"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| (Park+Sis)Yakarım Hep Kayıt Tarihi: 28-01-2005 Şehir: Konya Yaş: 25 Otomobil: Seat Toledo TDI
| Telefondaki cızırtı
adsl modem kullanan bir arkadaşım internete baglı oldugu zaman bırısyle sabit telefon goruşmesı yaparken telefondan cızırtı geliyor sebebi ve çözümü ne olabilir sizce?bana sanki telefon kablosunun degişmesi gerekiyor gibi geldi
|
| | |
| | #2 |
| Rpc97 Kayıt Tarihi: 05-05-2004 Yaş: 27
| Re: Telefondaki cızırtı
Eğer modem açıkken bu ses geliyorsa hattı splitter kullanmadan direk modeme bağlamasından kaynaklanıyordur.
Mesajı son düzenleyen onurgn : 23-11-2005 - 03:25 |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
onurgn +1
|
| | |
| | #4 |
| Ne Mutlu Türküm Diyene! Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: İzmir Yaş: 25 Otomobil: 04 Palio Sporting
aynı şey bendede oluyor ve telefon konuşması sırasında netten düşüyor...
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| (Park+Sis)Yakarım Hep Kayıt Tarihi: 28-01-2005 Şehir: Konya Yaş: 25 Otomobil: Seat Toledo TDI
| Re: Telefondaki cızırtı Alıntı:
| |
| | |
| | #6 |
| Re: Telefondaki cızırtı ![]() ve internetten indirmiş oldugum bu şekle gore sokaktan gelen telefon hattıda mı once splittera baglancak.eger mikrofiltre ile splitter ayrı birer parça ise splitter bendede yok.ve sanırım hafif bir cızırtı bendede var gibi |
| | |
| | #7 |
| Rpc97 Kayıt Tarihi: 05-05-2004 Yaş: 27
Mikrofilter i ilk defa duydum ama anlattığınıza göre splitter ile aynı gibi görülüyor. ![]() Evet ilk önce hattı splittere bağlayıp telefon ve modeme dağıtacaksınız. Splitter/Micro-Filter Nedir? ADSL teknolojisinde sadece bir tek telefon hattı ile hem internete bağlanabilir hem de aynı anda aynı telefon hattını kullanarak standart telefon görüşmelerinizi yapmaya devam edebilirsiniz. ADSL teknolojisi buna izin veriyor çünkü veri iletimi ile standart telefon görüşmeleri iki ayrı frekans bandı üzerinden yürütülüyor. Fakat bu iki bandı aynı anda kullanmak istediğinizde "Splitter" ya da "Micro"-Filter" adı verilen bir elektronik filtreleme kullanmanız gerekiyor. Aksi taktirde iki frekans bandı aynı anda kullanılırsa girişim yaratarak birbirlerine karışacak ve veri iletiminin kesintiye uğramasına neden olacaktır. Bu yüzden telefon konuşmalarında kullanılan aralık olan 0-4 Hz aralığının bir alçak geçirgen filtre ile ayrılması gerekir. Bu sayede internete bağlıyken aynı hat üzerinden telefon görüşmesi yapabilir ya da faks çekebilirsiniz. Alıntı:http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=4090 Mesajı son düzenleyen onurgn : 23-11-2005 - 03:42 |
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Micro-Filter sadece sinyal temizler.. Splitter hattı modem ve telefon diye ikiye ayırır.. MERAMLI, Sokaktan gelen hatta Splitter'ı takacaksın. Eğer o hatta telefon kullanmayacaksan Micro-filter da olur. Sanki telefon da kullanacakmışsın gibi gidelim. Hatta 3 adet telefon ve bir ADSL modemin varmış gibi davranalım. Tekrar, 1. Sokaktan gelen Hat Splitter'ın Line yazan kısmına takılır. 2. ADSL modem Splitter'ın Modem yazan kısmına takılır. 3. Splitter'ın Phone kısmına bir kablo takılır. 4. Bu kablonun diğer ucuna üçlü çoğaltıcı(a) veya yine bir splitter(b) takılabilir. a1. Splitter'dan gelen kablo çoğaltıcının Line girişine takılır. a2. Telefonlardan gelen kablo çoğaltıcının Phone yazan diğer 3 girişine takılır. b1. Splitter'dan gelen kabloyu 2. bir Splitter'ın Line girişine takılır. b2. 2. Splitter'ın Phone yazan bölümüne telefonlardan birinin kablosu takılır. b3. 2. Splitter'ın Modem yazan bölümüne yine bir kablo takılır. b4. 2. Splitter'ın Modem kısmından gelen kablonun ucuna 3. bir Splitter veya 2'li çoğaltıcı takılır. b5. 3. Splitter/çoğaltıcı PHONE bölümlerine 2 telefondan gelen kablolar takılır. *Splitter'ın zaten Türkçesi çoğaltıcıdır ancak ADSL modemlerin Splitter'ları normal çoğaltıcı olmadıklarından Modem için tasarlanmış Splitter'lara "Splitter"; işlevi sadece telefon hattını çoğaltmak için kullanılan Splitter'lara da "Çoğaltıcı" dedim. Umarım anlamışsındır. |
| | |
| | #9 |
| Ace | Re: Telefondaki cızırtı
3 lüsü varmı bunların... ben aynı hatta toplam 3 paralel kullanıyorum... evde 5-6 telefon varda... ![]() şimdi ben pc nin yanındakinden konusunca sorun yok... ama paralellari actıgım zaman hışırtıdan konuşulnuyo internet açıkken... e benim internetimde nadiren kapanıyo... şimdi boşuna uzattım ama splitter ın bana uygun 3 lüsü varmı? yoksa düşündüğüm gibi adsl ve telefonu ayırdıktan sonra kendim çoğaltsam sorun kalmıcakmı? bide fiyatları ne civarda nette alabileceğimiz yer varmı? teşekkür ederim...
__________________ Siz bilirsiniz |
| | |
| | #10 |
Bilirkişi ayrıntılı bir açıklama yaptıgın için çok tşk ediyorum sana kardeş.anladım şimdi
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|