"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| renaultsport | Yüreğimizi yakan açıklama
Org. Iğsız: "5 karakolun yeri yanlış. Maddi imkansızlıklar yüzünden taşıyamadık" 06.10.2008 08:46 Terör örgütünün sıkça hedefi haline gelen Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu 44 şehitten sonra taşınacak. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın dün verdiği basın brifinginde duyuruldu. Iğsız bugüne kadarki gecikmenin nedenini mali yetersizlik olarak açıkladı. Aktütün karakolu'nun taşınma kararı 2007 yılı sonbaharında verilmişti. Karakolun Berçartepe'de yapılan yeni yeri 2009 yazında tamamlanmış olacak. Orgeneral Iğsız, Derecik üçgeninde Aktütün karakolunun yanı sıra Umurlu, Yeşilova ve Samanlı karakolları ile İran sınırındaki Alan karakolunun araziye hakim noktalara taşınacağını bildirdi. Perşembe günü ele alınacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Perşembe günü terörle mücadele konusunda yapılacak toplantıda terörle mücadeleye ilişkin yasal taleplerinin dile getirileceğini ifade eden Orgeneral Iğsız, ''İnsan hakları açısından alınan bütün tedbirlere saygılıyız, ancak terörden zarar görebilecek insanların haklarını da unutmamamız gerekiyor. Güvenlik ihtiyaçlarıyla insan hakları arasında bir denge olmalı'' dedi. Iğsız, Perşembe günü yapılacak toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un terörle mücadele konusunda daha önce dile getirdiği ekonomik sosyal ve benzeri tedbirlerin de ele alınacağını belirtti. İstihbarat konusunda bir anlayış farklılığı var ''Teknik imkanının varsa her yeri kontrol altında tutabilirsiniz. Ancak teknik imkanlar bu şekilde çalışmıyor. Teknik olarak bizim imkanlarımız her alanı kontrol altına alacak düzeyde değil. Dünyada da böyle bir teknoloji yok. Biz 100-150 metrelik bir alanı kontrol altına alabiliyoruz. Bu, haritada kalem ucu kadar bir yere bakıyorsunuz demektir. Ancak teknik imkanların doğru kullanımı bir maharet işi. Arkadaşlarımızın mahareti çok üst düzeydedir. Bütün bölgeye tarasanız bu seneyi bulur. Seçicilik büyük bir maharetle gerçekleştirilmektedir.'' Orgeneral Iğsız, bu teknik imkanların meteorolojik durum ve coğrafi koşullardan da etkilendiğini dile getirerek, ''Biz burada kuş uçsa görürüz diyemeyiz. Hiç kimse göremez'' dedi. İstihbarat konusunda Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimden hiçbir destek almadıklarını anlatan Orgeneral Iğsız, terör örgütünün ise yol ve hastane gibi altyapı imkanlarını kullandığına dikkati çekti. Orgeneral Iğsız, ''Bizim, 'sivil halka zarar vermeme' temel prensiplerimizden biri. Biz bu konuda önümüze çıkan çok iyi fırsatları dahi değerlendirmedik. Örgüt de bunu istismar ediyor. Özellikle Irak'ın kuzeyinin önemli bölümünde örgüt mensupları halka çok yakın yerlerde bulunuyor. Yerel yönetimin de bunu engelleme yönünde çabası bulunmuyor'' diye konuştu. Orgeneral Iğsız, ABD ile istihbarat alışverişinin devam ettiğini, bu konuda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti ve ''Ancak nereye bakacağımıza biz karar veririz'' dedi. |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 25-05-2008
|
yani bugüne kadarki şehşdlerin pisi pisine öldüklerini onlarda kabul ediyolar demektir.bide maddi imkansızlıkmış yapılamaması bizde yedik
__________________ |
| | |
| | #3 |
| 16 BLS ..... Kayıt Tarihi: 22-06-2007 Şehir: Bursa Yaş: 25 Otomobil: Chevy Kalos
