"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 30-09-2006
| php ile veritabanı işlemleri???
Herkese merhaba Kısa bir süre içinde php ile veritabanı işlemlerini öğrenmem lazım(göster-sil-ekle-güncelle gibi). Yalnız asp.net kullanan birisi olarak eventların olmaması gibi sebeplerle php bana inanılmaz zor geldi google aracılığıyla kodların çok da farklı olmadığını gördüm ancak bi tablonun içine nasıl çağırılır ya da veritabanı bağlantıları nerde tanımlanmalıdır vs vs gibi birsürü ayrıntının ( -ki sanırım bunlar phpnin abcsi ) içinde boğuldum.Neyse bu kadar acıtasyondan sonra sadede geleyim.<? $baglanti = mysql_connect ("localhost","root");mysql_select_db ("den",$baglanti); $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM login"); while ($kayit=mysql_fetch_array ($sorgu)) {$uye_isim =$kayit["id"];$uye_soyisim = $kayit["kadi"];$uye_mail = $kayit["sifre"]; echo "$uye_isim $uye_soyisim / $uye_mail <br>"; } mysql_free_result ($sorgu); mysql_close ($baglanti); ?> bu kod sayesinde "den" isimli database in login tablosundaki verileri çekmek istiyorum. 1-Bu kodları nereye gömmem lazım.head ların içine mi yoksa body olan yere mi? 2-echo denen komut bilgilerin yazdırılacağı yeri gösteriyor sanırım.Peki mesela bi table içine yazdırmak istesem ; <table width="200" border="1"> <tr> <td> echo "$uye_isim $uye_soyisim / $uye_mail <br>";</td> </tr> </table> şeklinde mi yazmam gerekli? 3-bazı gördüğümörneklerde mysql_query gibi fonksiuyonların başında "@" işareti var.Bazı örneklerde ise yok.Bu projeye eklenen bi kütüphane ile falan mı ilgili? |
| | |
| | #2 |
| Çılgın Programcı Kayıt Tarihi: 17-06-2005 Şehir: istanbul Yaş: 22 Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
|
nesneye yönelmenin faydaları... php bende anlayamıyorum...
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|