"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| SQL'i sakinleştirmek mümkün mü?
Başlık biraz komik oldu kusura bakmayın, başka bir şey bulamadım. ![]() Bildiğimiz gibi SQL Server durduğu yerde bile, yani siz table'lara dolum yapmasanız bile eşşekler gibi RAM kullanıyor. E biz de bunu mecburen laptop'ta taşıyoruz -express edition kuramam-. E durum bazen içler acısı oluyor haliyle, RAM 2GB olsa da. Sormak istediğim şey, herhangi bir iki trick ile, bir iki ince ayar ile idle'da bu derece coşmasını engellememiz mümkün mü? Daha sonra ilk transaction'ı 5sn falan geciktirebilir hiç mühim değil, ama oturum açıldığı gibi 250MB RAM yemesini engelleyebilmemizin bir yolu var mı? SQL Server servisini manual'a falan mı almalıyımdır? Teşekkür ettim. |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
|
Abi direk ayarlarında ilk sayfada var atanan ram miktarı ayarları?
|
| | |
| | #3 |
|
dB'nin ayarları mı SQL'in mi? Management Studio'ya azıcık bakabildim bu sabah bulamadım. dB'ye has ise, Database Engine'e bağlanamıyorum şu an, domain account'uylayım ve 1 haftadır şirkete gitmedim. ![]() Vakit bulursam localuser ile girer bakarım sağol. Ama ben coşacağım zaman da deli gibi yemesini istiyorum, sadece kasmıyorken kasmasın diyorum. |
| | |
| | #4 |
| Çılgın Programcı Kayıt Tarihi: 17-06-2005 Şehir: istanbul Yaş: 22 Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
|
ben servislerden kapatıyorum işim olmadığı zaman ![]() |
| | |
| | #5 |
|
Yani çözüm o olacaksa zaten manuel'e alırım, açacağım zaman net start yazarım.. Bizim yazılımı öyle yapıyorum mesela. Ama çözüm bu mu sadece içe merak ettim. |
| | |
| | #6 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
|
eh sen 2005 veya 2008 kullanıon heralde.. 2000'de direk server a sağ tık, properties..
|
| | |
| | #7 |
|
Yok 2008'i test edemedik daha bekliyor, Microsoft'tan 20 defa geldi betalar falan ama hiç vakit yok, daha 64bit server2003'le bile test yapamadık, müşterinin birinde kurulu, patlasa bi halt bilmiyorum |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|