"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Ertuğ °¼½¾¹²³»»» Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Yaş: 24
|
Babamın bilgisayarına winfax'ı yuklemeye calısırken takıldı.Daha sora reset attım ve sildim ve tekrar yuklemek istediğimde reboot edin fln dıyordu.Normal yeniden baslattım acılırken ram ı sayıyor ve daha sora siyah ekran uzerınde ''NTLDR eksik'' altında da ''yeniden başlat:Ctrl+Alt+del'' yazıyor . ctrl alt del yaptıgımda yine aynı ekran yine aynı ekran hiç bişi olmuyor .Ne yapmalıyım yardım edermisiniz lütfen.. Bu arada bilgisayara yeni format atılmıstı ve daha spyware falan girmesin diye internete bile bağlamamıştık.
__________________ tHanks God I'm Still Alive |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: Yardim LÜtfen..!!!
NTLDR hakikaten uçmuşsa HDD sökülüp başka bir sisteme takılıp oradan NTLDR kopyalanmalı.. Veya CD'den açıp repair console ile backup tan kopyalanmalı.. Detayları arkadaşlar anlatır zaten gerekirse.. Benim anlamadığım NTLDR'ın WinFax ile alakası.. Winfax ile beraber NORTON GoBack adnda bir program da kurdun mu? |
| | |
| | #3 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Aynı şeyi söyleyecektim. WinFax oturum açılırken devreye giriyor bile olsa, NTLDR'a neden bulaştı? İlginç işler bunlar ![]() Neyse, detaylar: ![]() Öncelikle CD'den boot olabilmeli PC. Bunun için BIOS'a girip Boot Sequence, Boot Menu vs gibi görünecek Boot menusunden first boot device'ı ya da görünen listede ilk sırada olanı CD-ROM yap. Save et ve çık. Windows CD'sinden boot et PC'yi. Ön yükleme tamamlansın, sonrasında Windows yüklemek için enter'a basın dediği yerde, yine mavi ekrandasın hala, R'ye basarak Recovery Console'a geçiyorsun. ![]() DOS ortamına giriyor. Burada admin şifresini isteyecek. Ayrıca birden fazla Windows kurulu ise hangisini onarmak isteyeceğini de sorar. Sonrasında, CD içerisinde I386 klasöründe olan NTLDR'ı, C Root'a kopyalıyorsun. Yani yazacağın komut: copy E:\I386\ntldr c:\ (CD-ROM'un E: olduğunu varsayıyorum tabi) Kopyalama işlemi bittikten sonra reboot. Başka bir problem oluşmadıysa sorunsuz çalışacaktır Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 22-02-2006 - 03:21 |
| | |
| | #4 |
Winfax la alakasının ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. Çok çok teşekkur ederim Yarın bilgisayarın başına gidip dediklerinizi yapıcam.Ellerinize sağlık..
| | |
| | #5 |
Aklıma da gelmişken paranoyaklık yapayım. NTLDR basit bir dosya değil, yok yere uçması hiç normal değil. Hani düşük ihtimal belki kötü amaçlı yazılımdan kaynaklanması ama, güncel bir anti-virüs ve anti-spyware kullanmanı tavsiye ederim. |
| | |
| | #6 |
Evde avast kullanıyorum gayet memnunum.Babamın iş programını yukleyenler norton kur demişler ama sistemi çok yavaşlattığı için aklımın uucndan bile geçmedi. siz antivirus ve spyware ne tavsiye ediyorsunuz.
| | |
| Reklam |
| | #7 |
Bu arada admin şifresi nedir.Bu bilgisayarda hiç şifre kullanılmıyorda
| | |
| | #8 |
XP Kuruluken en başta verilir Admin şifresi. XP'yi sen kurmadıysan kuran kişiye sor. Bilinmediği takdirde Recovery Console çalışmaz. Boş geçilmişte olabilir. Ben Kaspersky kullanıyorum, ama yeni yeni antvirüs kullanmaya başlayan biriyim. Bu iyidir demem yanlış olur. Anti-Spyware olarak Microsoft AntiSpyware ama artık yok, Windows Defender var. Pek stabil gelmedi bana. Bazı özelliklerini bulamaıdm ya da yoktu. Şu an için ad-aware. Ama an be an koruması yok. Gün içinde arama yaptırmalı internette çok geziliyorsa. |
| | |
| | #9 |
ad-aware kendide sypware sokuyor diye duydum.Ne derece dogru bilmiyorum.Ben evde microsoft antispyware kullanıyorum,sen nasıl kullanamıyorsun. Bilgisayarı vatan'dan aldık.Onlar kurdular inşallah boş geçmişlerdir. Bu arada vatan'dan çöp dahi alırsam... Nefret ettim..Ömrümü tükettiler.. Bostancıda alt kata gelen her 3-4 müşteriden biri kavga ediyor.. Rezalet bir yer
| | |
| | #10 |
Kullanabilirsin tabi. Varsa tamamdır. Setup'ını da bir süre elinde tut bir yerlerde. Artık setup'ını vermiyor Microsoft. Kastettiğim buydu. Ad-Aware öyle bir şey yapmıyor güvenebilirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|