"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Ace |
Symbian zararlısı SymbOS/Cardblock.A, MMC hafıza kartlı mobil telefonlara saldıran, bu katları bloke eden ve ayrıca sistem bilgileri ile telefon numaralarını silen ilk cep telefonu virüsü. (06.10.2005) Virüs etkinleştiğinde MMC kartına erişiyor ve buradaki bilgileri rastgele bir parola ile şifreliyor. Kullanıcı, cep telefonu kapatıp açtıktan sonra bu bilgilere ulaşamıyor. Cardblock.A sadece Symbian cihazlarına saldırıyor. Ancak eski 6670 ve 6600 gibi eski Nokia telefonlarının sistem verilerini kendilerinin geri yükleyebilmelerine rağmen yeni Symbian modelleri virüs enfeksiyonu sonucunda kendi “ana dillerini” unuttukları için üretici tarafından biçimlendirilmeleri gereklidir... Virüs, Biscompute’un InstallSIS programının kırılmış bir versiyonunun arkasında gizleniyor...
__________________ Siz bilirsiniz |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: yeni cep virüsü uyarısı...
MMC'de data şifrelemesi mi yapıyormuş?
|
| | |
| | #4 |
| SiTeNiN DeLiSi Kayıt Tarihi: 08-04-2005 Yaş: 20
uyardıın içn saol dostum... artıq ceplere de raat yoq be...!!!
__________________ |
| | |
| | #5 |
| onaylı ***** veledi | Re: yeni cep virüsü uyarısı...
yaw nedir bu yaaa şimdi telefonler için virus temizleyici falan da cıkar benim okudugum baska bi tel virusu bluethout(yanlıs yazdım )tan kendini kopyalayıp baska tele gonderiyomus ulan su sıralarda tel alcaktım beee:'(
__________________ ![]() ███████████████████ TURBO BESMELE |
| | |
| | #7 |
| Justin Timberland Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 24
telefonlar icin virus temizleyici zaten var ![]() hatta ben yuklemistim ama update yapmio iste shareware oldugu icin |
| | |
| | #8 |
| D R a G T u N e R ! | Re: yeni cep virüsü uyarısı...
3 tane virus programı war cepte...bilgisayarda bile 1 tane kullanıyorum
__________________ L'amante Italiano reale ' D Я G ' |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|