... ---Spoiler--- Bu arada hep söylenir , nikon a 30 senelik lensi de takabilirsin diye Eğer 30 yıllık bi lens birikimin yoksa bunu kaale almamak lazım Şu an en ucuza en kaliteli lensi sunan sigma ve bi miktar daha pahalı fakat çok kaliteli ürünler sunan tamron sayesinde lens yelpazesi her marka için geniş durumda Nikon bodye nikon lens , canon bodye canon lens zorunluluğu yok Bugün bi 70-300 almaya çıktığınızda en az 5 farklı marka ve 15 farklı model ile karşılaşıyorsunuz ---Spoiler--- Buradaki tüm mesajlarım şahsi görüşlerimdir , fikirlerimden etkilenip uğrayacağınız zararlardan dolayı kapıma dayanmanız halinde "bi dk geliyorum" diyip tuvalet camından kaçacağımı alenen beyan eder saygı ve sevgilerimi sunarım...
__________________ ylmzsylyc | NikonMania | ||||
| | |
| | #10 | ||
| Alıntı:
en son sigma 10-20 araştırmalarımda artık hayyam'la yalçınlar'ın da fiyat olarak pek bi farkı kalmadığını gördüm, o yüzden yalçınlar'dan aldım.. hayyam esnafı baya tok satıcı. pazarlık yapmıyorlar eskisi gibi pek. hayyam içinde de, spot-garantili arası da fiyat farkı çok azalmış ürünlerde. en iyisi temiz temiz daha bilinen yerden almak gibi geliyor bana. Alıntı:
ben 800 'e almıştım tam 1 sene önce. taksitleri yeni bitti. | ||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|