"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member | Cep Telefonunuzda Nasıl Bir Program Olsun Isterdiniz?
Selam arkadaşlar bu aralar aklımızda bir proje var telefon proglamları ile ilgili şuan sadece bir proje ama çok sıcak bakıyorum ben başlangıçta genel fikir almak için buraya sorayım telefonunuzda nasıl bir program isterdiniz? Benim aklımda benim en çok istiyeceğim program heralde GPS uyumlu olmayan telefonlarda en azından kötü zamanlarda veya genel olarak gideceğim yeri söyleyen gösteren bir program olması. bunuda muhtemelen telefon şirketlerinden yararlanılacak galiba çünki telefonun bulunduğu yeri söylemesi için şirketle işbirliği yapmak gerekiyor gibi ayrıca muhtemelen WAP veya GPRS üzerinden olucak galiba tahminimce Şuanda benim düşüncem bu nekadar mantıklıdır ne kadar mantıksızdır her tür eleştiriye hazırım nasıl bir düşünce?Ayrıca siz nasıl birşey isterdiniz telefonunuzda yani sizce program olarak telefonunuzda ne eksik? |
| | |
| | #2 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
GPRS üzerinden şebeke ile konuşup yer tespiti yapılabilir, ancak bu çok geniş bir tespit olacaktır. GPS'de 3 ila 10 metre sapma ön görülür, baz istasyonları ise ciddi manada daha geniş bir alanda olacağından yer tespiti pek mümkün olmaz. Ancak belli başlı noktalara gidilmesi için tarif şeklinde bilgiler gelebilir, ancak astarı yüzünden pahalı hale gelir ve kullanışlı olmaz, neticede buna ihtiyaç duyan insan muhtemelen nerede olduğunu ve tarifteki sabitlere nasıl gidileceğini de bilmiyordur. Ben Windows Mobile kullandığım için aslında pek eksik yok gibi. Hemen her şey yapılabiliyor mevcut haliyle, bir de kısa zamandır kullandığım için çok kesin bir nokta belirtemem. Symbian'larda ise binlerce developer yüzlerce program çıkartıyor. Ahanda diye patlama yapacak bir fikir düşünülmesi pek kolay olmayacaktır. Şu an bence yazılımdan ziyade, gelişen yazılımlara ayak uydurabilen donanım gücü eksikliği var bilhassa telefonlarda. |
| | |
| | #3 |
| Senior Member |
GPS olarak benim bildiğim şebeklerden yararlanm var ama çünki şirket hatlarında türkcell in var diye duymuştum ayrıca burada kesinlikle var hatta 2003 ten beri 911 yerleri buşekilde saptayabiliyormuş dün öğrendim bunu. Benim planım donanım geliştirmek üzerine değil çünki gerçekten uçuk bütçeler çıkacağına eminim ve bunu karşılamanın imkanı olmadığını biliyorum benim istediğim sistem üzerine oturtulabilecek bir program şimdi söylemek gerekirse daha symbian mı windows mobile mı buna bile karar vermedik bu konuda veya programın içerğine nerede açık var ne olursa insanlar yararlanır onu merak ediyoruz ben kişisel olarak bakınca windows mobile üzerinde çalışmak akıllıca değil çünki gelişmiş bir sistem buyüzden symbian üzerinde daha çok ihtiyaç duyulacak birşey bulunacağına inanıyorum |
| | |
| | #4 |
|
Symbian daha kolay ve daha ucuz. Orası kesin. Şirket hattı derken. Şimdi ortada bir lokasyon belirleme tekniği olması lazım. GSM ile nokta belirleme mümkün değil, zira ne telefon ne de baz istasyonu telefonun bulunduğu yeri saptama yeteneğine sahip değil. GPS'de uydu ile alıcı, dünya üzerinde hangi koordinatlarda bulunulduğuna dair alış veriş yapıyorlar. GSM'de bu mümkün değil, söylediğin yer saptama farklı bir şeydir. GPS'li PDA'leri var Turkcell'in, o olabilir mesela TntyII falan gibi bişeydir. |
| | |
| | #5 |
| Senior Member |
yok benim dediğim daha farklı birşey trcell galiba şirketlere bunu sağlıyordu telefonların nerede olduğunu bilgisayar aracılığı ile görebiliyordun diye hatırlıyorum valla okuduğumda şu şekilde diyordu işte 911 arayanların yerini telefon şirketleriyle kurduğu işbirliğiyle buluyormuş 2003ten beri birde emin değilim TRde tvlarda durmadan tok yerini tel verisinden yakalıyorlardı falan filan o tabi geyiği olmayabilirde yani var olması lazım ben öyle biliyorum |
| | |
| | #6 |
|
Ya yer bulunur GSM'le, benim kuzenim de GPRS'le lojistik takip sistemleri yapıyor, yarışmalarda finale kalan projeleri falan da var. Ama o tırın nerede olduğunu söylüyor, 1km ileride geride çok çok elzem bir bilgi değil.de, ambulans hizmeti nokta atışı gitmelidir. GSM'le bu mümkün değil ki. Nasıl yapılıyor bir bakmak lazım. Başarılı bir takvim programı yapabilirsiniz mesela? Outlook ile full sync, telefonun kendi calendar'ından daha basit çalışan vs. |
| | |
| | #7 |
| SARMAN |
her nekadar oparetor ün görevi olsada gizli numaraların kim olduğunu gösteren bi program olsa aslında var mı yoksa? |
| | |
| | #8 | |
| Senior Member | Alıntı:
sonrası programın işibu arada outlook programı symbian için mi yoksa sybian için mi | |
| | |
| | #9 |
| ÜzgünBakanÜye |
Aslında çok basit bir program ama isminizin duyulmasını sağlayabilir. Netleri girince öss puanını hesaplayan birşey yapsanız java ile, bizde rehberlikçiye hesaplatmaktan kurtulsak dersanede hemen kendimiz bakıversek puanımıza Hem görünür biryere isminizi koyarsınız reklam olur |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|