|
Ne maddi imkanı allah aşkına yahu. gorduk karakolu.Hayvan mandırası gibi.Sanki keçeden yapılmış. Ordu evlerini yeniliyceklerine ödeneği bu taraflara kaydırsınlar. |
| | |
| | #4 |
| . |
askerligimi şırnakta komando tugayında yaptım bu karakol şırnakta operasyonlarda gördügüm karakolların yanında en güvenlisi diyebilirim cogu roketlenmiş ve terkedilmişdi kimbilir oralarda kaç şehit verildi
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| . | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #6 |
| . | pisi pisine demek yanlış olurda sehitler için hepsi tecrübesizlikten bi taciz atışı geldiginde ne yapacagını bilmediginden veya bi pusuda ne yapacagını bilmediginden
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Asabi member Kayıt Tarihi: 01-04-2008 Şehir: İstanbul Yaş: 25 Otomobil: Hyundai Accent
|
Abuk sabuk açıklamalar bekliyodum ama bu kadarınada pes yani koskoca Türkiye Cumhuriyeti nin ordusu parasızlık yüzünden 5 tane karakolu taşıyamamışya daha ne diyim İnşallah Vatan Sağolur çünkü bu zihniyetle artık işimiz Allah a kalmış.
__________________ ÇOK ASABİYİM HEMDE ÇOk... |
| | |
| | #8 | |
| 16 BLS ..... Kayıt Tarihi: 22-06-2007 Şehir: Bursa Yaş: 25 Otomobil: Chevy Kalos
| Alıntı:
Orası adı üstünde karakol.Yani yerleşik bir düzen ve yapı olması gerekiyor. sınır ötesi operasyon kampı degil ki arkadaş.Nası savunmasız nası güçsüz yapılar öyle. Çadır kursalarmış bari.Daha masrafsız olurdu.Ateş altında kalındıgında toplarlardı bari. Orası en iyisi ise diğer karakollardakileri allah koruyor demekki. O şerefsizler masraf etmiş, tepelerden mancınıkla kaya atsalar yine aynı etkiyi yaratırlardı o karakola. İstanbulda istinye de gidin bakın amerikan konsolosluğuna.Bildiğin kale. adamlar şehir içindeki bir konsolosluğa bile nası bir bina inşaa etmiş. Bizim sınır karakoluna bak bir de. Şimdi bunları söylüyorum diye kızılıcak insan ben mi oldum? Varın kızın öyleyse. | |
| | |
| | #9 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
| + 123456789 ve gerekli techizat olmadığından
__________________ |
| | |
| | #10 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
allah belanızı versin başka birşey değil allah 7 sülalenizin ananızdan doğmamış çocuğunuza kadar hepinizin belasını versin ordu evlerinde şen şakrak yediğiniz içtiğiniz herşey boğazınızdan gelsin parasızlıkmış bando takımı kurup maaş ödeyin emekli ikramiyeside 135 milyar allah hepinizin belasını versin sizin yüzünüzden dinden imandan çıktım gece gindüz beddua etmekten bu milletin zaafı olduğundan bile haberiniz yok madem parayı başka yerde kullandınız yediniz içtiniz bari çıkıp diyin paramız yetmedi paramız yok diyin yüzlerce gönüllü inşaat firması gider aslanlar gibi kale gibi karakol yaparlar bizim bile her inşaattan dünyanın malzemesi artıyor ki her inşaat firmasının kendi deposu vardır böyle malzeme oraya koyulur ne atılır ne satılır anca yine aynı kalemlerde iş çıkıcak ta kullanılcak diye deseler yemin ediyorum bütün depoyu gönderirim bana 1 milyar nakliye parasına mal olur burdan bi kamyon yaparım 1 milyar tutar nakliye bedelinide öderim gider mutlaka bir çok iş görür o kadar şehit olduktan sonra söylencek laf mıdır bu ya parasızlıktan karakolun yerini taşıyamadık diye
__________________ Hayata pause ... Mesajı son düzenleyen gangbang : 06-10-2008 - 12:21 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|