Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > TeknoPark > Bilgisayar

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 27-05-2008, 20:45   #21
the essence of racing

Son cümlen hariç süper Zaten onu yazıp yazmayacağını merak ettim.

Key'leri Microsoft'tan alıyorsun tabii ki, yasal beta programından bahsediyorum.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-05-2008, 21:18   #22
Uur

hellboy258 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Microsoft'un sitesi bu konuda yardımcı olur heralde
Teşekkürler herşey için

Gene bu konu hakkında fikir sahibi arkadaşlar yazarsa benim de nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkkında yardımcı olur

hellboy258 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-06-2008, 10:56   #23
Çılgın Programcı

80486 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
ben bilgi yönetimi 2 yıllık mezunuyum,lisde bilgi işlem okudum vb falan gördüm, sonra .Net yazılım eğitimi aldım ama benim için yazılım çok farklı şu an geçmişten gelemn bir işim var bilgi işlem ve teknik destek veriyorum ama yazılım konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum çünkü yazılımı seviyorum kendi geleceğimin yazılımda olduğunu düşünüyorum,yazılım bir yaşam tarzı haline geliyor , yazılımdan zevk alıyorsan,kahve ve kola seviyorsan yazılımcı sın demektir alakalı iki iş hangisini seviyorsan ona yönel ben yazılımdan daha zevk alıyorum.....

Eski 25-06-2008, 17:17   #24
Uur

hellboy258 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Kahvede Kolada yasak bana miğdemden dolayı Bende Sisteme daha çok ısınıyorum yonetmek bişeyler yapmaktan daha çok hoşuma gidiyo bunda en iyi olabileceğimi de hissediyorum bakalım okul bitsin, hollandada ki stajımı tamamlıyıp hemen yazılıcam sistem uzmanlığına

hellboy258 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 25-06-2008, 17:42   #25
the essence of racing

kahve ve kola yasak ise senden bilgi işlemci olmaz hocam, başka iş bul

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-06-2008, 17:44   #26
Çılgın Programcı

80486 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
hayırlısı olsun
ne yaparsan yap sevidiğin işi / bölümü yap..

Eski 26-06-2008, 13:09   #27
TYR
Supervisor

TYR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi daywalker Mesajı Göster
birşey danışmak istiyorum; piyasada bilge adam , netron vs. gibi bikaç tane adı duyulanlar var.Tabiki bilge adam bunlardan başı çeken...
Gerçektende deneyimlerinize ve tecrübelerinize dayanarak içlerinde en iyisi bilge adammı ??
Ben Netron'da MCPD(Yazılım müh.) eğitimi aldım ve memnun kaldım.
Daha önceki iş tecrübemle kursu referans göstererek, kendime göre iyi bir işte çalışıyorum.
thekillingroad'ın dediği gibi bu gibi kurslarda eğitmenin rolü çok büyük.
Yalnız şu varki, Kurumsal şirketlerin bu ikisi arasında öncelik verdiği Netron.

Arkadaşlar seçimleriniz ister yazılım olsun ister sistem,
kurs ister x olsun ister y, bu işte başarılı olup iyi bir kariyer yapmak, iyi bir maaş almak
istiyorsanız, çok fazla kişisel çaba sarfetmeniz gerekiyor.

Ben okulu bitirdim hadi herşey güzel olsun,
ben kursu bitirdim hadi herşey çok güzel olsun, şeklinde işlemiyor sistem

Eski 26-06-2008, 13:56   #28
Atom Ozan

Ranthor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Oncelikle ozancim, eskiden siemensde calisan biri olarak.

Siemens zamaninda amerika ingiltere fransa, kanada vs vs tum toshiba call centerlari elinde tutan bir konumdaydi. Amerikadaki adam sorun icin call centeri arayinca cat die turkiyeye dusuyordu.
Sonra uzakdogulular aldi amerika tarafini. - Avrupa hala devam ediyor -

Ben de bu ise sistemci olarak basladim, esasinda insaat muhendisiyim. Tamamen hobiydi bilgisayar.
Omrumde egitime gitmedim, ki bence sistemci adamin egitime de pek gitmemesi lazim.

Siemensde windows Level 2 (call center level 0dir) in en iyi adaminda bir suru sertifika vardi, ama hic kursa gitmemisti, zaten onlari alabiliyordu. Microsoft sorulari zaten oss gibi yarim sayfa, bilgiliysen alirsin hemen.

Iyi bir adminin zaten bu ise ilgisi olmasi gerekiyor.
Cevremde hic birsey yapamayip bari admin, programci olayim diye acaip kurslara giden adamlar goruyorum. ne yazikki o adamlarin bir yere gelebilecegine inanmiyorum.

Topice donersek, programci olmani tavsiye ederim, is olanaklari ve maddi acidan daha basarili.
20-30 tane PC, 80-90 user olan bir sisteme goz kulak olabilecek kapasitede milyon tane adam var. Farkini nasil ispatlicaksin, ispatlasan ne olcak?

Hele windowscu olursan yapacagin isler hep boyle ufak tefek networklerle olacak. Sorumlulugun ve maddi kazancin gelecek acisindan cok parlak olmaz.

Sistemci olacaksan uluslararasi sirketlere girmelisin maddi/manevi refah acisindan.
Oralara da kurtlar saldirmis zaten, o bilgi seviyesine gelene kadar cok zaman gecer.

Eski 30-06-2008, 04:09   #29
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC
Ben modifiyem'i biraz fazla boşlamışım anlaşılan..

Tezcan yine ayrıldı kadiköy'de başka bir yerle anlaştı.. Bir ara izmire alacaktım ben onu kadıköydeki herifler fiyat yükseltti yattı..

tkr, ben bişi yapmadım olm. Senin potansiyelin vardı ben bunu farkedip sana söyledim sadece. Geri kalanını kendin yaptın yine kendin için. Şu an öyle bi noktadasın ki bazen anlattığın şeylerde kullandığın kelimeleri ilk kez senden duyuyorum.

Beta Programs kısmı apayrı bir olay. Bir kere şu var: ülke bazlı kontejyanlar var. Bir programa Türkiye'den misal 5 kişi isteniyorsa ve daha önce benzer bir üründe 5 kişi kullanılmışsa ilk onlara teklif gidiyor microsofttan.. bu 5 kişiden geri dönen olmazsa başka başvurulara bakıyorlar. Bir de kamuya açık olan programlar var..Microsoft nezdinde dikkat çekmek için iyi bir platform ama gerçekten kendinizi göstermeniz gerekiyor ve iyi+kibar+esprili bir ingilizce şart. http://connect.microsoft.com

Şimdilik bunlar gözüme çarptı.

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-06-2008, 04:09   #30
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC
Ben modifiyem'i biraz fazla boşlamışım anlaşılan..

Tezcan yine ayrıldı kadiköy'de başka bir yerle anlaştı.. Bir ara izmire alacaktım ben onu kadıköydeki herifler fiyat yükseltti yattı..

tkr, ben bişi yapmadım olm. Senin potansiyelin vardı ben bunu farkedip sana söyledim sadece. Geri kalanını kendin yaptın yine kendin için. Şu an öyle bi noktadasın ki bazen anlattığın şeylerde kullandığın kelimeleri ilk kez senden duyuyorum.

Beta Programs kısmı apayrı bir olay. Bir kere şu var: ülke bazlı kontejyanlar var. Bir programa Türkiye'den misal 5 kişi isteniyorsa ve daha önce benzer bir üründe 5 kişi kullanılmışsa ilk onlara teklif gidiyor microsofttan.. bu 5 kişiden geri dönen olmazsa başka başvurulara bakıyorlar. Bir de kamuya açık olan programlar var..Microsoft nezdinde dikkat çekmek için iyi bir platform ama gerçekten kendinizi göstermeniz gerekiyor ve iyi+kibar+esprili bir ingilizce şart. Microsoft Connect

Şimdilik bunlar gözüme çarptı.

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları