Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Kültür & Sanat > Kitap

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 09-06-2005, 03:07   #1
Senior Member

The Fountainhead...

Kitap adı:THE FOUNTAINHEAD(HAYATIN KAYNAGI)
yazar:AYN RAND
Sayfa:788 Yayın evi:PLATO

"Dünya bizi kurtarmave bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlarla hep kana bulandı.Tarihteki bütün savaslarıiçi iyilikle dolup taşan,kendini bir dava ugruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar cıkardı.
HİTLER Almanları,STALİN işçileri,MAO köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı.Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi.Hep Biz dediler,hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.
Ama bilim,zenginlik,hayatı kolaylaştıranhayatı yaşanır kılan her turlu buluş kendi cıkarları için calısan,işini yi yapanBen-cilerin eseriydi.Onlar hiçbir zaman "bizci" olmadılar.Sadece işlerini iyi yapmaya calıştılar ve bize ragmen basardılar.
Bu kitap dünyanın fedakarlık tüccarları tarafından yok edilmemesi için bir AKIL KALKANIDIR.Ben'in bir savunuşu ve kalabalıklara karşı duran yaratıcılara verilmiş bir ödüldür.Aklın ve mantıgın yolunu izlemek isteyen herkese bu rehberi sunmaktan onur duyuyorum.
Sinan CETİN
"
Sanırım bu kıtabı anlamak için bu onsozu çok iyi okumak gerekiyor.Bu kitap bize "BEN demeden BİZ diyemeyiz" gercegini ispatlıyor.Her insan kendi işiyle ilgilense ve en iyi sekılde yapmaya calışsa sanırım dunya daha guzel olurdu.Birey sanırım bi parcada tümevarım yontemini savunuyor.Yani her birey mukemmel olursa toplumda mukemmek olur gibi.(Tabi bunu duyunca hemen aklımıza Real madrid gelio.Her futbolcu hemen hemen kendi mevkiinde mukemmel fakat basarı niye gelmio?Buna verilecek tek cevapta:eee top yuvarlaktır kardeşim)Ve yazar karakterlerini o kadar iyi tasvir etmişki 5-6 kişide tum insanlardan bişeyler bulacaksınız.Tabi kendinizdende... İşte belkide bu yuzden bu kıtabı okuyan ve kutsal bi kıtapmıs gibi içinden bazı ogretiler cıkaran oldukca buyuk bi kitle var.
Bireyci isenizkunabilecek mükemmel bi kıtap.
Bireyci degil ve erkekseniz:Kitabın içinde biryerlerde yarı tecavuz yarı hayvansı gudulerle yapılmıs bi ilişkinin betimlemesi var.Sırf bunun için bile bu kıtabı okuyun)
Bireyci degil ve bayansanız:Bu kıtap yerine gidip bi yemek kitabı alın.En azınızdan işinize yarar.)
BENİM FİKRİM:eger gercekten BEN demenın ne demek oldugunu ogrenmek istiyosanız mutlaka okuyun.Çok guzel bi kıtap.Sayfa sayısındanda urkmeyin.Fazlasıyla akıcı bi kitap...Eger şimdi okumaya baslarsanız onumuzdeki 3 sene içinde kolaylıkla birirebilirsiniz(bu sadece saka...ben kitabı 1 haftada bitirmiştim)

Mesajı son düzenleyen Negrofil : 15-10-2005 - 02:02
Negrofil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-06-2005, 02:54   #2
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: The Fountainhead...

valla ben okuyorum hala ama bitmek bilmiyo, sıkıldığımdan değilde cok uzun bide vaktim yok..

Eski 15-10-2005, 02:00   #3
Senior Member

Re: The Fountainhead...

okunabilecek cok ii bi kitap oldugunu dusundugum için guncelliyorum...

Negrofil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları