"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Kime Emanet? Kayıt Tarihi: 22-05-2004 Şehir: Istanbul Yaş: 27 Otomobil: Audi A4 1.8Tq
Blog Kayıtları: 23 |
Bilgisayarin yavasligindan yakiniyordum bir suredir. Gecen persembe is yerinde eski bir makinaya spor amacli raid 0 kurayim bakalim sonuclar ve olacak dedim. Sonucdan memnun oldum (hard diskler eski ve yavas, RAID kartida uyduruk bir kart oldugu halde performans artti) Benim ana kartta (Asus P4S800D-X) zaten RAID 0,1 destekliyormus o zaman, yeni 2 hdd alip RAID 0 kurmaya karar verdim. Neyse cok anlattim 2x160Gb SATA WD Caviar Aldim. RAID 0 yaptim ve sonuclar asagida;Eski Sistem Harddiski 80GB; ![]() Yedekleme Hardiski 250GB; ![]() RAID 0 2x160GB Sistem Harddiski; ![]() RAID Olayi gercekten cok kolay, RAID kurmaniz icin iki yada daha fazla ayni ozeliklerde hard disklere, RAID destekleyen bir anakarta yada RAID kartina ihtiyaciniz var. BIOS'dan istediginiz RAID'i kurup, Windows XP yuklerken F6'ya basarak Raid dosyalarini disketten (Vista disket disinda CD, usb falanda destekliyor) yukluyorsunuz ve is tamamdir. RAID 0, iki veya daha fazla harddiski tek bir hard disk gibi kullanmanizi sagliyor. Buda hizli yazma ve okuma olanagi sagliyor. Bir harddiskin bozulmasi durumunda butun bilgilerinizde gidiyor. RAID 1, mirroring yani golgeleme olayini yapiyor harddiskler arasinda. Birinci harddiskin verilerini aynen ikinciye yaziyor.Harddisklerin birinin bozulma durumunda data kaybi olmuyor, bozulan yenisi ile degistirilip ayni sekilde kullanima devam ediliyor. RAID 0'a gore daha guvenli, veri kaybetme riskiniz cok daha az. Okumada birden fazla harddisk oldugu icin hizli oluyor ama yazmada az bir yavaslama var birden fazla harddiske ayni veri yazildigi icin. |
| | |
| | #2 |
| Yalnız Üye Kayıt Tarihi: 29-01-2005
|
Aslında harici profesyonel kartlarla olmadığı sürece, "pratik" yaşamda etkisi çok az. Yazılımsal RAID yani sonuçta bizim yaptığımız... Bazı durumlarda,işlemciyi yorduğu için daha kötü sonuçlara bile imza atabiliyor... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| harddisk, hdd, raıd |
| Konu Seçenekleri | |
|
|